Planetarni koti

Aspekti

Aspekti so koti med planeti. Izraženi so v stopinjah, pokažejo pa na kakšen način planeti delujejo drug na drugega in so zato zelo pomembni za celotno razlago horoskopa. Tradicionalno so pomembni tisti koti, ki so rezultat delitve kroga z naravnimi števili. Narava aspekta izhaja iz simbolnega pomena naravnega števila, ki da kot. Pitagorove ugotovitve o naravi posameznih števil uporabljamo še danes. Pitagora je zaradi svoje teorije števil eden temeljnih tvorcev astrološke teorije.

Dejansko noben aspekt ni ne dober ne slab, najpomembneje je, da nam ga v življenju uspe razumeti in uporabiti kot razvojni korak v prihodnost.

Aspekti

Še zlasti so temeljnega pomena aspekti prvega reda

KONJUNKCIJA ali spoj - Kot med planetoma je 0 stopinj. Planeta imata isti izvor; sta združena ojačana in spojena.

OPOZICIJA ali nasprotje - Kot med planetoma je 180 stopinj. Planeta si nasprotujeta. Vzajemno se vidita v zrcalu; vabilo k neposrednem soočenju.

TRIGON ali trikot - Kot med planetoma je 120 stopinj. Med planetoma vlada usklajenost in harmonija. Drug drugemu dajeta življenjsko moč, včasih lenoba.

KVADRAT - Kot med planetoma je 90 stopinj. Planeta sta si v laseh; med njima obstaja produktivna napetost, ki pa je zmožna velikih dosežkov.

SEKSTIL ali šestin - Kot med planetoma je 60 stopinj. Planeta sta v produktivni in delovni harmoniji. Veselje in vitalni dosežki.

INKONJUNKCIJA - Kot med planetoma je 150 stopinj. Med planetoma ni nikakršne povezave; ne pripadata niti isti kvaliteti niti elementu, pa tudi princip ni skupen (moški ali ženski). Ta aspekt je v življenju zelo težko izkoristiti, razen takrat kadar se marsikaj dopusti ali se prilagodi. Inkonjunkcija zahteva spremembo vedenja in navad.

Kontakt:
Shana Flogie
041 410 176
shana@mychi.si

Preberite še:

Psihološka astrologija

Kaj je psihološka astrologija

Astrološka slovnica

Izobraževanje