Mely: Popolna

Mely: Popolna
Mely

Zdaj bom iskrena do korena. Jaz sem popolna. Popolna v vsej svoji nepopolnosti. Naj vam pobliže predstavim popolnost, kot jo predstavlja vedska filozofija in kot jo tudi sama že lahko razumem.

Obstaja vedska mantra Purnamadah, ki opisuje, da je vse popolno, ker se iz popolnosti rojeva samo popolno, in če popolnemu odvzamemo vse popolno, ostane samo še popolno. Precej filozofsko, kajne? Pa vendar, če razumemo ta koncept, ki je koncept življenja, našega bivanja in zaznavanj, potem življenje lahko živimo lahkotno, stoično in pogumno. Življenja in njegovih izkušenj se veselimo. Doživljamo radost ali 'bliss', kot bi se izrazili v angleškem jeziku.

Popolnost je simbolno prikazana tudi v starodavni sri yantri. Prečudovitem simbolu skladnosti in ravnotežja.

Mely: Popolna

Pa boste rekli,… »kako je lahko vse popolno, če doživljam neuspeh, če sem izgubil službo, če me je zapustil partner, če živim v skorumpirani državi, če so v svetu nemiri… , prej kot ne, je vse nepopolno«. Tu se motimo in tega dela pri vsem tem ne razumemo. In to je ta naša preizkušnja, ki ji pravimo življenje,… to razumeti.

Da malce osvežimo, tu nastopi v igro zopet preprost, univerzalen zakon, zakon karme. Kot nam je povedal veliki um, Nikola Tesla, je vse samo energija, frekvenca in vibracija. Skupek tega, kar oddajamo in dajemo navzven, prejemamo nazaj, sproti, skozi leta, skozi življenje, skozi več življenj. Tako preprosto. In zato je vse kar je, v vsakem trenutku popolno, saj drugače ne more biti.

V času nastanka Ved je takratna družba zelo lepo funkcionirala v sistemu Varne – kastnega sistema (pri tem bi se znali namrdniti, kajne). Če si se rodil v družino kovačev, si tudi sam postal kovač in tudi tvoji otroci so nadaljevali tradicijo kovaštva. Nekdo drug se je rodil staršem iz družine trgovcev in tudi ti in njihovi otroci so se bavili s trgovanjem. Nihče se nad tem ni pritoževal, saj so razumeli, da inkarnacija njihove duše ni naključje ter da služijo svojemu namenu. Imeli so veliko razumevanje zakona karme. Takratni kastni sistem je tudi temeljil na popolni enakopravnosti vsakega posameznika družbe, saj je bil prav vsak element delovanja potreben in zato cenjen ter sestavni del enotnega sistema in so bili vsi zadovoljni z vlogo in pridonosom svojega vložka družbi.

Tudi v današnjem času lahko opazimo, da je velika verjetnost, če se otrok rodi v družino učiteljev, da se bo tudi sam usmeril v podoben poklic. Ali nekdo drug, ki je rojen na kmetiji, bo nekje normalno, da vodi kmetijo naprej. Nekdo jo mora. Itd., da ne naštevam. Vendar današnja družba, z vsemi 5 izprijenostmi uma, ki sem jih že omenjala, nas zlahka zapelje v druge smeri, ki so bolj vabljive, ki so v očeh 'nekoga' bolj pomembne, bolj častne ipd. Tu smo se izgubili. V današnji družbi gospod s prestižnim avtomobilom nekaj velja, iz druge strani pa je potna čistilka malodane manjvredno bitje, ki ne zna drugega kot čistiti. Vse narobe. Delo čistilke je zelo častno. Tudi čisto, snažno ali sterilno, če hočete, je dobro imeti, mar ne? Kdo nam bo čistil zamašene odtoke kanalizacij? Najbolje, da 'ta spodnji', mi Slovenci smo več vredni, tisti tam dol z juga, pa lahko to delajo za nas. Vse narobe. Vse to so velika in častna dela. No, saj razumete poanto, ki se je globalno že zdavnaj porušila.

Za leto 2016 so iz vseh strani precej sive napovedi in vse kar se in se še bo dogajalo, je stvar kolektivne karme. Z zavedanjem tega bi lahko bilo sprejemanje lažje. Še vedno pa ne smemo pozabiti, da imamo moč svobodne volje, z drugimi besedami, moč zavedanja ali po moderno, moč višje zavesti. Z močjo svobodne volje imamo tako možnost ustvarjati in spreminjati svoje poglede, razmišljanja in prepričanja. Če k temu dodamo še zvrhano mero ljubezni in sočutja do sočloveka, potem ta energija/frekvenca/vibracija postane nepremagljiva. Ker je ljubezen vse kar je, tista univerzalna sila, ki spaja in združuje v enost.

Mely: Popolna

Ravno danes, ko to pišem, še v času retrogradnega Merkurja, ki je trenutno v znamenju resnice, strelcu, sem prejela lep 'mail', ki bi ga rada podelila z vami. In sicer, pismo Alberta Einsteina svoji hčerki Lieserl.

Takole glasi:

V poznih 1980-ih je Lieserl, hči slavnega genija, Hebrejski Univerzi donirala 1400 pisem, ki jih je napisal Einstein, pri čemer je naročila, naj njihovih vsebin ne objavljajo še dve desetletji po njegovi smrti. To je eno izmed njih, za Lieserl Einstein.

»Ko sem predlagal teorijo relativnosti, me je zelo malo ljudi razumelo, in tudi to kar bom razkril in prenesel človeštvu zdaj, bo v nasprotju z nerazumevanjem in predsodki sveta. Prosim te, da zaščitiš pisma tako dolgo, kot bo potrebno, leta, desetletja, dokler ni družba dovolj napredna, da sprejme to, kar bom razložil.

Obstaja izjemno močna sila, za katero do sedaj znanost še ni našla uradne razlage. To je sila, ki vključuje in ureja vse druge ter je celo v ozadju vseh pojavov v vesolju in pri nas še ni bila prepoznana. Ta univerzalna sila je LJUBEZEN. Ko so znanstveniki iskali enotno teorijo vesolja, so pri tem pozabili na najmočnejšo nevidno silo.

Ljubezen je Luč, ki razsvetljuje tiste, ki jo dajejo in prejemajo. Ljubezen je gravitacija, ker zaradi nje nekateri ljudje čutijo privlačnost do drugih.
Ljubezen je moč, ker pomnoži najboljše, kar imamo in dovoli človeštvu, da ne ugasne v svoji slepi sebičnosti. Ljubezen razvija in odkriva. Za ljubezen živimo in umremo. Ljubezen je Bog in Bog je Ljubezen.
Ta sila razloži vse in daje življenju smisel. To je spremenljivka, ki smo jo za predolgo časa prezrli, morda zato, ker nas je ljubezni strah, saj je edina energija v vesolju, ki se je človek ni naučil upravljati po svoji volji.
Da bi ljubezen naredil vidno, sem v svoji najbolj znani enačbi naredil preprosto zamenjavo.
Če bi namesto E = mc2 sprejeli, da je lahko energijo za zdravljenje sveta mogoče dobiti preko ljubezni, pomnožene s kvadratom hitrosti svetlobe, bi prišli do zaključka, da je ljubezen najmočnejša sila, kar jih obstaja, saj nima omejitev. Po človeškem neuspehu z uporabo in nadzorom ostalih sil v vesolju, ki so se obrnile proti nam, je nujno, da se negujemo z drugo vrsto energije ...

Če želimo, da naša vrsta preživi, če želimo najti smisel življenja, če želimo rešiti svet in vsa čutna bitja, ki ga naseljujejo, je ljubezen eden in edini odgovor. Morda še nismo pripravljeni, da bi naredili bombo ljubezni, dovolj močno napravo, ki bo popolnoma uničila sovraštvo, sebičnost in pohlep, ki uničujejo planet.

Vendar pa vsak posameznik v sebi nosi majhen, a močan generator ljubezni, čigar energija čaka, da se sprosti. Ko se naučimo dajati in prejemati to univerzalno energijo, draga Lieserl, bomo potrdili, da ljubezen premaga vse, da je sposobna preseči vse in nič, ker je ljubezen kvintesenca (jedro) življenja.
Globoko obžalujem, da nisem mogel izraziti tega, kar je v mojem srcu, ki je tiho bilo zate vse moje življenje. Morda je prepozno za opravičilo, ampak čas je relativen in moram ti povedati, da te imam rad in sem zahvaljujoč tebi dosegel dokončni odgovor!
Tvoj oče Albert Einstein«

In ker imamo v februarju praznik ljubezni, Valentinovo, predlagam in si želim, da bi se vsi s popolnim zavedanjem usmerili h kolektivni ljubezni.
In ne pozabite, popolni ste!

Namaste, iz srca,
Mely
Facebook: www.facebook.com/MelyJyoti

Mely

INDIVIDUALNO Djotiš svetovanje

z vami bo Mely

vsako 1. in 2. sredo ob 17:30
(poglejte pri Dogodkih)

Djotiš svetovanje v centru MyChi traja 3 ure. Gre za poglobljen pogovor v sproščenem vzdušju, dialog, ki temelji na medsebojni zaupljivosti in iskrenosti.

Etika zaupnosti je zagotovljena.