Tina Skaza

Tina Skaza

Tina Skaza, intuitivna slikarka

USTVARJALNA PREDSTAVITEV:

Že od malih nog, sem zelo rada risala in barvala razne risane junake ter pobarvanke in živela v svetu otroške domišljije, kjer ni ne časa ne kraja... je samo ta trenutek...

Vse to je bivalo globoko v meni in po končani srednji šoli, sem se vpisala na Naravoslovnotehniško fakulteto, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil... V toku študija pa sem opazila, da me najbolj fascinira predmet slikanja in risanja, kjer sem lahko svoje notranje občutke svobodno izražala, in sicer preko barv, oblik ter kontrastov med materiali različnih tekstur...

Tretji letnik študija, pa je bil zame velika prelomnica, kajti po dolgotrajnem bolezenskem okrevanju, sem močno v sebi začutila, da študija ne morem dokončati, kajti duša ni bila svobodna v tej smeri izobraževanja.

Presenečena sama nad seboj, sem brez oklevanja opustila študij ter se prepustila ustvarjanju slik iz duše, kjer se lahko svobodno izražam in pustim intuiciji ter glasu duše, da ustvarjata slike ljubezni in univerzalne resnice.

Tina Skaza

Večni Navdih, ki v meni prebuja neskončno kreacijo slik, je stik z notranjim svetom (z dušo ),čuječnost v bivanju in delovanju ter pristni stik z naravo, ki v meni prebuja sporočila Zemlje, katera izlijem na platno.

Pri slikanju intuitivno izbiram paleto akrilnih barv in skupaj z različnimi materiali (pesek različne finosti, papirji, kamni) ter teksturami, ustvarim harmonijo, ki tako na človeka kot prostor deluje pozitivno in podpira ter prebuja potenciale, ki jih nosi človek v sebi in se jih mogoče trenutno ne zaveda.

Dušna sporočila se izlijejo na platna v različnih oblikah, kot so angeli, samorogi mandale, živali, različna božanstva...

Vsaka slika je unikat in predstavlja za vsakega posameznika svojo zgodbo, takšno kakršno potrebuje ta trenutek, kajti, ko zazreš se vanjo te skupaj s tvojo dušo pripelje v sedanji trenutek, prebudi notranji mir ter skozi notranjo tišino pomaga vzpostaviti harmonijo na telesnem, mentalnem in duhovnem nivoju.

Kontak:
Facebook: Tinchi - ustvarjanje iz duše
www.facebook.com/tinchi.paintingbysoul
email: tinchi.si@gmail.com
tel: ++386 (0) 40 545 991