Nebesna znamenja

Zemeljski zodiak

Hiše predstavljajo dvanajst področij našega življenja in so konkretnejša manifestacija dvanajstih nebesnih znamenj. Razdelitev rojstne karte na astrološke hiše je odvisna od kraja in časa rojstva. Vsak dan preidejo vsa znamenja in vsi planeti vseh dvanajst hiš. Na horizontu se vsake štiri minute dvigne druga stopinja znamenja, tako, da se vseh trideset stopinj znamenja premakne v dveh urah.

Obstaja več načinov delitve hiš. Najbolj znani so Placidov sistem, sistem enakih hiš in Kochov sistem, katerega tudi sama največ uporabljam, saj pokaže globje dimenzije človekove duše in podzavesti. Znamenja predstavljajo stalno razdelitev nebesnega svoda, hiše pa relativno. V horoskopu označujejo kraje dogajanja oziroma področja aktivnosti.

Glede na naravni horoskop tudi hiše delimo po elementih, ki jim pripadajo

• Ognjene hiše: prva, peta, deveta (tudi hiše življenja)
• Zemeljske hiše: druga, šesta, deseta (tudi hiše imetja)
• Zračne hiše: tretja, sedma, enajsta (tudi hiše medčloveških odnosov)
• Vodne hiše: četrta, osma, dvanajsta (tudi hiše konca)

Zemeljski zodiak

Kakšna področja posamezne hiše opisujejo:

1. HIŠA
Naravna vladarja sta Oven in Mars.
Posameznik sam, zunanji (fizični) videz, njegovo rojstvo; stvari in lastnosti, ki jih na posamezniku najprej opazimo, pristop do življenja in sprejemanje življenjskih izzivov, prirojena nagnjenja, individualnost, telo, identiteta, osebnost.

2. HIŠA
Naravna vladarja sta Bik in Venera.
Naša navezanost in poistovetenje s svojo osebno lastnino – bodisi materialno ali duhovno. Osebna lastnina sama, denar in naš odnos do njega, finančne zadeve, naše vrednote, osebna svoboda in sposobnost pridobivanja.

3. HIŠA
Naravna vladarja sta Dvojčka in Merkur.
Vse vrste komuniciranja, mentalni ego, zgodnje šolanje, vsakodnevna potovanja, najbližje okolje in ljudje v njem, bratje, sestre in sosedje, osnovnošolsko izobraževanje.

4. HIŠA
Naravna vladarja sta Rak in Luna.
Dom, naše korenine in odnos do njih, naš izvor in preteklost, najgloblja srčika našega jaza, odnos s »skritim« staršem, najpogosteje z očetom, zasebnost, varnost.

5. HIŠA
Naravna vladarja sta Lev in Sonce.
Posameznikova ustvarjalnost in odnos do vsega ustvarjenega, tudi do otrok, konjički in ljubezenske afere, kreativnost, zabava, pustolovščine.

6. HIŠA
Naravna vladarja sta Devica in Merkur.
Vsakodnevno življenje, delo in odnos do njiju, zdravje in zdravstveno stanje, ki je posledica vsakodnevnega življenja; sodelavci, hišni ljubljenci, dolžnost, nezavedni »jaz«.

7. HIŠA
Naravna vladarja sta Tehtnica in Venera.
Partnerstvo vseh vrst (poslovno, poročno), intimna prijateljstva, partnerji in bližnji prijatelji ter odnos do njih, odprti sovražniki; lastne kvalitete, ki jih lahko uresničujemo predvsem skozi druga bitja, pogodbe, stiki z javnostjo, sodelovanje.

8. HIŠA
Naravna vladarja sta Škorpijon in Pluton; tradicionalni Mars.
Skupna lastnina s partnerjem ter vse stvari, s katerimi se človek skupaj s partnerjem poistoveti. Spolnost. Kritična obdobja transformacije v življenju, dediščina.

9. HIŠA
Naravna vladarja sta Strelec in Jupiter.
Višja izobrazba, potovanja v daljne kraje, poglobljeno in filozofsko razmišljanje, tujci v našem življenju in odnos z njimi, višji um in stremljenja.

10. HIŠA
Naravna vladarja sta Kozorog in Saturn.
Družbeni položaj, ugled, kariera, nadrejene in podrejene osebe in odnos do njih, avtoritativne osebe v našem življenju, poklicne ambicije, ambicije, javno delovanje.

11. HIŠA
Naravna vladarja sta Vodnar in Uran; tradicionalno Saturn.
Naši cilji, upi in želje, prijatelji in drugi ljudje, s katerimi svoje cilje, upe in želje delimo, skupine ljudi in organizacije, kjer uresničujemo svoje interese, prijateljstvo, nečustveni odnosi, cilji, družbena zavest.

12. HIŠA
Naravna vladarja sta Ribi in Neptun; tradicionalno Jupiter.
Zasebne zadeve, samota, zaprte ustanove, stvari in dogodki, ki nas vodijo do povezave z nečem »višjim«. Nedoločnost, meglenost, obdobje tik pred rojstvom, izoliranost, skrita moč.

Kontakt:
Shana Flogie
041 410 176
shana@mychi.si

Preberite še:

Psihološka astrologija

Kaj je psihološka astrologija

Astrološka slovnica

Izobraževanje