MyChi Potica… brez kvasa, jajc in mleka

MyChi peče z vami, zato delim recept moje potičke, ki vam bo vedno uspela… in zanjo ne boste porabili celega dneva… od priprave do tega, da jo postavite na mizo, boste rabili uro in 15 min … torej, potica brez kvasa,  jajc in mleka…
 
Pripravite odlično potico, ki vašega telesa ne bo obremenila, kakorkoli zakisala in se boste po njej odlično počutili. Tudi tisti, ki niste vešči peke sladičk in se ne znajdete ravno najboljše v kuhinji, vam tale potička vsekakor uspe! Preverjeno! Vsi kuharski telebani… ja, tudi vam uspe…
 
In kaj je pri receptu najboljšega…. Preprosto in enostavno za pripravo… gotovo v nekaj minutah! Zmešaš, razvaljaš, namažeš in vržeš v pečico  in vi med tem… počakate na kavču, s slinami, ki se vam bodo cedile iz ust že ob čakanju, ko boste občutili vonj, ki se bo omamno priplazil po nekaj minutah iz vroče pečice… Preizkusite, potička je odlična!
 
Za odlično potico brez jajc in mleka potrebujete:
 
TESTO:
 
• 500 g pirine moke (najboljša seveda iz kakšnega mlina, sicer pa bo uredu tudi od Žita ali Hoferjeva Pirina moka)
• (uporabite lahko tudi polovico pirine in polovico kamutove ali amarantove moke, saj te moke našega telesa ne zakisajo)
• vrečka vinskega kamna
• malo soli
• naribano lupinico bio limone
• 80 g kokosovega masla
• 3 žlice javorjovega sirupa (lahko medu)
• 1/4 l mandljevega mleka (Špar) ali riževega, sojinega mleka – toplo naj bo.
 
Iz sestavin zamesite testo.
(če je testo premokro, dodajte še malo moke, drugače pa malo mleka)
Testo razvaljajte.
 
NADEV:
 
• 600 g zmletih lešnikov ali mandljev (delujejo bazično na naše telo)
• 2 žlici kokosovega masla, olja
• žličko cimeta (jaz dodam še strok vanilije)
• skodelico namočenih rozin (lahko brez)
• 2 dcl mandljevega ali sojinega mleka – jaz dodam še sojino smetano za kuhanje, en tetrapak
• 3 žlice javorjovega sirupa (lahko medu)
 
PRIPRAVA:
 
V skledi zmešajte zmlete lešnike in kokosovo maslo.
potica
Prelijte mlete lešnike in kokosovo maščobo z mešanico vrelega mleka in medu – ali sirupa ter dodajte cimet. Dobro premešajte, da dobite gosto »žmohtno« kašo, nadev mora biti res »moker«, saj ima potica res potem sočen nadev. Pustite da malce “odstoji”, da se masa lepo prepoji in zgosti.
 
V posodici s toplo vodo namočite rozine, če jih imate radi, da jih boste na koncu potresli po nadevu, predno boste potico zavili. Če vam niso všeč, jih izpustite.
 
Z nadevom (če je presuh dodajte mleko, da bo potica res sočna) premažite razvaljano testo, potresete z rozinami in ga zvijte ter prestavite v pekač (model glede na željeno obliko potice), lahko je obložen s peki papirjem ali ga premažete s kokosovim maslom.
 
Pecite približno 60 minut na 170 C oz. dokler se potica zlato-rumeno ne zapeče.
 
Pečeno potico ohladite, narežite in uživajte! Ta potička je brezgrešna, zdrava in res pripravljena 1,2,3… tudi kot sem že rekla, za vse »kuharske telebane«… 
 
Dober tek!
 
P.s.: pa, delite recept, če vam je všeč…
 
Objem iz kuhinje ❤ iz srca,
shanapodpis

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

Sporočilo ob koncu tedna…

Sporočilo ob koncu tedna…

Sporočilo ob koncu tedna…

Shana Flogie: Napoved za april 2024