MyChi Potica… brez kvasa, jajc in mleka

potica
MyChi peče z vami, zato delim recept moje potičke, ki vam bo vedno uspela…in zanji ne boste porabili celega dneva… od priprave do tega, da jo postavite na mizo, boste rabili uro in 15 min … torej, potica brez kvasa,  jajc in mleka…
 
Pripravite odlično potico, ki vašega telesa ne bo obremenila, kakorkoli zakisala in se boste po njej odlično počutili. Tudi tisti, ki niste vešči peke sladičk in se ne znajdete ravno najboljše v kuhinji, vam tale potička vsekakor uspe! Preverjeno! Vsi kuharski telebani… ja, tudi vam uspe…
 
In kaj je pri receptu najboljšega…. Preprosto in enostavno za pripravo… gotovo v nekaj minutah! Zmešaš, razvaljaš, namažeš in vržeš v pečico  in vi med tem… počakate na kavču, s slinami, ki se vam bodo cedile iz ust že ob čakanju, ko boste občutili vonj, ki se bo omamno priplazil po nekaj minutah iz vroče pečice… Preizkusite, potička je odlična!
 
Za odlično potico brez jajc in mleka potrebujete:
 
TESTO:
 
• 0,5 kg pirine moke (najboljša od Žita ali Hoferjeva Pirina moka)
• (uporabite lahko tudi polovico pirine in polovico kamutove ali amarantove moke, saj te moke našega telesa ne zakisajo)
• vrečka vinskega kamna
• malo soli
• naribano lupinico bio limone
• 8 dag kokosovega masla
• 3 žlice javorjevega sirupa (lahko medu)
• 1/4 l mandljevega mleka (Špar) ali riževega, sojinega mleka – toplo
Iz sestavin zamesite testo.
(če je testo premokro, dadajte še malo moke, drugače pa malo mleka)
Testo razvaljajte.
 
NADEV:
 
• 60 dag zmletih lešnikov ali mandljev (delujejo bazično na naše telo)
• 2 žlici kokosovega masla
• žličko cimeta (jaz dodam še strok vanilije)
• skodelico namočenih rozin
• 2 dcl mandljevega ali sojinega mleka – jaz dodam še sojino smetano za kuhanje, en tetrapak
• 3 žlice javorjevega sirupa (lahko medu)
 
PRIPRAVA:
 
V skledi zmešajte zmlete lešnike in kokosovo maslo.
potica
Prelijte z mešanico vrelega mleka in medu – ali sirupa ter dodajte cimet in rozine, če imate radi. Dobro premešajte, da dobite gosto »žmohtno« kašo, nadev mora biti res »moker«, saj ima potica res potem sočen nadev. Pustite da malce odstoji, da se masa lepo prepoji in zgosti.
 
Z nadevom (če je presuh dodajte mleko, da bo potica res sočna) premažite razvaljano testo, potresete z rozinami in ga zvijte ter prestavite v pekač (model glede na željeno obliko potice), lahko je obložen s peki papirjem ali ga premažete s kokosovim maslom.
 
Pecite približno 60 minut na 170 C oz. dokler se potica zlato-rumeno ne zapeče.
 
Pečeno potico ohladite, narežite in uživajte! Ta potička je brezgrešna, zdrava in res pripravljena 1,2,3… tudi kot sem že rekla, za vse »kuharske telebane«… 
 
Dober tek .
 
P.s.: pa delite recept, če vam je všeč…
 
Objem iz kuhinje ❤ iz srca,
shanapodpis

Deli vsebino:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Preberite tudi

blog april ljubim sovrazim

Shana Flogie: Ko se Venera sreča s Hadom ali »ljubim te, sovražim te«

blog sporocilo april

Sporočilo ob koncu tedna…

blog sporocilo april

Sporočilo ob koncu tedna…

blog april

Shana Flogie: Napoved za april 2021

Naroči se na E-novice
To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!

© 2020 | mychi.si | Vse pravice pridržane