Shana Flogie: 29 stopinja bo vodila pot usode tega leta

blog stopinja

Na Valentinovo je na 29 stopinjo Kozoroga stopil tranzitni Pluton, 27. februarja pa bo to stopinjo dosegel tudi tranzitni Saturn v Vodnarju.

Tranzitni Saturn in Pluton bosta v tem letu, odigrala zelo pomembno vlogo, saj oba v marcu vstopita v novo znamenje. Saturn bo iz znamenja Vodnarja šel v vodni Ribi, Pluton pa iz zemeljskega Kozoroga v zračnega Vodnarja. Njun prehod bo oznanil velike spremembe, ki se bodo v prihodnjih letih odrazile tako na družbeni (Saturn), kot tudi kolektivni (Pluton) ravni.

Saturn je zadnji planet v našem sončnem sistemu, ki ga zlahka vidimo s prostim očesom. Kot zadnji planet vidnega sveta, pooseblja meje, strukturo, sistem in je veliki učitelj. Je planet karme in lekcij, ki jih ponavljamo vse dokler ne opravimo naloge. Za njim sledijo transpersonalni planeti Uran, Neptun in Pluton, ki je tudi zadnji planet našega sončnega sistema. Pluton je varuh prehoda med vidnim in nevidnim, svetom, je vse, kar je »onkraj vidnega«. Je stražar, ki varuje prehod v druge svetove. Pluton pogosto nosi naziv »planet uničenja«, saj je njegova simbolika ponovno rojstvo, transformacija in smrt. Pooseblja feniksa, ponovno vstajenje in regeneracijo. Je višja oktava Marsa, ki je fizična moč, medtem, ko Pluton predstavlja duhovno moč.

Ko se planeti znajdejo na 29 stopinji imajo zelo velik in poseben pomen. Pluton v Kozorogu je 29 stopinjo dosegel na Valentinovo, 24. marca naredi prvi prehod na 0 stopinj Vodnarja, kjer ostane do poletja. 12. junija, se znova vrne nazaj na 29 stopinjo z rahlimi odmiki, kjer ostaja vse do svojega zadnjega prehoda na 0 stopinj Vodnarja, 21. januarja 2024. V znamenju Vodnarja nato tudi ostane vse do leta 2044. Saturn zavzame 29 stopinjo Vodnarja 27. februarja, na kateri ostane do svojega prehoda v Ribe, ki bo 8. marca.

Vsakič, ko eden od planetov preide na zadnjo stopinjo zodiakalnega znamenja, na 29 stopinjo, pridejo v ospredje prelomnice.

Saturn bo prinesel prelomnice na družbeni ravni, Pluton pa na kolektivni. Ta stopinja simbolizira karmično dokončanje, povezano z energijo planeta ali točke, ki zaseda 29 stopinjo, začetna, 0 stopinj pa kaže na začetno fazo učenja lekcij in se šteje za kritično stopnjo, zaradi karmične narave biti znamenja, ki je na začetku.

blog stopinja

 

Prelomnice na globalni ravni

V času, ko bosta tranzitni Saturn in Pluton v fazi prehoda in bo aktivna 29 stopinja bomo, na globalni ravni, soočeni s prelomnicami, ki bodo v ospredje postavile teme, kot so na družbeni ravni, Saturn: konec eksperimenta in testa, soočili se bomo z omejitvami in temami, ki jih moramo obvladati kot družba, spremembe do odgovornosti, pod vprašanjem bodo družbeni ugled, denar, avtoritete, vztrajnost, kariera, delo, disciplina, vlade, v ospredje pridejo arhitektura, arheologija in gradbeništvo.

Ko se bo ustavil Pluton na zadnji stopinji, bo na kolektivni ravni osvetlil senco na delovanje podzemlja, bančništvo in valute, ki bodo doživele velika nihanja, korupcije, soočali se bomo z regeneracijo, krizami vseh vrst, položaji voditeljev ali avtoritet in njihovimi začetki in konci, v ospredju bodo teme povezane z rojstvom in smrtjo. V ospredje pridejo obsedenosti, povezane z močjo in nadzorom, obsesivno kompulzivno vedenje, pretirana uporaba sile, transformacije, globoko kopanje v iskanju resnice, kriza spolnosti in identitete ter vsesplošne krizne situacije, kot posledice uničenj. Velike globalne spremembe prinesejo konec sistem in ureditve sveta, kot smo ga poznali do sedaj.

Začela se bo faza izgradnje Novega sveta s pomočjo nove tehnologije, ki bo obvladovala ureditev sveta.

V tem obdobju boste lahko tudi sami prišli do nekega vrhunca v svojem življenju, lahko, če ste dobro delali, pride do izpolnitve, lahko do konca in  boste lekcije ponavljali. V ospredju bo predvsem vaše delo, kariera in kaj boste v življenju delali. Pomembno bo, da imate vizijo, kaj želite in se začnete učiti novih znanj, ki bodo povezana z inovacijami. Klic duše bo tako močan, da ga ne boste mogli več preslišati. Zdaj bo idealen čas, da izstopite iz sistema in začnete kaj na svoje.

Preverite tudi sami, kje v svoji rojstni karti imate znamenji Vodnarja in Ribe in če naredita tranzitni Saturn in Pluton tudi aspekt na kakšen vaš rojstni planet ali točko.

blog stopinja

 

Planet duše

Planet, ki je v vaši rojstni karti na 29 stopinji pomeni, da imate v tej inkarnaciji, v tem življenju, neko posebno misijo.  Znamenje v katerem se vaš planet nahaja, kaže temo vašega poslanstva, zato ima ta planet prav posebno vlogo v vašem življenju. Imenujemo ga planet vaše duše, ki označuje vas, vaše najboljše talente ter možne kariere. Ta govori tudi o tem, da v tem življenju zaključujete neko pomembno fazo v zvezi dinamike tega planeta, saj zaključujete nekaj, kar ste začeli v preteklem življenju in bodo zdaj, v tem življenju, dogodki povezani z usodo. 29. stopinja prav tako kaže nekaj, kar ste zelo dobro obvladali, vsaj na tej ravni, tako da ste lahko zdaj poklicani, da poučujete ali manifestirate to energijo v najvišje dobro. Z veščinami in talenti tega planeta, ki ste jih gojili v številnih preteklih življenjih in so vaša dediščina, boste v tem življenju dosegli vrhunec. Zdaj boste lahko želi vse, sadove svojih številnih prejšnjih življenjskih prizadevanj.

29 stopinja je pokazatelj, kje se bo v vašem življenju zgodila sprememba in transformacija.

Po drugi strani, pa ima tudi 29 stopinja tudi izzive. Ne smemo pozabiti, da je to življenje prehodno v smislu izražanja planetarne energije, zato je lahko tudi zelo nestanovitno in nagnjeno k nenadnim preobratom in krizam. V tem primeru, je 29. stopinja znana tudi kot kritična stopinja. Evolucijski pokazatelj takšnih planetov je napredek in prehod na naslednjo raven skozi veliko psihološko in zunanjo spremembo. Posameznik, s kritičnim planetom, bo prej ali slej šel skozi velik preobrat ali krizo, dokler se ne prebudi v višjo manifestacijo planeta. Gre za duhovno rast in prebujanje svojih potencialov. Včasih je potrebna več kot ena kriza, vse dokler je oseba resnično ne doživi, ne more napredovati… zato je lahko življenje takega posameznika polno vzponov in padcev do tistega usodnega prehoda, ki ga potisne na drugo raven.

29. stopinja predstavlja konec nečesa, konec poti… prišli ste do konca, do vrha. Sam vrh pa je lahko samoten kraj, ki je povezana tudi z občutkom osamljenosti. Pa vendar, ne pozabite, da je planet na 29. stopinji nagnjen k preobratom in krizam, saj kaže na zadeve, ki so na vrhuncu in se zaključujejo, na talente, ki ste jih obvladali do visoke ravni. V tem življenju zdaj, je čas za višjo iniciacijo, usojeno misijo in vnaprej določene dogodke – vezane na vaša dejanja iz preteklih življenj ter, da ste sposobni premikati meje in porušiti vse kalupe, ki niso ustrezni za vas. 29. stopinja je na meji, saj je med dvema »svetovoma«. Kot da en del umira, se drugi del rojeva. Najbolje lahko to fazo razumete, če gledate umirajočo osebo, ki se pogovarja s svojo živo družino, pa vendar začne videti svoje pokojne ljubljene in prizore iz višjih sfer. To je tista meja, med tukaj in tam, ko postanemo most med vidnim in nevidnim, predno se zgodi prehod na novo raven bivanja.

V prihajajočih mesecih delajte na sebi, ostanite v svojem centru, da ne boste podlegli kaosu, ki bo vladal. Rušenje starega in izgradnja novega, pa bo tudi tema v vašem osebnem življenju, ki bo zajemala vaše delo, status in delovanje v prihodnosti. Spomladanski čas in ob koncu leta, bo delovanje te stopinje res očitna skozi spremembe zunanjega sveta, zato se spomnite, da bo vaša zavestna prisotnost in ohranjanje visoke naravnanosti ključ, da vas ne pogoltne dobesedna norost sveta, ko bo na robu propada in bi se kot človeštvo lahko spraševali ali bomo iztirili ali se bomo uspeli utiriti na Nov utrip mame Zemlje. No, odgovor poznate sami. Kaj boste izbrali?

Ohranjajte visoko vibracijo.

Iz srca,

shanapodpis

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

Sporočilo ob koncu tedna…

Shana Flogie: Napoved za december 2023

Sporočilo ob koncu tedna…

Shana Flogie: Napoved za november 2023