Shana Flogie: Delni Lunin mrk v Biku in aktivacija nove karmične osi, Bik – Škorpijon

blog lunin mrk november

November je mesec za uskladitev našega srčnega utripa s srčnim utripom Zemlje. Vibracija Zemlje se je začela dvigovati, v porastu je srčna energija planeta. Zdaj bo pomembno, da se zavestno uravnavate na Svetlobo in ohranjate visoko vibracijo. To lahko naredite najlažje tako, da preživite čas v naravi, poslušate svoje srce, sprejmete vsa srčna prebujanja, ki se pojavijo in se tako povežete z energijami Luninega mrka v Biku.

Mrki predstavljajo portale preobrazbe in prebujanja. V vaše življenje po navadi prinesejo usodne dogodke, ki pomagajo dvigniti zavest in pomagajo pri razvoju in rasti vaše duše.

Te preobrazbe in prebujenja so lahko hitra in nenadna ali pa počasna in se bodo dogajala postopno v naslednjih tednih in mesecih. Mrki so močni sprožilci procesov, ki vam pomagajo prerezati vezi, narediti preskok, spodbudijo vero in vas prebudijo v nova spoznanja.

Delni Lunin mrk Bika, ki je bil 19. novembra, je prvi mrk v znamenju Bika, po letu 2014. Predstavlja izhodišče novega cikla mrkov, ki ga bomo videli v prihodnjih mesecih, aktivirala pa se bo tudi nova karmična os Bik – Škorpijon.

Mrki se po navadi pojavljajo v parih in spadajo v dva nasprotna znaka zodiaka. Ker se ta cikel mrka na osi Bik – Škorpijon šele začenja, bo vse, kar se bo manifestiralo v času tega novembrskega mrka, verjetno le del večje zgodbe, ki jo boste videli šele v naslednjem letu. Morda bo trajalo nekaj časa, da bomo zares razumeli, skozi kakšno rast duše se podajamo v prihodnjih 18 – ih mesecih.

Dilema nove karmične osi Bik – Škorpijon je: moje – tvoje

Poglejmo česa nas nova aktivirana karmična os uči in kaj moramo opustiti ter s kakšnimi lekcijami se bomo soočali v naslednjih 18 – mesecih, vse dokler bo ta karmična os aktivna.

blog lunin mrk november

Izzivi, ki jih prinaša severno lunino sečišče, darma – se kaže skozi dinamiko znamenja Bik in kaže, česa se bomo kot človeštvo učili. Kaže na dinamiko, ki bo v tem obdobju v ospredju. Za lažjo predstavo, navajam teme s katerimi se bomo lahko kot družba ukvarjali: Težavna bo formacija notranjih vrednot in vrednostnega sistema skozi materialne dobrine. Začeli bi lahko z iskanjem poti do »novega« kapitala, ki bi omogočil močnejšo rast notranje vrednost in občutka samozavesti. Soočali bi se lahko s svojo lastno skrivnostno osebnostjo, ki si ne želi razkriti svojega notranjega sveta, posledično soočanje z različnimi notranjimi strahovi, ki grozijo na relaciji: biti ali ne biti.

Bik je zemeljsko znamenje, ki uživa v sproščanju, v mirnem okolju, obkroženem z mehkimi zvoki, pomirjujočimi aromami in sočnimi okusi. Biku vlada Venera, očarljivi planet, ki upravlja ljubezen, lepoto in denar. Bikov Venerin vpliv naredi to zemeljsko znamenje najbolj čutno v zodiaku: ti kozmični voli so očarani s kakršno koli fizično manifestacijo udobja in razkošja. Užitek je zdaj tisto, kar se bomo učili, poleg varnosti, ki jo bomo potrebovali. Učili se boste varčevanja in odnosa do nove vrednosti v povezavi z denarjem. Bik simbolizira donosnost naložbe in kot zanimivost je tudi simbol Wall Streeta, kar kaže, da bodo »valute« izziv s katerim se bomo soočali.

Kaj bo naša cona udobja in kaj je tisto, kar bo potrebno opustiti – kaže južno lunino sečišče karma – ta se kaže skozi dinamiko znamenja Škorpijona. teme, ki jih moramo preseči in odpustiti so: Testiranje meja vrednostnega sistema pri sebi in drugih, črne energije povezane z magijo in drugim škodljivim delovanjem, dominantna bo tema smrti, transformacije in regeneracije, skrivnosti in neiskrenosti v odnosih, subverzivno delovanje, spodkopavanje, izguba čustveno integriranega partnerja in problematična seksualnost.

Škorpijon je znamenje transformacije in vstajenja, ki mu vlada Pluton, gospodar Hada, podzemlja in teme. Zdaj se bo svet osvobajal Teme in se na kolektivni ravni učil Pripadnosti skozi velike lekcije, ki se bodo odvijale skozi različne dogodke. Ta tranzit, bi lahko prinesel veliko uničenja… kar pa ne pomeni samo na fizični ravni, ko bi za seboj lahko pustil velike količine mrtvih, vojne, napade, vremenske kataklizme, uničenja, … na drugi strani, pa lahko prinese konec odnosov, vzorcev, bolezni… saj bi se le na tak način, kot človeštvo, lahko naučili, da smo pravzaprav ves Strah, ki ga vidimo v prihajajoči dobi pravzaprav Mi sami.

Za namig o tem, kaj lahko prinese ta cikel mrka v vaše življenje, se spomnite, kakšno duševno rast ste doživeli v obdobju 2013–2014, ko smo zadnjič doživeli ta cikel mrka na aktivni osi takrat, ko je bila os obrnjena Škorpijon – Bik.

blog lunin mrk november

Mi smo Strah, mi smo Uničenje in mi smo Smrt.

Kako ste se razvijali vi v tem časovnem obdobju?

Pomislite na spremembe, ki so se zgodile takrat v vašem življenju in kako ste jih v tem vmesnem času uspeli integrirati v svoje življenje in v svoje bitje. Morda vam bo težko razmišljati tako daleč nazaj, zato morda napišite ključne dogodke, ki so se vam v tem obdobju dogodili. Zabeležite, katere teme so bile v ospredju, s katerimi vzorci ste se soočali in kateri dogodki so se vam odvijajo v času Mrkov v letu 2013. Ko boste imeli rdečo nit boste lažje videli, kaj lahko pričakujete v naslednjih 18 – ih mesecih kot je aktivna nova karmična os.

Na kolektivni ravni lahko ta novembrski mrk poudari odnose vseh vrst v vašem življenju.

To vključuje vaš odnos do drugih, pa tudi vaš odnos do vas samih in do denarja, intime in vsega, kar naslavljamo pod »tabu«.

Ne glede na njegove vidike do drugih planetov, polna luna v Biku na splošno zahteva, da razmislite o tem, kako ste povezani z drugimi in kaj prinašate in prejemate v svojih odnosih. A ker je to mrk in ne le navadna polna luna, zaseda znamenje Bika tudi uporni Uran, planet nenadnih sprememb.

Ta mrk prinaša precej nestanovitnega vetra  v naša življenja.

Oblikuje se tudi napet kvadrat na Jupitra v Vodnarju – planet, ki ustvarja povečevalni učinek na vse, s čimer pride v stik – in v tem primeru to pomeni, da bo s povečevalnim steklom pogledal na vsa čustva in nas soočil s šokantno spremembo, ki jo prinaša mrk. Jupitrov učinek lahko spodbudi tudi nagnjenost k pretiravanju, da bi si lahko nalagali preveč in se prepuščali požrešnim impulzom. In, čeprav sta obe znamenji, tako Bik kot Vodnar  stalni, se Bik navadno strinja s statusom quo medtem, ko  Vodnar rad krši ustaljeno. Prav iz tega naslova lahko začutite napetost med tema dvema mentalitetama na katerem koli življenjskem področju, ki vas ta polna luna prizadene.

Še več, ob mrku imamo aktiviran tudi T – kvadrat med tempirano bombo, Marsom v Škorpijonu, revolucionarnim Uranom v Biku in nadzornikom Saturnom v Vodnarju. Vzbujanje zaskrbljujočega napoja agresije, impulzivnosti in naelektrenih pretresov, pa tudi omejitev in frustracij lahko prinese ta triada planetarnih veljakov. Veliko bo tudi nesreč, prepirov in ovir, vse pa bodo kot splet okoliščin ali »nekaj, na kar ne boste mogli vplivati«.

blog lunin mrk november

Svetlejša plat tega Luninega mrka pa je, harmoničen trigon s transformativnim Plutonom v Kozorogu. Če se boste prebili skozi najtežje stične točke tega mrka, bi se lahko počutili, kot da ste šli skozi pekel in ste zdaj pripravljeni začrtati obetavno novo pot naprej.

Na koga bo ta Lunin mrk najbolj vplival?

Če ste bili rojeni, ko je bilo Sonce v znamenju Bika ali imate svoje osebne planete Luna, Merkur, Venera ali Mars v Biku, boste to polno luno in lunin mrk občutili veliko bolj kot drugi. Enako velja za vse, ki imate os ASC-DSC in MC – IC v znamenju Bika… Vsi ki imate, boste imeli izzive na partnerskem in na področju dom – kariera.

Če želite biti še bolj natančni, preverite ali imate osebni planet, ki se nahaja znotraj orbisa  – petih stopinj Polne lune, ki je na 27 stopinji Bika. Če je tako, bi lahko trenutno krmarili po močni spremembi v svojem življenju.

Energija novembrskega luninega mrka bo resnično intenzivna in čustvena. V dneh okoli mrka boste morda občutili tesnobo in razočaranje. In, če bi se to zgodilo, si poskusite to predstaviti kot priložnost, da greste vase in se poglobite vase, ko greste globoko vase.

Ostanite zvesti sebi, ravnajte previdno in ostanite odprt za spremembe.

Tudi planet ženskosti, vrednot, ljubezni in denarja, Venera je v času tega mrka zelo aktivna, saj je naravni vladar Bika. Venera vlada nad vsemi zadevami srca, ljubezni in vaših financ. Venera vlada tudi vrednotam – kaj cenimo in kaj se nam zdi vredno, zato lahko vse te teme v tem času vzniknejo na površje. Venera je v znamenju Kozoroga, ki vas spodbuja da postavite v ospredje vrednote in veliko se boste ukvarjali s svojim statusom.

Če ste v svojem odnosu stojite na trdnih tleh, bodo izzivi, ki bi prišli bili samo pot, da se ti še bolj okrepijo,  morda pa boste ugotovili, da vam ta mrk postavi v odnosih stvari na glavo. Ker je to Lunin mrk, je zelo možno, da bo vse, kar je bilo na trhlih tleh, odpadlo. Lunin mrk prinese namreč energijo preteklosti v prihodnost, zato kar se bo zaključilo zdaj se bo zaključilo za vedno. Morda boste ugotovili tudi, da odpadejo vsa stališča in prepričanja, ki vam preprečujejo oblikovanje globljih in intimnejših odnosov, tako z drugimi kot tudi s samim seboj.

blog lunin mrk november

Pravzaprav je ta mrk kot nalašč za aktiviranje ljubezni do sebe in za krepitev občutka lastne vrednosti.

Kje ste bili prestrogi do sebe?

Pa vendar vedite, gre vam veliko bolje, kot si mislite, zato bodite prijazni do sebe. Spomnite se na vse svoje zmage in uspehe, ljubite se skozi vse, kar vam je prečkalo pot in še enkrat, bodite prijazni do sebe. Ko širite to ljubezen do sebe, boste morda lažje razširili te iste milosti tudi na druge v svojem življenju.

Ta lunin mrk je bilo mogoče videti v delih Južne Amerike, Zahodne Afrike, Zahodne Evrope, Atlantskega oceana ter Avstralije, Indonezije, Tajske, v nekaterih delih Kitajske in Rusije.

V času med mrkoma, je faza uravnavanja, zato poskrbite za odpuščanje in imejte jasno namero, kaj želite kreirati. To energijo boste lahko ob Sončevem mrku potem dali za namero, ko se prihodnost sidra v sedanjost. Turbolentno bo. Zmedeno. Napeto, naporno in težko, zato… veliko bo odvisno od vaše naravnanosti, kako se bodo odvijale spremembe v vašem življenju.

Bodite sočutni do drugih.

Zavedajte se, da vas mrki po navadi postavijo tja, kjer morate biti, zato zaupajte toku. Poskusite ohraniti svoje srce odprto in dovolite, da karkoli mora priti, naj pride in karkoli mora oditi, naj gre. Sprejmite ta Lunin mrk v znamenju Bika kot priložnost, da svoje srce prebudite za globljo in bogatejšo ljubezen. Sprejmite to energijo mrka in ji dovolite, da vam pokaže pot do naslednjega poglavja evolucije vaše duše.

Ohranjajte visoko vibracijo.

Iz srca,

shanapodpis

Na dan mrka smo se družili na 3 urnem večernem dogodku, kjer sem vam zaupala vse podrobnosti, kaj laho pričakujete v tem 18 – mesečnem obdobju. Če vas zanima, si lahko pogledate posnetek dogodka… 

Deli vsebino:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Preberite tudi

blog napoved december

Shana Flogie: Napoved za december 2021

blog sporocilo november

Sporočilo ob koncu tedna…

blog vstajenje zenske

Shana Flogie: Vstajenje ženskega aspekta

blog sporocilo november

Sporočilo ob koncu tedna…

Naroči se na E-novice
To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!

© 2020 | mychi.si | Vse pravice pridržane