Shana Flogie: Napoved za april 2024

April je eden od najpomembnejših astroloških mesecev v tem letu, ker je v tem času še aktivacija obeh mrkov na karmični osi Oven – Tehtnica. Verjetno tudi sami čutite ali se vam zdi, da čas teče s kvantno hitrostjo. Ker smo v obdobju mrkov, imajo vse niti v svojih rokah bogovi in boginje ter neVidne sile naše usode.

Na površje bodo izplavali ponovno vsi vzorci in karmični programi, ki jih boste morali izčistiti.

Arhetip, ki bo vladal v aprilu je Obešenec, vidik, ki je povezan z razreševanjem karmičnih vzorcev.

Pomagal vam bo ozavestiti stare neustrezne programe, vzorce in načine vedenja, ki skozi odnose v vas sprožajo »notranje konflikte« in prinašajo na dan vsebine, ki jih niste predelali. Zdaj se boste soočali s svojim starimi vzorci, odnosi in temami, ki jih niste razRešili.

Ego bo trpel, sploh pri tistih posameznikih, ki niso v življenju izpolnili sebe. Tako se bo skozi projekcije v odnosih kazal, kot vaša lastna tema, s katero se boste zrcalili v Svetlobo na drugi strani. Sami boste na vsak način želeli očrniti odnos.

Vidik Obešenca predstavlja tudi ego in maske, za katerimi se skriva pravi obraz. Lahko se boste tudi sami dobesedno počutili, da vas bo, vaš lastni, preVelik »Ego« dobesedno »obesili«. Ta se bo kot rečeno lahko zrcalil skozi odnos, v katerem boste pravzaprav gledali sebe, skozi projekcijo svojih lastnih nezavednih vsebin, ki jih boste projecirali na odnos. Bolj kot boste kazali s prstom na druge, bolj boste razkrivali sebe, svojo rano in svoje nezavedno.

Enako bo veljalo tudi za družbo. Na kolektivnem nivoju bodo maske padle, sploh pri tisti, ki so na vodilnih položajih, se bo razkril košček resNIčnosti in znova se bo v množici naselil dvom ter nezaupanje. Razkritje dinamike, ki  stoji v ozadju in kaj v biti napaja elito, bo kruto razkritje, ki bo mnogim dobesedno vzel dih. Smrti v sumljivih okoliščinah, razrešitve funkcij vodilnih v gospodarstvu in političnem sektorju, kot tudi razkritje zdravstvenega stanja le teh, bodo vodile v odstop in razrešitev z vodilnih položajev mnoge kraljeve in politične veljake ter druge vplivneže in tudi estradnike.

V mesec bomo zakorakali skozi prvi retrogradni obrat Merkurja v tem letu, ki se prav tako začne ob vstopu, 1. aprila, v ognjenem znamenju Ovna.

Ta bo mesec obarval še bolj nepredvidljiv in zavit v meglo. Ko govorimo o fazi retrogradnega Merkurja, mislimo na obdobje, ko se Merkur giblje počasneje kot Zemlja okoli Sonca. Merkur vlada povezovanju, komunikaciji, novicam, potovanjem, tehnologiji, tračem in informacijam. Retrogradni Merkur v Ovnu prinaša obdobje, ko je komunikacija lahko bolj zapletena in se lahko pojavijo težave pri razumevanju med ljudmi. To lahko vpliva na naše odločitve in način izražanja. Morda se bomo morali bolj potruditi, da se razumemo med seboj, in biti bolj previdni pri sklepanju dogovorov ali podpisovanju pomembnih dokumentov, kar pomeni, da lahko pričakujemo vrsto zapletov na teh področjih in nezgod, kot so napačna komunikacija ali nesporazumi.

Kot planet komunikacije, retrogradni Merkur povzroča določeno stopnjo zmede.

Merkur vlada našemu »nižjemu« umu – kako zaznavamo in razlagamo informacije, ki jih prejmemo iz našega okolja, in kako te informacije posredujemo drugim. Med retrogradnim Merkurjem je odločanje polno izzivov.

Ni treba posebej poudarjati, da ni priporočljivo podpisovati pogodb, sprejemati pomembnih odločitev ali ustanoviti novega podjetja.

Ob retrogradnem Merkurju so zamude in izzivi verjetnejši. To je čas, ko nas lahko malomarnost z denarjem, prenagle odločitve, nagle poti in akcije, povezane z našimi osebnimi podatki ali papirologijo res drago stane, saj ne vidimo »drobnega tiska«. V tem obdobju retrogradnega Merkurja boste morda ponovno razmišljali o preteklem mnenju ali kakšni zamisli. Poglejte, kje imate v svoji rojstni karti znamenje Ovna, tam bo seveda tudi Merkur, ki vam lahko da namige o tem, o čem boste razmišljali. Morda boste pogledali na pretekle odločitve in ideje z nove, morda z bolj razsvetljene perspektive. To je čas za ponovni premislek o pobudi ali podvigu, morda bi lahko celo razmislili o obnovitvi preteklih podvigov in projektov, da bi morebiti morali zastaviti stvari povsem drugače.

Pričakujte tudi čas napetosti, saj je Merkur v Ovnu nepotrpežljiv in želi odgovore takoj. Zavedajte se tudi, da so velike možnosti, da bi bili vaši komentarji ostri ter preveč direktni in bi lahko naredili večjo tudi škodo.

Retrogradni Merkur v Ovnu lahko povzroči povečano napetost in konflikte v mednarodnih odnosih, saj lahko komunikacija postane bolj agresivna ali impulzivna. To lahko privede do večje negotovosti, groženj in nestabilnosti na svetovnem trgu.

Aprilska faza retrogradnega Merkurja prinaša čas, da natančno razmislite o svojih dejanjih, preden sprejmete pomembne odločitve, da se izognete težavam v nadaljevanju, ker…

Retrogradni Merkur v Ovnu lahko prinese težave v komunikaciji in načrtovanju, zato je pomembno, da pazite na svoje besede in se izogibate impulzivnim odločitvam.

Predvsem tisti, ki ste koleriki – karakterno impulzivni, pazite, da ne boste delovali preHitro in iz svojega ega. Vzemite si čas za razmislek, saj bi lahko povsem običajne stvari sicer, če se prenaglite ali jim ne posvečate veliko pozornosti, bile napačno razumljene in bodo vodile do težav. Vzemite to raje kot priložnost, da uredite stvari na vseh ključnih področjih svojega življenja, predvsem pa v svojih odnosih.

Če ste se pred kratkim sprli, je zdaj pravi čas, da se opravičite in prisluhnete drugi osebi.

Različni dogodki ali dogovori bodo morda odpovedani in lahko boste imeli izzive z učinkovito komunikacijo med retrogradnim Merkurjem v Ovnu, zato je to pravi čas, da natančnost postavite prioritete, kaj je zares nujno in se vrnete k osnovam.

Ne delajte panike, sprejmite premik in spremembe, saj so potrebne

Pomembno si je zapomniti, da vam obremenjevanje s težavami na koncu ne bo spremenilo ničesar, zato se potrudite po svojih najboljših močeh in se izogibajte dramatiziranju. Če ostanete mirni, ne boste le pomagali sebi, da boste v Miru s sabo, ampak boste v večjem sozvočju s sabo in ne boste v kaosu, ki bi jo lahko prinesla drama skozi konflikte v odnosih.

Delajte na sebi, da izpopolnite svojo komunikacijo

Poslušati je eno, ampak… res znate? In, kot drugo ali vse to, kar poslušate tudi zares slišite, brez da vsiljujete svoje poglede, osebo prekinjate in ji skačete v besedo zato, da poveste svoje mnenje. ZaČutite, kaj govori vaš sogovornik, partner? Glede na to, da planet Merkur vlada komunikaciji v vseh oblikah, pa naj gre za pisanje ali govorjenje, velja enako, da se potrudite in ste bolj pozorni na vse, kar vključuje pogovor, pa naj gre za pogajanja in delovne dogovore, do potovalnih načrtov ali urejanja partnerskih zadev.

Izziv bosta potrpežljivost in prijaznost!

Ja, oboje je Ovnu malce tuje. On vse ve, zna in ga ne zanimajo drugi. Saj je center vsega, kaj on hoče. Tudi pri povsem preprostih stvareh, kot je pregledovanje vaših e-poštnih sporočil, si zagotovite, da ni prostora za nesporazume in dovolite za dodaten čas za pregled morebitnih novih pogodb. Te bodo naredile veliko razliko, zato upoštevajte to zlasti, če se zdi, da si ljudje napačno razlagajo vaše besede.

Ne odločajte se! Vse večje odločitve prestavite na kasneje.

Kot sem napisala, retrogradni Merkur je zrel za nesporazume, zato razmislite o pritisku in naredite premor pri vseh večjih pogovorih, ki bodo imeli dolgoročen vpliv na vas. Kjer je le mogoče, je najbolje, da velike pogovore, pomembne pogodbe in sodelovanja, prihranite za čas, ko se bo Merkur vrnil v normalno stanje, saj vam bo to verjetno prihranilo kar nekaj težav.

Bodite čim bolj prilagodljivi, ne komplicirajte!

Dajte si dihati. Spustite tudi malo svoja pričakovanja in… ego! Bodite bolj blagi do sebe in ne bodite togi! Kjer le lahko, si dajte nekaj več manevrskega prostora, če stvari ne bodo šle po načrtih. Če imate zmenek ob določeni uri, razmislite o tem, da bi si dali dodatnih deset minut ali če niste prepričani o novi pogodbi ali dogovoru, se tega zavedajte in si vzemite čas, da se posvetujete, preden sprejmete kakršno koli odločitev. Ne pozabite, ni čas pomembnih življenjskih odločitev! Čeprav svojega življenja ne morete povsem odložiti ali dati na »pavzo«, je pametno imeti rezervne načrte in upoštevati morebitne nesporazume.

Kot opomnik: Glejte, kam vlagate energijo

Čeprav je lahko retrogradni Merkur lahek »grešni kozel« za splošni kaos v vsakdanjem življenju, je tudi primeren čas, da se ozrete nazaj in razmislite o tem, v kaj vlagate svoj čas in energijo. Razmislite, morda ste se znašli v službi, ki je pomenila več stresa, manj časa za družino, ali pa se morda postavljate v drugi plan in imate tako izgovor pred sabo, da bi se posvetili najljubšemu hobiju. Zavedajte se, da je ravnovesje pomembno ves čas, ne le med retrogradnim Merkurjem, zato je dobro, da naredite inventuro in pregledate, ali ste zadovoljni s svojim trenutnim ravnovesjem v življenju.

BLOG ( x px) ()

4. aprila vstopi Venera v Ovna, kjer ostane do 29. aprila 2024

Venera v Ovnu je resnično nekaj posebnega! Zdaj se bo lepa, koketna lepotica,  prelevila v bojevnico in si nadela svoj meč. Čeprav se morda zdi malce nenavadno, saj Venera predstavlja ljubezen, harmonijo in lepoto, Oven pa je znan po svoji energiji, strasti in neodvisnosti. Ta kombinacija, kot vidite, prinaša zanimivo dinamiko, ki jo bomo občutili v aprilu na različnih nivojih v našem življenju. Z energijo Ovna se ne oziramo nazaj. Ne zanima nas ravno, da bi se opravičili ali razmišljali o preteklosti, kajti Oven se drži »zdaj« in »takoj«, zato pravi: Zdaj je nov dan! Oven je odkrit, rad  zbode, vendar je energija Ovna redko zlobna, saj vedno pove tako kot je O ja, boli pa. Vse dela odkrito, svoje želje izraža spontano, navdušeno in neposredno.

Venera v Ovnu raje zapeljuje, kot da bi bil zapeljana in raje zasleduje kot da bi bil zasledovana.

Na osebni ravni je lahko ta postavitev Venera v Ovnu kot svež veter, saj prinaša samozavest, pogum in voljo, da stopimo iz cone udobja in si poiščemo lastno pot. To je čas, ko se lahko počutimo bolj samozavestne v svoji koži, se bolj odločno borimo za svoje cilje in si dovolimo biti bolj spontani v svojih dejanjih. Lahko se počutimo bolj privlačne in sproščene, prevzamemo pobudo in začnemo osvajati. To lahko prinese nove priložnosti na področju ljubezni in družabnega življenja.

V partnerskih odnosih lahko Venera v Ovnu prinese več strasti, vendar tudi več neodvisnosti.

Z Venero v Ovnu je ljubezen spontana in neposredna. Pod tem ognjevitim vplivom nas lov zelo vznemirja, saj smo drzni, sveži in malo nepotrpežljivi, ko gre za srčne stvari. Partnerji lahko čutijo večjo potrebo po osebni svobodi in samostojnosti, vendar hkrati lahko uživajo v dinamičnih in aktivnih dejavnostih skupaj. Pomembno je, da se zavedamo potrebe po spoštovanju in komunikaciji, da ohranimo ravnovesje med strastjo in svobodo.

Na kolektivni ravni lahko Venera v Ovnu prinese večjo družbeno aktivnost in željo po spremembah. Lahko se poveča energija v smeri, ko bi se vnel boj za pravice in svobodo ter za uveljavljanje lastnih prepričanj. To je lahko čas, ko se ljudje združijo za skupne cilje in si prizadevajo za pozitivne spremembe v družbi. Seveda bo zaradi retrogradne faze Merkurja vse skupaj še večji izziv.

Na poslovnem področju lahko Venera v Ovnu prinese večjo odločnost in pogum pri uresničevanju poslovnih ciljev. To je čas, ko se lahko bolj odločno borimo za svoje interese, si drznemo prevzeti tveganja in sledimo svojim strastem v karieri. Vendar pa je pomembno, da ohranimo spoštovanje do sodelavcev in upoštevamo tudi njihove potrebe in želje, ne samo svojih.

Tudi na področju denarja lahko Venera v Ovnu prinese večjo naklonjenost k tveganju in investicijam, saj se lahko se počutimo bolj samozavestne v svoji sposobnosti, da ustvarimo denar in si prizadevamo za finančno neodvisnost. Vendar pa je pomembno, da ostanemo previdni in ne tvegamo več, kot si lahko privoščimo izgubiti. Naši interesi bodo lahko vztrajni in močni zato pazite, saj lahko svoje vire lahko prehitro vložite v nove podvige ali projekte, lahko pa se kakšnih stvari tudi enako hitro naveličate.

Vrednost Venera v Ovnu je v tem, da nas spodbuja, da sledimo svojim strastem, si drznemo biti sami in si prizadevamo za svoje cilje. Prinaša nam energijo in pogum, da se borimo za tisto, kar verjamemo, in si prizadevamo za pozitivne spremembe v svojem življenju in svetu okoli nas.

8. aprila je Sončev mrk in vnovična aktivacija karmične osi Oven – Tehtnica

Sezona mrkov je letos od 19. marca do 21. aprila 2024! V duhovnosti ima vse svoj pomen, svoj red in je v skladu s cikli, ki so se že zgodili, ker pa se sezona mrkov letos prekriva tudi z astrološkim, dejanskim Novim letom, lahko slutimo, da bo to še posebej energetsko močan mesec, poln zagona. Ja mesec, ki ga ne bomo pozabili, saj odpira vrata v povsem neZnan, Nov svet. Maske bodo padle, reset na globalni ravni pa bo vse do konca maja prinesel močne prekretnice v razumevanje naše zgodovine.

Lunin mrk, ki se je zgodil konec marca, 25. v Tehtnici nam je omogočil, da uravnotežimo tehtnico in dosežemo ravnovesje v našem umu in srcu, pri čemer zlijemo Razum s Čustvi. Ta aktivacija, ki je aktivna naslednjih 6 mesecev nas spodbuja, da ugotovimo, kako se osredotočamo na določeno osebo, navado, situacijo ali vzorec, zlasti v odnosih in skupinski dinamiki.

Sončni mrk v Ovnu, ki bo 8. aprila, bo verjetno na plan prinesel različne sestavine, ki so vzbudile vašo radovednost in zanimanje med Luninim mrkom, saj bodo te vsebine kulminirale v nekaj oprijemljivega, Novega. Kot feniks, ki se bo dvignil iz pepela. Ta energija bi vam lahko dala moč in zagon za uresničitev vaših ciljev in vizij. Čeprav je portal, ki se odpre v času mrka med 25. marcem in 8. aprilom intenzivno kratek, bodo posledice in celjenje ran trajale še nekaj mesecev. Tema, ki jo Sončev mrk prinese je nekakšen »reset«, ki vam bo omogočil v življenju, da se boste premaknili v pravi in bolj ustrezni smeri za vas.

»Reset Luči« bo vodil do preboja

Če ste se pred temi datumi (zlasti v začetku marca) počutili nekoliko izgubljeno ali kot da niste mogli videti, kaj prihaja, vendar ste čutili, da se stvari pripravljajo na premik … ste začutili pravi čas. Med sončnimi mrki je Luna neposredno med Zemljo in Soncem (znano kot konjunkcija, spoj ali srečanje Sonca in Lune). V tem kratkem času lahko Luna blokira Sončno svetlobo in nas začasno odklopi od našega občutka za resničnost. Sončni mrki nastanejo ob mlaju Lune –  popolni sončni mrk, ki bo 8. aprila 2024 je mlada luna v znamenju Ovna.

Mrki so kot portal v višje stanje zavesti, ki nas vodijo tja, kjer moramo Biti. Delovali bodo kot močni vodniki, ki nas bodo usmerjali na Poti k našemu višjemu Cilju.

Da pa bi razumeli kakšno dinamiko prinaša Sončev mrk, moramo pogledati, kaj se je dogajalo 25. marca 2024, ko je nastopil prvi mrk v tem letu, Lunin mrk, ob Polni luni v Tehtnici! Ta lunin mrk je bil povezan s 14. oktobrom 2023, ko je mrk v Tehtnici (mlada luna) sprožila dogodke v naših življenjih. Če se spomnite, kakšna tema je bila takrat v vašem življenju v ospredju, bo lažje, saj boste to dinamiko okušali znova tudi zdaj. Vendar je še čas in priložnost za širjenje miru tudi na individualni ravni. Lunin mrk v znamenju Tehtnice 25. marca vas je lahko opozoril, da preučite svoje odnose in kako dobro sobivate z ljudmi, ki imajo morda zelo drugačne vrednote in načrte od vaših.

Za popolno ponastavitev je potrebno čiščenje starega.

Mrki so kozmični sprožilci, odpirajo in zapirajo portale. Ta kulminacijska točka nas bo prisilila k priznanju, kaj je in kaj ne deluje več v našem življenju. Ob koncu meseca marca ste lahko začutili da prihajajo velike spremembe, zaključki in povsem nove smernice. Pomembno je, da NE poskušajte nadzorovati te energije. Verjemite, da vas je Mrk v Tehtnici popeljal točno tja, kamor ste namenjeni. Vzemite si ta čas kot priložnost za razmislek in vpogled, namesto, da sprejemate velike odločitve! Tudi v fazi med mrki velja, da bo glavnina dela na odnosih in ranah.

Nekakšna kriza v odnosih se nadaljuje

Ja, lahko bi rekli celo nekakšna kriza zavesti ali nenadno zavedanje pomanjkanja v našem življenju. Mrk nam tako nudi zlato priložnost, da raziščemo svoje čustvene potrebe v kontekstu polarnosti hiše – področja, kjer se zgodi mrk v naših rojstnih kartah.

Odnosi so lahko v tem času preizkušeni, pretrgani ali okrepljeni. Naše odkritje je lahko čustveno nabito in dramatično.

Nekaj dni prej in v času mrka se vse lahko zdi veliko in celo večje od življenja. To bo lahko trenutek spoznanja, ko se lahko močno zavemo svojega pomanjkanja. To razumevanje nas lahko spodbudi k dejanjem, čeprav je lahko na začetku poti nekaj kaosa.

To je čas za delo na razčiščevanju preteklih vzorcev, ki so nas zadrževali pri izpolnitvi odnosa.

Pomembno je, da se zavedate, da so prihajajoča razkritja lahko napihnjena in dramatična, vendar jih ni mogoče zanemariti, saj izvirajo iz resničnih občutkov. Ne pozabite, da pri mrkih dobimo močan poudarek na enem področju življenja, a zatemnitev na drugem področju, zato je smiselno počakati, da sprejmemo pomembne odločitve, ko lahko vidimo sliko v celoti. Ta mrk bo seveda osvetlil »karmičen del«, ki ga bo potrebno v naslednjem pol leta tudi oddelati.

Tudi Kiron, ki je v znamenju Ovna in je na drugi strani karmične osi, kaže, da se je potrebno premakniti in razrešiti, saj se duša osvobodi rane s tem, ko jo ozavesti in sprejme.

Marčevski Lunin mrk je lahko pritegnil vašo pozornost prav na disfunkcionalna področja vašega življenja. Čustva, uvidi in spoznanja so lahko bila velika. Lahko so vedno aktualna, saj se veliko bolje zavedate, kaj je potrebno narediti. Vsekakor bo zdaj kar veliko izzivov prinesel retrogradni Merkur, saj ne bo kazal prave slike odnosa, morebiti bi se soočali z izzivi lanskega decembra, prav v partnerskih razmerjih  bi lahko prišlo do določenih uvidov, ko boste prišli do točke, da se boste zavedali, da je začetek konca ali »reset« nujno potreben, da boste lahko začeli znova. Zdaj se verjetno že zavedate, kaj vam je Lunin mrk osvetlil.

Torej,  kje ste pretiravali s svojo neodvisnostjo ali osredotočanjem na »jaz« (Oven), kjer je to šlo na račun naše perspektive, druženja in odnosov (Tehtnica).

Razsvetljenje v tednih po lunaciji nam nudi zlato priložnost za raziskovanje naših čustvenih potreb, kar na koncu vodi do pozitivnih dejanj in odločitev.

No, in v aprilu sledi… srečanje  s svojo rano…

»KIRONSKI MRK«

Popolni sončni mrk 8. aprila 2024 nas lahko postavi na Novo pot, ki si je sami niste zamislili.

Čeprav je morda presenetljivo – ali pa se zgodi nekaj, kar sploh niste pričakovali, saj vam Sončni mrk ponuja večjo vizijo. Kot človeška bitja imamo omejen fokus in naravno je, da se osredotočimo na to, kar je pred nami. Včasih pa lahko to omeji našo perspektivo in povzroči, da zamudimo priložnosti.

Vsi bomo občutili učinke Sončevega (Luč) mrka (popolna pomračitev) »ko ugasne luč«. Pri aprilskem popolnem mrku, pride po mojih videnjih do popolne pomračitve, ki prinese skozi to lunacijo nekakšen RESET. Ta lahko razkrije kakršno koli praznino v trenutnih tirnicah naše Poti in nas na drugi strani pozove, da prevzamemo odgovornost in utremo Pot tam, kjer so naši talenti, danosti in darovi, ki jih prinašamo kot duša.

Pa vendar… zdaj na oder velike pomračitve stopi še Kiron. Naša RANA.

Oči bomo usmerili v Kirona, planetoid »ranjenega zdravilca«, ki kroži med tradicionalnim Saturnom in radikalnim Uranom. 8. aprila 2024 stoji Kiron tik ob popolnem sončnem mrku! Kiron, ki ga simbolizira ključ, nam pomaga odkleniti modrost, pridobljeno v naših stiskah in nam lahko v tem položaju pokaže svojo prisotnost v aprilu.

Torej, če povzamem: Luna, Sonce in Kiron, Severno sečišče… vsi se vrstijo v Ovnu, znamenju bojevnika in transcendentnega voditelja, ki jim vlada Mars, arhetipski ljubimec. Torej, na kolektivni ravni bo iniciacija skozi aktivacijo rane, kjer se hkrati aktivira tudi moč bojevnika in transcedentalnega voditelja, ki je v vsakem izmed nas.

Pomembna smernica ob Sončevem mrku…

Prav vsi bomo občutili učinke Popolnega sončnega mrka, aprila 2024, ko bo »ugasnila luč«. Ampak, ko se vrne Svetloba, se vrne tudi Jasnost. Tako lahko mrk, ki bo 8. aprila, sprožil osupljiv osebni razvoj dogodkov v vašem življenju, globalni dogodek ali pa osupljiv znanstveni preboj.

In, kaj je bistvo spomladanskih mrkov 2024?  

Da rečete DA SEBI!

Kaj prinaša Sončev mrk vam?

Ta mrk prinaša dobesedno ali v prenesenem pomenu »reset« vsakega izmed nas –  vsak ga bo doživel seveda na svoj način, na mestu, kjer ga potrebuje ter na način, kot mu bo dan. Pričakovanja? Da nimamo pričakovanj. Torej? Samo prepustiti se in BITI!

Spoj Marsa in Saturna v Ribah sproži bojevniško energijo

Med 9. in 11. aprilom se v Ribah združita Mars in Saturn. Njun spoj lahko prinese precej kompleksne dinamike tako na kolektivni ravni kot tudi na osebni ravni. Po velikim vprašajem bo: Mir!

Na kolektivni ravni lahko ta postavitev prinese nekoliko napeto in zmedeno energijo. Mars predstavlja vojsko, vojno, akcijo, agresijo in željo po napredku, medtem ko Saturn predstavlja avtoriteto, vodjo, strah, strukturo, discipline in omejitve. V Ribah, ki je znamenje medijev, farmacije, strupov, empatije, sočutja in spiritualnosti, se lahko ta kombinacija izrazi kot nekakšen notranji konflikt med željo po akciji skozi ustrahovanje in potrebo po umirjanju ter sočutju. Ta kombinacija, je rdeč alarm, saj lahko prenese znova na plan akcije, ki bi bile povezane z »uniformo« – vojska, policija, medicina (Mars), vodilnimi na položaju, ki ustrahujejo (Saturn) in področje, ki bi bilo vpleteno (Ribi) so mediji, farmacija, frekvenčna in laserska tehnologija,… upajmo da ne bo znova v igri kakšen viRus.

Ta spoj bi lahko zakuhal lahko tudi nekakšno »vojno stanje« (Mars), zaradi strahu (Saturn) pred plini  – živčni strupi, biološko orožje, mediji, izziv so lahko znova meje (Ribi)?

Na kolektivni ravni se lahko ta postavitev kaže kot čas, ko se lahko pojavijo konflikti med potrebo po napredku in željo po ohranjanju statusa quo. Lahko se pojavijo različna mnenja glede pristopa k reševanju problemov in uresničevanju ciljev, kar lahko vodi do napetosti in konfliktov med posameznimi skupinami ali družbenimi segmenti. Lahko bi se kakšna vojna začela ali ustavila, lahko pa se zaneti nekaj, kar se bo zavleklo in nas bo spremljalo skozi celo leto. Mrki so naredili svoje, retrogradni Merkur bo v svoji največji moči, tako da resnično ohranjajte visoko naravnanost, ker bo kaotično in z distanco do vsega kar boste poslušali s strani medijev. Ko se Mars in Saturn združita, lahko prav tako sproži polemika naših meja, dobesedno kot v prenesenem pomenu, saj bomo morda morali biti odločnejši ali morda morali tudi popustiti.

Na osebni ravni lahko spoj Marsa in Saturna v Ribah prinese notranji boj med željo po napredku in strahom pred spremembami.

Lahko se počutimo kot bi hkrati bili potiskani naprej in zategnjeni nazaj. To lahko prinese občutek zmedenosti in frustracije glede tega, kako naj dosežemo svoje cilje, ne da bi ogrozili svojo varnost ali stabilnost. Zdaj bosta v vpregi Saturn, ki hoče da se kočija premika po pravilih, Mars pa pritiska samo na gas in ga pravila nič kaj ne zanimajo. Si predstavljate dinamiko?

Pa vendar, lahko ta postavitev prinaša tudi priložnost za rast in razvoj na osebni ravni. Lahko nas spodbuja, da se soočimo s svojimi strahovi in omejitvami ter sprejmemo odgovornost za svoja dejanja. Lahko nas spodbuja, da si postavimo jasne cilje in se zanje zavzeto borimo, kljub morebitnim oviram ali dvomom. Pomembno je, da se zavedamo svojih notranjih konfliktov in se odločimo, kako se bomo odzvali nanje, ter si prizadevamo za ustvarjanje ravnovesja med akcijo in disciplino v svojem življenju.

20. aprila bo poravnava Jupitra in Urana

Mesec pa nam bo začinil še en najbolj pričakovanih tranzitov v letu, saj Jupiter in Uran skozi srečata v Biku. Njun natančen spoj bo od 18. do 21. aprila 2024, kar bo na kolektivni ravni prineslo močan preobrat v načinu delovanja. Približno vsakih 14 let se zunanja planeta Jupiter in Uran združita v konjunkciji. In, leto 2024 je eno od teh let, nazadnje sta se ta planeta srečala leta 2010.

Ko imamo srečanje zunanjih planetov, je to vedno zelo pomembno. Zunanji planeti, vključno z Jupitrom, Saturnom, Uranom, Neptunom in Plutonom – to so planeti zunaj asteroidnega pasu – se premikajo relativno počasi.

Njihov vpliv odmeva v naših svetovih, ki sega globoko v naša življenja in pogosto vpliva na nas na načine, ki jih še leta kasneje razkrivamo.

Ti planeti pogosto sprožijo spremembe na kolektivni ravni, pa vendar se odražajo tudi na individualni ravni, v naših rojstnih kartah. Več o teh postavitvah in kaj prinašajo za nas, sem v maju pripravila spletni dogodek Srečanje Bogov na Zemlji.

Jupiter je planet širitve, obilja in poveča vse, česar se dotakne. Razširi vse, kar se ga dotakne. V prostore, po katerih potuje na našem nebu, prinaša potencial, priložnost, optimizem, upanje in pomen. Uran je planet inovacij, vizij in nenadnih sprememb. Deluje kot »strela z jasnega«, ki odpre, spremeni, razruši, da se lahko zgodi tisto, kar je Novo. Je osvoboditev in inovativnost, navdih in svoboda. Je tudi planet, ki se ukvarja z družbeno zavestjo, razvojem človeštva in prebujanjem zavesti ter se pogosto odvija na presenetljive, a izjemno vplivne načine.

To srečanje kozmičnih bogov, Urana in Jupitra v zemeljskem Biku, predstavlja v našem kozmosu iskro svežih, inovativnih, obilnih Novih energij.

Je kot povabilo k raziskovanju novih meja, na vseh nivojih našega zavedanja. Oznanja tudi, da je prišel trenutek v življenju, ko se lahko odpremo tam, kjer čutimo, da je mogoče posežemo po novih priložnostih za svoje življenje. Skupaj tvorita val energije osvoboditve in svobode, družbenih sprememb in r-evolucije.

Ta tranzit prinaša globoko duhovno energijo, saj daje občutek usodnosti, podoben je luninim vozlom, kjer nas drži v rokah nekaj večjega od nas samih. Njun spoj odpira vrata, da nas podpre na naših edinstvenih potovanjih.

Velja vedeti, da te energije ne bodo aktivne natanko na dan konjunkcije, temveč bo to faza, ki traja od 3. aprila do 7. maja 2024.

Tako kot Jupiter vabi v življenje čudovit tok vere in zaupanja, nas Uran obdaruje s tem, kar bi lahko primerjali le s predvidevanjem in s povsem novimi vPogledi. Uran odpre pogled, potegne vase prihodnje potenciale in ideje, ki so lebdeli v etru in čakali na nas. Omogoča nam, da vidimo položaj in namen, kjer smo trenutno, ter pokaže korake, katere je potrebno, da jih naredimo v tem trenutku, saj nas vsak izmed njih vodi globlje v izpolnitev in namen.

Predstavljajte si Jupitra, nebeškega boga, kot kozmičnega pripovedovalca zgodb, ta ki odpira vrata tujim vrstam, ki plete pripovedi o našem svetu in njegovem poetičnem razvoju, medtem ko Uran služi kot katalizator za inovacijo, za izzivanje norm in revolucijo zlomljene strukture.

Pričakujte nepričakovano, bi bila najboljša primerjava njunega spoja, sploh pa poglejte, kje v vaši rojstni karti bo njun spoj prinesel reformo in okoliščine spremembe, na katere ne boste mogli vplivati.

Ker se ta dva planetarna velikana združujeta v znamenju zemeljskega Bika, lahko svet, kot tak pričakuje nekaj nestanovitnih globalnih premikov, zlasti na finančnih trgih in v našem pristopu k »podnebni krizi«. Ni naključje, da se ta konjunkcija ujema z začetkom sezone Bika, ki se začne 20. aprila, kar sovpada s svetovnim dnevom Zemlje.

Zdaj se bomo spraševali:

Kako prinesti božansko iskro na Zemljo? Kako naprej in kaj od trenutnega sveta je še aktualno zame?

Nadzirajte, kaj je (še) v vaših rokah, ostalo pa… spustite in prePustite Usodi. Če ste v dvomih, delajte jutranje poravnave Uma in Srca; dihajte in naredite priprošnje ter namere za čez dan. Zdaj bo še kako pomembna vaša visoka naravnanost.

Tako na osebni kot na kolektivni ravni lahko ta kombinacija energij prinese izzive in priložnosti na različnih področjih življenja posameznika.

Tudi Sončev mrk, ki bo v Ovnu na 5. stopinji lahko prinese intenzivne spremembe in začetke. To je čas, ko lahko začutimo potrebo po osvežitvi ali začetku nečesa novega v našem življenju. Lahko se pojavijo priložnosti za osebno rast in napredek, vendar pa je pomembno, da ostanemo osredotočeni in zbrani, da lahko izkoristimo te energije na najboljši možen način. Sončev mrk v Ovnu aktivira tudi Kirona, ranjenega zdravilca, kar lahko prinese poudarek na zdravljenje preteklih ran in občutkov nezadovoljstva. Fokus bo na vzpostavljanju notranjega miru. Prihajamo v čas, ko se lahko ljudje soočijo s svojimi notranjimi demoni in se osvobodijo starih vzorcev.

Kot pika na i, v mesecu aprilu, pa bo še spoj Urana in Jupitra v Biku, ki lahko prinese nenavadne in nepričakovane spremembe na področju financ, materialnih dobrin ali vrednot in trgovine. To lahko povzroči razburjenje ali nepričakovane priložnosti, ki zahtevajo prilagajanje in sprejemanje novih pristopov. Pomembno je biti odprt za spremembe in se prilagajati novim okoliščinam, da lahko izkoristimo potencialne koristi, ki jih prinaša ta aspekt. Na globalni ravni lahko povzroči nenadne spremembe v gospodarstvu, še posebej na področju financ, vrednosti valut in trgovine. To lahko prinese tako pozitivne kot negativne posledice, saj lahko pride do izbruha novih tehnoloških in finančnih inovacij, hkrati pa lahko prinese tudi nestabilnost in nepredvidljivost.

Spoj Urana in Jupitra v Biku lahko na osebni ravni prinese nenadne spremembe v finančnem položaju ali vrednostih posameznika. To lahko prinese tudi priložnosti za osebno rast in razvoj, če smo pripravljeni sprejeti nove pristope in se prilagoditi spremembam.

Na globalni ravni, kombinacija retrogradnega Merkurja v Ovnu, Sončevega mrka v Ovnu in spoja Urana in Jupitra v Biku lahko prinese nekaj turbulentnih energij in izzivov, ki se lahko odražajo na različnih področjih.

23. aprila 2024 nastopi Polna luna v Škorpijonu

Čas Polne lune je čas kulminacije in obljube izpolnitve tistega, kar se je začelo ob mlaju. Ta faza Lune nastopi na 4 stopinji Škorpijona in bo najbolj vplivala na ljudi, rojene z osebnimi planeti in točkami na približno 0 do 8 stopinj stalnih znamenj, ki so: Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar.

Polariteta Bik-Škorpijon se ukvarja z ravnovesjem med vsem, kar je moje (Bik) in vsem, kar je tvoje (Škorpijon). Poudarja tudi koncept oblike (Bik) proti transformaciji (Škorpijon).

Medtem ko se Bik ukvarja z materijo, osebnimi vrednotami, materialnimi dobrinami, imetjem in varnostjo, Škorpijon vlada uničenju oblike, skupnemu imetju, spremembam in transformaciji. Sonce v Biku spodbuja srečo s preprostimi, oprijemljivimi stvarmi v življenju, medtem ko Luna v Škorpijonu usmerja našo pozornost na zapletenost, neoprijemljive stvari in skrivnosti.

Ta polna luna v našem življenju osvetli tisto, kar se v nas gradi, verjetno intimne narave in zdaj je čas, da dovolimo in uporabimo podporo energij, da to odpustimo in damo prosto pot.

S polno in svetlo Luno na nebu pride do simbolične »osvetlitve« v naših življenjih. Ta Polna luna osvetljuje ta konflikt med zbiranjem in deljenjem. Gre namreč za razkrivanje ali osvetljevanje vprašanj, ki že obstajajo, pa vendar še niso bila razRešena. Kam v vaši rojstni karti, glede na hiše pade Polna luna? Poglejte kje se nahaja znamenje Škorpijon.

Vaši novi občutki in čustvena razkritja bodo glavna tema, saj čustva izbruhnejo v vašo zavest. Zavedajte se, da pri Polnih lunah imamo prepričanje in vztrajnost in smo pripravljeni narediti potrebne spremembe, čeprav je lahko nekaj napetosti in morda paranoje ali odpora, povezanih z našimi razkritji, saj bo ta Luna v kvadratu s Plutonom, ki lahko vodi do konflikta, ki prinese pot razRešitve.

25. aprila sledi Merkurjev obrat, ko Merkur zaključi svojo retrogradno fazo

Obrat Merkurja iz retrogradne faze prinaša olajšanje in lažjo komunikacijo ter bolj tekoč tok vsakdanjega življenja. Ko se Merkur premakne iz retrogradne faze nazaj v direktno gibanje, se lahko občuti olajšanje, saj se zdi, da se tehnični in komunikacijski zapleti postopoma razrešujejo. Na dan obrata, ko pride v svojo stacionarno fazo  – to je dan ko se »ustavi« pozor, saj bo vse lahko dobesedno obStalo, predno znova premakne naprej.

Med retrogradno fazo Merkurja, ki bo večji del aprila, se lahko pojavijo težave v komunikaciji, na področju tehnologije in potovanj. Lahko se znajdemo v situacijah, kjer pride do nesporazumov, zmede ali zamud v komunikaciji. Pa vendar je dobra novica ta, da se ob obratu iz retrogradne faze te težave postopoma umirijo in začnemo videti večjo jasnost in razumevanje.

Obrat Merkurja iz retrogradne faze prinaša tudi čas za pregledovanje in refleksijo. Lahko se osredotočimo na zaključevanje nedokončanih projektov, reševanje nerešenih vprašanj in ponovno ocenjevanje naših komunikacijskih vzorcev. To je lahko čas, ko lahko bolj jasno vidimo, kaj je treba popraviti ali izboljšati v našem vsakdanjem življenju.

Poleg tega se lahko po obratu iz retrogradne faze Merkurja počutimo bolj motivirane in usmerjene k napredku. Lahko začnemo videti nove priložnosti za rast in razvoj ter se odločimo za nove projekte ali podvige. Ta premik lahko prinese občutek svežega začetka in novih možnosti, ki nam pomagajo premakniti se naprej v življenju.

28. aprila pride Mars v spoj z Neptunom v Ribah

Na kolektivni ravni lahko ta postavitev samo še prilije olje na vse, kar se zakuha ob spoju Marsa s Saturnom, saj spoj z Neptunom, ki je vladar znamenja Rib. Ta prinaša potencial za razvoj vojnega stanja, ki je obremenjeno s številnimi nejasnostmi, zmedo in nejasnimi cilji. Mars predstavlja vojno stanje, agresijo in borbeno energijo, medtem ko Neptun prinaša zmedo, iluzije in občutek izgubljenosti, vlada medijem, farmaciji, plinom in laserski tehnologiji. V znamenju Rib, se lahko  tako ta kombinacija izrazi kot boj za idealizirane cilje, ki so pogosto nejasni ali iracionalni ali vnovična zmeda, ki bi jo zakuhali mediji.

Ta postavitev lahko kaže kot čas, ko se lahko pojavijo konflikti in napetosti med različnimi skupinami ali državami, ki so motivirane z močnimi čustvi in iluzijami. Obstaja nevarnost, da se lahko uporabi biološko orožje ali druge podobne neetične taktike, ki bi lahko privedle do nepričakovanih posledic in trpljenja. Mars v Ribah odloži svoj meč, puško in ju zamenja za plin, nekaj kar zastrupi »tekočine«.

Mars in Neptun lahko ustvarita tudi željo po begu iz realnosti.

Na osebni ravni lahko spoj Marsa in Neptuna v Ribah prinese notranji boj med željo po akciji in izgubljenostjo v iluzijah ali sanjah. Lahko se počutimo kot bi se borili z mlini na veter, saj so naši cilji lahko nejasni ali neuresničljivi. Lahko se počutimo izgubljene ali zmedene glede tega, kako naj se odzovemo na izzive in ovire v svojem življenju.

Pa vendar, ta postavitev prinaša tudi priložnost za razumevanje in sočutje do drugih ter za razvoj duhovne zavesti in empatije. Lahko nas spodbuja, da se soočimo s svojimi iluzijami in sanjami ter se odločimo, kako naj se odzovemo na izzive in konflikte v svojem življenju. Če potegnemo črto, je spoj Marsa in Neptuna v Ribah lahko zelo izzivalna kombinacija, ki zahteva premišljenost, sočutje in razumevanje tako na kolektivni ravni kot tudi na osebni ravni. Pomembno je, da se zavedamo svojih čustev in iluzij ter se odločimo, kako naj se odzovemo na izzive in konflikte v svojem življenju na način, ki je najbolj v skladu z našimi vrednotami in prepričanji.

Ob koncu meseca kozmična ljubimca vstopita vsak v svoj dom

29. aprila vstopi Venera v Bika, dan kasneje pa še Mars v Ovna. Njun premik prinaša zanimive dinamike na področju ljubezni, strasti, akcije in materialnih zadev. Če se Venera je v začetku meseca preoblekla v svojo bojevniško opravo, se zavihtela na svojega konja in osvajala, bo zdaj znova izpregla, si nadela svojo lepo obleko in si znova dovolila izraziti svoj polni potencial, biti lepa in ugajati. Tudi sami bi se lahko počutili bolj romantično ali hrepeneli po udobju. Skupaj gledano ta premik prinaša priložnost za združitev stabilnosti, udobja in varnosti Venere v Biku s strastjo, energijo in akcijo Marsa v Ovnu.

Venera v Biku je izjemno udobna in stabilna. Prinaša občutek udobja, harmonije in užitka v fizičnem svetu. To je čas, ko se lahko bolj osredotočimo na svoje potrebe po udobju, varnosti in stabilnosti v ljubezenskih odnosih. Ljudje lahko postanejo bolj predani, zanesljivi in zvesti v svojih partnerskih odnosih. Prav tako lahko prinese večjo naklonjenost do lepote, umetnosti in udobja ter poudarja pomen finančne stabilnosti in materialne varnosti v ljubezenskih odnosih.

Mars v Ovnu pa prinaša dinamično, strastno in energično energijo. To je čas, ko se lahko počutimo bolj samozavestne, odločne in borbeni. Na področju ljubezni lahko to prinese več strasti, pustolovščine in želje po prevzemanju pobude. Ljudje lahko postanejo bolj neposredni, samozavestni in neodvisni v izražanju svojih čustev in želja.

Ta premik lahko prinese tudi večjo aktivnost na področju financ in materialnih zadev. Ljudje lahko postanejo bolj ambiciozni in motivirani za doseganje finančnih ciljev ter si prizadevajo za povečanje materialnega blagostanja. Vendar pa je pomembno, da se zavedamo potrebe po ravnovesju med materialnimi in čustvenimi potrebami ter da se izogibamo pretirani materializaciji ljubezenskih odnosov.

To je lahko čas, ko se lahko osredotočimo na gradnjo trdnih, trajnih in strastnih ljubezenskih odnosov ter si prizadevamo za doseganje finančne stabilnosti in materialne varnosti.

Venera v Biku želi, da se počutimo udobno v svoji koži in okolici. To je pravi čas tudi, da v svoj dom ali garderobo vnesete bolj udobne, lepe dodatke, da dom prenovite, polepšate, sebi pa privoščite kakšen nov kos garderobe. Z Venero v Biku je tudi odličen čas za načrtovanje lepotnih sestankov in poskrbite za to, kako boste »izgledale«.

In, za konec v navdih… Naj bodo ti astrološki dogodki vrata v:  več, kar ste – v zavedanje, da ste Bit, v več vašega odnosa z življenjem samim ter v več veselja, več smisla, več Ljubezni in Izpolnjenosti. Z željo in namero, da vabila slišite v vsakem trenutku, tukaj in zdaj, da ostajate Mir in zaupate, da se vse dogaja kot je za vas najbolj prav.

Ohranjajte visoko naravnanost.

Iz srca, Shana

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

Sporočilo ob koncu tedna…

Sporočilo ob koncu tedna…

Sporočilo ob koncu tedna…

MyChi Potica… brez kvasa, jajc in mleka