Shana Flogie: Napoved za december 2023

Leto, ki se počasi izteka, prinaša tako nostalgijo kot pričakovanje, saj smo po novembrski bilanci malce bližje temu, kako želimo zastaviti naslednje leto. Vsekakor si vzemite v prihajajočih tednih čas za zavestno prisotnost in naj bo ta mejnik za priložnosti in razmislek. Ne pozabite, da je čas tisti, ki zdravi in prinese nove vpoglede in perspektive.

Zazrite se v mesec marec in se vprašajte, kaj ste takrat postavljali v svojem življenju ali kaj se je rojevalo na novo. Saj veste, tudi iz zimske teme pride pomlad in prav zimski solsticij prinese na severno poloblo več svetlobe in Luči, saj se dan zatem začenja dnevna svetloba počasi, a zanesljivo povečevati. Pa vendar, se ne pozabite še naprej učiti in širiti svoj um, saj bosta, kot vedno, ključna tudi zdaj fleksibilnost in prilagodljivost. Tudi neuspehi nas učijo ponižnosti in sočutja, ko spodbujajo rast in na novo odkrito modrost.

Večina planetov, ki so se poleti obrnili v retrogradno fazo, se zdaj obračajo nazaj in s tem prinašajo večjo pretočnost, čeprav bo retrogradni Merkur lahko mnogim povsem prekrižal načrte. Lahko bi celo poimenovala, da namesto »veselega Božiča«, dobite retrogradno lekcijo, ki bi lahko vaše plane v zadnjem hipu povsem spremenila.

Vladar meseca je Kolo sreče, arhetip novega začetka, uspeha in premika naprej

Buba je slekla svoj ovoj in se počasi prebila iz kokona ven. Razvila se je v prelepega metulja, s katerim se še vedno spoznavata. Kaj je rodila faza preobrazbe boste priča zdaj, saj boste nekako začutili, da so se energije že premaknile in zagnale svoja kolesja na poti izpolnitve.

Kolo sreče simbolizira nenehno gibanje življenja, njegove vzpone in padce, ki so del naravnega cikla… in prav s temi se boste v zadnjem mesecu srečevali. Predstavlja idejo usode in sreče. Poudarja, da so nekatere stvari zunaj našega nadzora, pa vendar, se lahko s pravilnim odzivom na te spremembe z njimi soočimo na najboljši možni način.

Opominja nas, da so spremembe neizogibne in da se stvari nenehno premikajo.

Kolo sreče simbolizira tudi priložnosti, ki se pojavijo v našem življenju. Lahko označuje čas prelomnic, ko se lahko stvari obrnejo v našo korist. Ko smo na vrhu kolesa, se lahko počutimo na vrhu sveta, vendar se lahko hitro znajdemo na dnu. Pomembno je, da ostanemo uravnoteženi in sprejmemo življenjske izzive. Tako kot je kolo enkrat gor in spet takoj zatem dol, tako bi lahko čutili dinamiko meseca decembra tudi sami. Ključno zdaj bo, sprejetje sprememb.

Kolo sreče vas spodbuja k sprejemanju sprememb in prilagajanju novim okoliščinam. Uči vas odzivati se na dogodke, ki so zunaj vašega nadzora.

Z decembrom vstopi tudi Merkur v Kozoroga

Merkur se bo v zemeljskem Kozorogu zaradi svoje retrogradne faze mudil skoraj dva meseca in sicer: od 1. decembra 2023 do 23. decembra 2023 in nato ponovno od 13. januarja 2024 do 5. februarja 2024.

Z Merkurjem v Kozorogu bo zdaj naše razmišljanje metodično, fokus pa trezen, jasno usmerjen in praktičen. Pod tem vplivom se boste lažje osredotočali na nalogo. Opazili boste lahko, da bodo vaši pogovori precej realistični ali pa bi bili zelo osredotočeni na poslovne, bolj praktične zadeve. Vaši miselni vzorci in način komunikacije bodo postali bolj logični, urejeni in veliko bolj organizirani.

Dobra stran tega bo, da boste sposobni bolje opredeliti, kaj je pomembno in kaj je sploh bistveno v vašem življenju.

V način komunikacije bo vstopil realizem, ki bo ciljno usmerjen k dosežkom, pomembna pa vam bo tudi natančnost in doslednost. V vas se bo aktiviral preživetveni nagon, ki vam bo dolgoročno zelo koristil. Zdaj se boste raje posvetili bistvu, komunikacija bo lahko sicer nekoliko zadržana ali previdna, vodila pa bo h konkretnim temam in informacijam, ki so logične, uporabne in dobro organizirane. Morda boste opazili tudi bolj metodični pristop k študiju in pri projektih.

Nehali boste sanjati, posvetili se boste resnemu delu.

Vseeno pazite, da ne postanete preveč togi v svojem razmišljanju, da bi bili hladni, odrezavi in ostri. Za nekatere izmed vas bo meja med realizmom in pesimizmom res tanka. Pazite, saj bi vam včasih morda primanjkovalo humorja ali pa bi pri šali bili nagnjeni k sarkazmu. Pri svojih idejah bi lahko bili precej trmasti in boste za vsako ceno vztrajali pri svojem, zato lahko to obdobje izkoristite za izdelavo trdnih, realnih načrtov. Čas bo da se  organizirate.

Pred vami se odpira ugoden čas za svetovanje, poučevanje ali vodenje.

Bolj kot karkoli vas bo skrbel naš ugled ali odgovornosti, ki jih imate v družbi. Vedite pa, da se vaša zanesljivost lahko obrestuje. Zdaj vas vse podpira, da načrtujte vnaprej in planirajte svoje naslednje korake. Spremembe urnika so lahko v tem ciklu najbolj zaskrbljujoče, zato bodite vztrajni.

Od 2. do 4. decembra kraljevska zvezda Antares odklene portal zvezdnih vrat

Antares je varuh zahodnega neba. Je srčna zvezda, ki označuje srce Škorpijona. Je blizu osrčja Galaksije. V afriških jezikih beseda za Zvezdo pomeni »prinašalec znanja ali razsvetljenja«. Kot srce škorpijona Antares nosi močno energijo, ki lahko aktivira našo srčno čakro in odklene višjo modrost, ko gre za ljubezen, ne le ljubezen, ki jo dajemo in prejemamo, ampak ljubezen, ki smo.

Vsi ti nebesni dogodki (planeti in okultacije Antaresa) sistematično pomagajo človeštvu pri uglasitvi naše vibracijske frekvence z Zlatimi vrati, tako da ojačajo in prenašajo te zvezdne svetlobne kode v našo človeško DNK, ko se Zemlja dviga v nov 26.000-letni cikel.

Biti odprt in dovzeten za te višje srčno usmerjene vibracijske energije, še posebej, ko je v tesni povezavi kateri koli planet s to zvezdo – je vse, kar je potrebno, da omogočimo bolj zavestno izkušnjo tega izjemnega časa.

Antares kot ključ do Zlatih vrat

Stari Grki, ki so veliko svojega znanja prejeli iz Egipta, so verjeli, da duše prebivajo v Rimski cesti med inkarnacijami in da sta na Rimski cesti  »dvoja vrata«. To so Srebrna vrata Dvojčkov (ali ozvezdje Dvojčkov), kamor se duše spuščajo na Zemljo in Zlata vrata Strelca (ali ozvezdje lokostrelca), kamor se duše vzpenjajo. Druge različice pravijo, da se duše ljudi lahko povzpnejo skozi katera koli vrata, vendar Srebrna vrata vodijo do reinkarnacije in prednikov, Zlata vrata pa vodijo onstran reinkarnacije. Zlata vrata so tudi vrata, kamor se spuščajo bogovi.

Antares je kraljeva zvezda magije, srce škorpijona.

Antares je 14. najsvetlejša zvezda na našem nočnem nebu, ki se razlikuje po magnitudi ali svetlosti, gledano z Zemlje – v razponu od +0,6 do +1,6.

Avtorica Bernadette Brady piše v svoji knjigi O stalnih zvezdah, da so vse štiri kraljeve zvezde (vključno z Regulusom, Aldebaranom in Fomalhautom) povezane z lastnimi edinstvenimi nauki, posebnimi močmi in uspehi, ko smo se sposobni soočiti z njihovimi izzivi kot del junaškega potovanje življenja.

Kadar koli so planeti blizu te zvezde, je to močan čas za preverjanje lastnega osebnega procesa vnebovzetja in zaprositi za napotke pri povezovanju z resnično srčno željo in tem, kar vaše srce že ve. Naša priložnost je, da se vizualno in visceralno povežemo s skrivnostmi Antaresa, da odkrijemo, katera edinstvena učenja in posebne moči so nam na voljo, ko se Zlata vrata aktivirajo ob tem velikem obratu 26.000-letnega kolesa časa.

Antares/Isis/Selkit

Veliko je bilo napisanega, meni najbližje razlage so bile v knjigi The Mysteries of Isis, kjer avtor De Traci Regula pravi:

Med zvezdami, poimenovanimi po Izidi, je Antares, povezan s Selkit, boginjo škorpijona, ki je bila včasih upodobljena v isianskem pokrivalu. Antares je bila povezana z Izido na obredih, ki so se izvajali v povezavi z velikim piramidnim kompleksom v Gizi, kjer je nosila poseben naslov »Gospa s piramidami«.

 

Te velike piramide so posebej zasnovane iniciacijske komore, ki so usmerjene v dostop do skrivnosti nebes in jih prizemljijo na Zemlji.

Michael Smulkis in Fred Rubenfeld avtorja Starlight Elixirs in Cosmic Vibrational Healing pravita,

»Antares vpliva na kraj tik pred izbiro … Če se vseeno uskladiš s tem in z ljubeznijo v srcu prosiš, da se pokaže višja pot, tako bo. Priložnosti za to se lahko pojavijo na načine, ki so bili morda nepričakovani.«

Antares je povezan tudi z nadangelom Urielom, ki je omenjen v Enohovi knjigi, ki prikazuje pomen sledenja nebesnim ciklom kot način, da ostanemo povezani z razvijajočim se božanskim načrtom. V knjigi Urielov stroj je poudarjen pomen ustvarjanja ene od teh sledilnih naprav (imenovane Urielov stroj), ki nas opominja na pomen uglaševanja z nebom in sledenja gibanju planetov skozi zvezde, ki ponovno pridobivajo čarobnost teh skrivnosti.

Planeti so oddajniki – organi naše duše, kot jim pravim, ki krepijo skrivnosti srca Škorpijona, opazovalca zahoda, in so povezani z nadangelom Urielom, ki je poučil Enoha – dal mu je 64 ključev za Novo nebo in Novo Zemljo.

Zanimivo je, fizik Nassim Haramein, ustanovitelj projekta Resonance, pravi, da je temeljna geometrija vsega stvarstva vektorska ravnotežna mreža 64 tetraedrov, kar kaže, da 64 (8×8=64) in starost 64 predstavlja 8. Venerino vrnitev – to se zgodi vsakih 8. leta nadalje dokazuje številčno magijo, ki jo najdemo v Venerinem ciklu. Ta »vrtnica« ali cikel, izriše Venerina pot vsakokrat, ko se obrne v retrogradno gibanje.

Antares je varuh zahodnega neba in je ena najsvetlejših zvezd, ki jih lahko vidimo s prostim očesom. Leži neposredno nasproti Aldebarana in ustvarja močno os.

Če je Aldebaran v Dvojčkih povezan z našim mentalnim telesom, je Antares v Strelcu povezan z našim čustvenim telesom.

Ko Sonce prečka to os med Aldebaranom in Antaresom od 29. do 31. maja in nato znova od 2. do 4. decembra, lahko odpre zvezdna vrata, kar vam omogoča, da prejmete psihične prenose in uravnotežite svoje mentalno in čustveno telo.

V nekaterih kulturah je Antares veljal za počivališče za duše, ko so se odpravljale v onostranstvo.

Antares je tesno povezan z energijo Marsa. Mars je neustrašen, samozavesten, strasten in drzen, lahko pa je tudi razdražljiv, borben in impulziven.

Če imate Antares aktiven v vaši rojstni karti (znotraj 1-2 stopinj od vašega Sonca, Lune, katerega koli planeta, ASC ali MC), lahko to kaže na močno naravo in prirojeno samozavest. Verjetno ste intuitivni in zelo usklajeni s svojimi občutki, kar vam lahko pomaga živeti strastno in namensko življenje, vendar ima to lahko svoje pomanjkljivosti, ko je vaše čustveno stanje v neravnovesju.

Ko ni ravnovesja, se lahko Antaresova energija kaže kot obsedenost, nepremišljeno vedenje ali impulzno delovanje.

Najboljši način za delo z energijo Antaresa je, da se naučite, kako uravnotežiti svoje čustveno stanje. To lahko vključuje pogovor s terapevtom, učenje, kako zaščititi svojo energijo, meditativne prakse in učenje veščin, potrebnih za pravilno izražanje in sporočanje, kako se počutite.

Naše čustveno telo vsebuje globoko modrost, ki je povezana z našimi strastmi, namenom in šestim čutom. Ko smo v ravnovesju, lahko resnično cvetimo.

Za vse nas se lahko povežemo z energijami Antaresa, ko se Sonce poravna z njim od 2. do 4. decembra. To je popoln čas, da ozavestimo svoje čustveno stanje in počistimo vsa čustva, ki vodijo v neravnovesje.

To je tudi dan moči, da se povežemo s svojimi strastmi, zaupamo, kam nas morda poskušajo voditi naši občutki, in poslušamo svojo intuicijo. Antaresova energija je tudi močno vodilo za življenje, ki je polno strasti, užitka in namena.

4. decembra vstopi Venera v Škorpijona

Venera ostane v Škorpijonu od 4. decembra do 29. decembra 2023. V ospredje bodo stopili globoki strastni odnosi. Odnosi, ki so površni, te Venere zdaj ne zadovoljijo, saj hrepenimo po stiku »duše in telesa« z nekom posebnim, ki ruši tabuje, ki je ekstremen, intenziven in je nepozaben. To je zelo čustven položaj za Venero, saj je ta strastna, čutna in intenzivna energija. Odnosi nam bodo v tem mesecu izjemno pomembni in morda se bi vam celo zdelo, da nas razjedajo, če globine ne bo. Pravzaprav si boste želeli in težili k intenzivni bližini, pa vendar se lahko zgodi, da vam bo slepa vera v partnerja izjemno težka.

Stvari, ki so globoke, skrivnostne ali nenavadne, so lahko zdaj bolj privlačne.

Na drugi strani pa se lahko prebudijo močni strahovi, da bi bili preveč ranljivi ali da bi prepustili lastno moč drugim. Lahko bi bili zelo občutljivi in strastni, a ko bi vas kaj razburilo, bi se lahko od odnosov popolnoma distancirali ali dobesedno izklopili.

Škorpijon je energija, ki gre na »vse ali nič« in odnosi so posledično v tej fazi kot na gugalnici, saj bi lahko morda čutili, da boste bili ves čas v skrajnostih. Pazite na prezir do povprečnosti in površnosti, saj vas prav ta lahko prisili, da ustvarite krize in se na ta način posledično počutite žive in vitalne.

Izkoristite ta čas za finance, zlasti ko delate s talenti ali viri drugih, sploh če delate kot kakšen zastopnik, agent, podpornik ali partner.

6. decembra se Neptunova retrogradna faza konča na 24° Ribe

Njegova retrogradna faza nas je spremljala od 30. junija in čas uvidov, vam je prinesla možnost, da se začnete soočati z nekaterimi iluzijami, ki ste se jih držali, zmedene situacije lahko postanejo jasnejše, vaša ustvarjalnost pa lahko znova narašča, saj boste znova bolj nagnjeni k uporabi svoje ustvarjalnosti v resničnem svetu.

Zdaj bo pomembno, da zares verjamemo v lastne sanje in vizije, v druge in v svoja lastna prepričanja.

Z Neptunovim obratom v direktno gibanje bomo rožnata očala nadeli nazaj na nos. Naša ustvarjalnost se bo povečala ali pa boste opazili, da bi lahko postali vsaj bolj samozavestni glede uporabe svoje ustvarjalnosti v resničnem svetu.

Namesto, da o tem obdobju razmišljate kot o času razočaranja, ga lahko vidite kot čas razsvetljenja, saj boste vedno bolj videli svetlobo. Svet boste Videli v pravi Luči.

Bolj boste verjeli v svoje sanje in vizije, v druge in v svoje prepričanje. Lahko bi začeli iskati kakšen navdih pri zunanjih virih, skozi vizije, sanje in občutke, po drugi strani pa bi lahko bil to tudi čas, sploh v času obrata, da boste imeli težave z osredotočanjem, kako se ustrezno lotili naloge.

12. decembra bo Mlada luna na 20° Strelca

Mlaj v znamenju Strelca bo aktiviral nov začetek, saj bo v nas prebudi pustolovca. Spodbujal bo osredotočenost na cilje, ki povečujejo naše razumevanje in zavedanje, nam dajejo pogum za širjenje obzorij ter pridobivajo samozavest in optimizem s širšo perspektivo. S to močno energijo Strelca odkrivamo načine, kako preseči podrobnosti vsakodnevnega življenja in negujemo svojo vero, upanje in vizijo.

Mlada luna v Strelcu pomeni začetek novega cikla. Ko se svetili združita v tem spremenljivem ognjenem znamenju, boste pozvani, da si napasete oči na vznemirljivi novi perspektivi. Če ste potrebovali spodbudo, pričakujte, da se boste na ta dan počutili navdihnjene in razsvetljene. Ker bo tej lunaciji vladal Jupiter, planet rasti in obilja, se bo vsako znamenje počutilo bližje uresničitvi sanj in idealov, ki so se prej morda zdeli nedosegljivi. Dobili boste navdih za velika tveganja in posledično poželi velike nagrade. Imejte v mislih, katera hiša Strelca spada v vašo rojstno karto, saj tam lahko pričakujete, da se bodo odvijali ogromni dogodki.

Ko napredujemo, se lahko osredotočimo na cilje, ki bodo povečali naše razumevanje in zavedanje, nam dali pogum za širjenje naših obzorij ter pridobili samozavest in optimizem iz širše perspektive. Prelahko se lahko izgubimo v podrobnostih vsakdanjega obstoja. S to močno energijo Strelca pa lahko najdemo načine, kako preseči te podrobnosti vsakodnevnega življenja in negovati svojo vero, upanje in vizijo.

Ker Strelec razmišlja široko, smo morda nagnjeni k pretiravanju s svojimi pričakovanji – nekaj, na kar moramo biti pozorni. Pripravljamo temelje za izkoriščanje nagrad našega poguma, ne glede na to, ali so majhne ali velike, v približno dveh tednih po nastopu polne lune.

Ta mlada luna tvori kvadrat z Neptunom in bodite pozorni na prevare, samoprevare in odlašanja.

Ta faza Lune nastopi na 20 stopinjah in 40 minutah Strelca in najbolj vpliva na ljudi, rojene z osebnimi planeti in točkami na približno 16 do 26 stopinjah spremenljivih znamenj (Dvojčka, Devica, Strelec in Ribi).

Ob mlaju se odpre tudi 12/12 Univerzalni Portal, ki je portal pričetka vse fizične kreacije: to je dan praznovanja življenja, ko se povežemo z »Big Bangom« – velikim pokom, s pričetkom nastanka planetov, zvezd, galaksij, planeta Zemlje, dreves, rastlin, živali, kristalov in našega fizičnega telesa. 12/12 Portal nas poveže s čudežom rojstva v fizično/snovno, ko se energija skozi eter zmanifestira v fizično in imamo kot Duša možnost doživeti fizično telo, skupaj z našim čustvenim, miselnim in dušnim telesom.

Če poznate delo izjemnega zdravnika in avtorja Gabor Mate, veste, da fizično telo ni ločeno od čustev, misli in možgan. Srce, pljuča in vsi organi, naš živčni, imunski in hormonski sistem, naše čustvovanje in mišljenje ter možgani so en sam sistem, so celota.

Naše spočetje, bivanje in razvoj v maternici in prva tri leta življenja so najbolj pomembna. V tem času otrok posrka vase in doživlja predvsem čustva in misli od matere ter vse kar ga obdaja v njegovem okolju. V tem času se oblikujejo čustveni in miselni vzorci, ki potem zavedno ali nezavedno krojijo naše življenje, odnose in odzive. Tako kot telesa ne moremo ločiti od misli, ker je to eno telo, ne moremo posameznika ločiti od okolja. Na podlagi prvih treh let se razvijejo naši možgani in receptorji v možganih in naš živčni sistem, ki komunicira z vsemi organi. Od tega živčnega sistema je nato odvisen naš imunski, hormonski sistem in celotno fizično, čustveno in psihično zdravje.

Otrok ima dve osnovni potrebi: potrebo po navezanosti in avtentičnosti. Potreba po navezanosti je nujna, saj je otrok odvisen od skrbi odrasle osebe zanj. Živčni sitem se otroku razvija glede na to kako so njegove osnovne življenjske potrebe po hrani, spanju, čistosti, varnosti, nošenju, bližini, ljubezni zadovoljene. Ko otrok shodi, raste in se razvija, ga starši z vzgojo in okolje vse bolj pogojujejo in otrok izgublja svojo avtentičnost. Ker je otrok odvisen od odraslih, bo vedno izbral navezanost, da preživi in žrtvoval avtentičnost: kdo v resnici je: z drugo besedo, vse bolj smo zunaj fizičnega telesa in vse manj smo v sedanjosti. Sprejemamo vloge, ki nam jih določijo odrasli in zunanji svet. In tako postajamo odrasle osebe, ki se identificiramo po vlogah in delu in ne po tem kdo v resnici smo in zakaj smo tukaj.

Skozi 1212 Reading bomo šli skozi zdravljenje našega rojstva, našega dojenčka in notranjega otroka v nas. Na predavanju se bomo naučili kako postati zdrav odrasel svojemu ranjenemu notranjemu otroku in mu nuditi vse, da se povrne nazaj v svojo avtentičnost. Skozi kanalizirano meditacijo se bomo vrnili v čas rojstva in zgodnjega otroštva in tja prinesli novo zavedanje, da bo naš notranji otrok sedaj v nas rastel drugače in da bo to novo življenje prineslo nove podatke v možgane, nove podatke živčnemu sistemu, ki bo podprl razvoj čustvene inteligence in dvig zavesti. To je priložnost za novo rojstvo v Sebe, v to kar si in seveda, potovanje se potem šele pričenja, a vsaj možno je. Ni nam potrebno živeti in teči istih krogov naše preteklosti in prednikov. Na ta dan bo z vami Katarina Marinč v živo, 1212 Reading s Katarino.

13. decembra postane Merkur retrograden na 8° Kozoroga 29′, kjer ostane do 1. januarja 2024, na 22° Strelca 11′.

Merkur je odgovoren za komunikacijo, povezovanje in trgovanje. V tem obdobju so možne nekatere zamude ali informacijski zastoji. Merkur začne svoj retrogradni cikel v znamenju Kozoroga (do 23.12.) in ga zaključi v Strelcu. Bodite zelo pozorni na to, kar govorite in sporočate, še posebej v času Merkurjevih obratov (v tem primeru 13. decembra 2023 in 1. januarja 2024), kot tudi okoli retrogradne Merkurjeve konjunkcije, spoja s Soncem, ki bo 22. decembra 2023, na 0 stopinj Kozoroga.

Bodite pozorni, saj v tem času morda ne boste imeli tolerance do malenkosti, izražali pa se boste po dolgem premisleku. Za vse boste potrebovali čas. Vse kar boste načrtovali ali se dogovarjali, vedite da boste mogli znova obravnavati in nato ponovno preučiti. Izkoristite ta čas, da ponovno ocenite poklicne ali življenjske načrte in cilje.

Prav tako je pravi čas, da raziščete, kaj vam pomeni ambicija ali vaš ugled, saj se boste ukvarjali s svojim statusom.

Upoštevajte, da so stvari najbolj nejasne ob stacionarnih dnevih oziroma, ko se Merkur obrača retrogradno ali direktno (začetni in končni datum retrogradnega cikla), ko pride do premikov, boste imeli občutek, da je vse obstalo, tako dobesedno ali v prenesenem pomenu besede.

Retrogradni Merkur v Kozorogu nakazuje komunikacijske zagate v poslovnih odnosih ali zlasti s starši ali šefi. Medtem ko je Merkur retrograden v Kozorogu, imamo morda tudi zelo malo tolerance.

Kot je planet komunikacije v retrogradni fazi,  povzroča določeno stopnjo zmede. Merkur vlada našemu »nižjemu« umu – kako zaznavamo in razlagamo informacije, ki jih prejmemo iz našega okolja, in kako te informacije posredujemo drugim. Merkur vlada nad stvarmi, kot so govorjenje, pogajanje, nakup in prodaja, poslušanje, uradne pogodbe, dokumenti, potovanja, pošta in pošiljanje itd. Ko Merkur deluje v »upočasnjenem stanju«, so prizadeta vsa ta področja življenja. Med retrogradnim Merkurjem je odločanje velik izziv, kar pomeni, da ni dober čas za pomembne odločitve. Tako, da veste… Ni treba posebej poudarjati, da ni priporočljivo podpisovati pogodb, sprejemati pomembnih odločitev ali ustanoviti novega podjetja. Ob retrogradnem Merkurju so zamude in izzivi verjetnejši. To je čas, ko vas lahko malomarnost z denarjem, vašimi osebnimi podatki ali papirologijo drago stane. Ko je Merkur retrograden, boste morda ponovno razmišljali o prejšnjem mnenju ali zamisli.

Obstaja absolutno pozitivna stran retrogradnega Merkurja. To obdobje je najbolje izkoristiti za reorganizacijo in razmislek.

V tej fazi boste na svet gledali nekoliko drugače, skozi drugačne filtre in lahko pridete do nekaterih zelo pomembnih notranjih razodetij. Pod tem vplivom jih je morda težko ubesediti, vendar ni treba vsega racionalizirati. Obdobja retrogradnega Merkurja so lahko obdobja povečanega notranjega zavedanja, ko so naklonjeni meditaciji, vpogledu vase, pisanju dnevnika, predelava starih načrtov in pregled preteklega dela. Retrogradni Merkur je ugoden za študij in bilanco, zlasti za vračanje k starim študijem ali za ponovno učenje ali osveževanje znanja pri že opravljenem predmetu.

Manjši izzivi na področju komunikacije nas lahko dejansko ponovno povežejo z drugimi komunikacijskimi sredstvi, na primer ko pride do nepričakovanega izpada električne energije in smo prisiljeni zapustiti računalnik in televizijo ter najti različne in pogosto zadovoljujoče druge načine za zabavo.

Pomembno je omeniti, da med ciklom retrogradnega Merkurja ni nobenega razloga za prekinitev projektov ali česa podobnega. Ni pa idealen čas za ustanavljanje novih projektov ali podpisovanje pogodb, preprosto zato, ker je sprememba mišljenja precej verjetna, ko se Merkur obrne direktno. Vendar pa je čudovit čas za razmišljanje »zunaj okvirjev« in je idealen čas za bilanco, razmislek in poglabljanje vase. Delovanje v skladu z našimi idejami pa je morda najbolje pustiti za obdobje, ko se Merkur ponovno obrne v svoje direktno gibanje.

21. decembra nastopi zimski Solsticij in otvoritev Zvezdnih vrat

Vsako leto se ob koncu leta začenja obdobje decembrskega adventnega in božično-novoletnega obdobja. To je poseben čas, ko se 21. decembra, na zimski Solsticij, odprejo Zvezdna vrata. Takrat se srečajo Nebesa in Zemlja. Na ta dan se odprejo vrata v angelski svet in je čas, ko se dva svetova srečata z roko v roki. Vse do zimskega solsticija se spuščajo z Neba na Zemljo mnoge oblike darov v obliki energetske pomoči, ki oplajajo zemljo, naš mineralni svet, rastline, živali in tudi človeka

Te moči nevidnega duhovnega sveta plemenitijo Zemljo na način, da nas te energije podprejo, pri odpuščanju in kreaciji novega.

V zadnjih dneh meseca decembra odpustite tako lahko vse, kar je preživeto in vam ne služi več, naredite bilanco pri sebi ter se pripravite na nov cikel, za leto ki prihaja. V januarju, pa skozi namero kreirate željeno, za leto, ki je pred vami. V tem božično-novoletnem času je 12 svetih dni, ki so vezani na kozmični vdih in izdih Zemlje. Na Zemlji se v tem obdobju za te energije ustvari poseben kanal – energetski portal, da vas podpre: v decembru vam pomaga pri odpuščanju in zaključevanju, v januarju vas podpre pri manifestaciji leta, kot si ga želite sami. V januarju se zvezdna vrata zaprejo.

Pozno popoldan pa tudi Sonce vstopi v Kozoroga, kjer ostane do 20. januarja 2024. Ko je Sonce v Kozorogu, nas motivirajo občutki odgovornosti, ambicije ter spoštovanje zakona in reda. Kozorog dobi veliko zadovoljstva ob dokončanju in dosežkih. Standardi, strukture in spoštovanje reda so teme Kozoroga, saj želi oprijemljive rezultate. On ve, kaj je izvedljivo in kaj ne, najbolj udobno pa mu je delati v ustaljenem okviru in znanih mejah. Delo v smeri dolgoročnega cilja je najbolj zadovoljujoče s tem vplivom. Zdaj bo čas, ko bo pot malih korakov vsekakor privedla do uspešnih konstruktivnih rezultatov a šele po novem letu, ko se iz retrogradne faze obrne planet Merkur, ki bo konec leta začinil s komunikacijsko zmešnjavo in nesporazumi.

Delajte potrpežljivo v smeri vaših ciljev in poskrbite za svojo prihodnost.

Dan pred Božičem vstopi retrogradni Merkur v ognjenega Strelca

Merkur je v svoji retrogradni fazi že od 13. decembra, takrat je bil v znamenju v Kozoroga, zdaj pa se vrača v znamenje Strelca, kjer ostane do 13. januarja 2024. V času, ko je Merkur retrograden v znamenju Strelca, lahko pregledamo svoja prepričanja, ideje, interese, izobraževalne ali pravne zadeve in vse možnosti prevoza. Retrogradni Merkur v Strelcu nakazuje komunikacijsko zaplet, ki se vrti predvsem okoli komunikacije in transporta, predvsem tujine in daljših poti. V tem času, boste lahko gledali na pretekle odločitve in ideje z nove, morda bolj razsvetljene perspektive.

Sledil bo vnovični premislek o dolgoročnih sanjah ali viziji vaše prihodnosti, kakšen potencial prinaša.

Morda se v tem obdobju odločite za vrnitev k staremu študiju, pisanju ali kakšnemu drugemu osebnemu zanimanju. Lahko pa bo to čas povsem razpršenih misli in duševne zmede. Vedite, da Strelec rad ustreli z besedo direktno, brez da bi razmislil, zato bodite še posebej previdni pri izbiri tem in besedičenja. Največ izzivov boste imeli ker se bodo lahko vrstile možnosti za napačno razlago, nepremišljeno razmišljanje, brezglave akcije ali začetek kakšnega dela čez noč. Pripravite se tudi na zamujanje rokov ali sestankov, te bodo zdaj še večje kot sicer, pri retrogradnih fazah Merkurja.

Pa še opomnik… Retrogradni Merkur se 27. decembra poravna z Marsom v Strelcu in pogovori bi lahko prišli do faze, ko bi močno iztirili.

26. decembra bo Polna luna na 4° Raka

Mesec se konča s Polno luno v znamenju Raka, ki bo poudarila čustvene potrebe, ki so se med sezono Kozoroga umaknile, saj poudarja racionalno razmišljanje. Ta Polna luna je opomnik, da so tu tudi vaše čustvene potrebe.

Ta Luna lahko prinese nenadno potrebo in željo po povezovanju s svojo družino ali lastnim srcem.

Ta faza Lune nastopi na 4 stopinjah in 58 minutah Raka, nasproti Sonca na isti stopinji Kozoroga. Vplivala bo na vse ljudi z osebnimi planeti in točkami na približno 1 do 9 stopinjah glavnih znamenj, ki so: Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog.

Polna luna je čas kulminacije in obljube izpolnitve tistega, kar se je začelo ob mlaju. Polarnost Rak – Kozorog se ukvarja z ravnovesjem med zasebnim življenjem, domačnostjo, potrebo po domu in nego, ki ga predstavlja Rak ter javnim življenjem, kariero, ugledom in odgovornostjo, ki ga predstavlja Kozorog.

Navezanosti in ljubezni vlada Rak, dosežkom in nagradam, kazni pa Kozorog. Na nek način se ta polarnost ukvarja z ravnovesjem med brezpogojno in pogojno ljubeznijo. Luna v Raku nas spodbuja, da cenimo svoj dom in svoje korenine, medtem ko nas Kozorog prepričuje, da razmislimo o svojem občutku dolžnosti in odgovornosti v javnem smislu. Zanemarjanje obeh koncev osi se bo zagotovo obrnilo proti nam.  Ta Polna luna ponuja možnost, da najdemo ravnovesje med obema energijama.

Pri tej Polni luni gre za uravnoteženje med kariero in družino.

V vas se je nekaj gradilo, kuhalo in zdaj je čas, da to izpustite. V naslednjih dveh tednih boste odkrili, kaj to pomeni za vaše življenje in vas. Vedite le eno, da ne morete sedeti na svojih občutkih, ampak jih morate izraziti. Lahko se nekaj tudi izpostavi ali osvetli, kar vas spodbudi, da stopite v stik s tistimi stvarmi v osebnem življenju, ki ste jih morda zanemarjali ali odlašali.

To je čas, da razčistimo pretekle vzorce, ki so vas ovirali pri osebni izpolnitvi, zlasti tiste, ki so osredotočeni na dom ali družino ter odnosa do udobja in odgovornosti.

Ta Luna je v harmoniji z Jupitrom in Saturnom, kar pomeni da bodo vaša razkritja ključna in usmerjena v rast, tudi če se začasno osredotočate na preteklost.

26. decembra se tudi Kiron obrne nazaj v direktno gibanje, saj je od 23. julija bil v retrogradni fazi.

Resnica o čustvenih stvareh, ki ste se ji izogibali ali ste bili zato zmedeni, se lahko začnejo pojavljati v tem času in v prihodnjih tednih. Rana… kjer ste bili ranjeni, ko se ranili in zdaj priložnost, da lahko to ozdravite. Čeprav veste, da razkritja niso vedno udobna, vas lahko motivirajo, da ustrezno ukrepate.

29. decembra vstopi tudi Venera vstopi v ognjenega Strelca, kjer ostane do 23. januarja 2024

Pri prehodu iz temačnega Škorpijona v Strelca, se romantična energija premakne iz globoke, intenzivne v živahno in lahkotno. Strelec ima seveda svoje intenzivne trenutke, glede na to, da je ognjeno znamenje, saj je njegova energija precej manj osredotočena. Medtem, ko se Škorpijon najbolj ukvarja z intimnostjo z določeno osebo, je ljubezen Strelca bolj univerzalne vrste. Zdaj lahko pričakujete romantične pustolovščine in neposreden, celo odkrit pristop k ljubezni. Zapletenost in kompleksnost Venere v Škorpijonu sta, hvala Bogu, izginila. Resnica, lahkotnost in višji pomen sta prioriteti z Venero v Strelcu.

V tem ciklu boste v svojih odnosih idealistični.

Zdaj vam bo veliko pomenilo, da vaši partnerji in spremljevalci podpirajo vaše sanje, cilje, potrebe po svobodi, prepričanja in vizijo. V tem obdobju boste bolj cenili intelektualni odnos in spontanost. Še posebej pa boste uživali v potovanjih, učenju, na prostem ali ob živalih.

Venera vlada tudi denarju, zato boste zdaj lahko nekoliko lahkomiselni ali neprevidni, po drugi strani, pa se lahko izkaže tudi, da boste zvesti in optimistični. Koristi, tako materialne ali duhovne, lahko pridejo prek založništva, tujih ali duhovnih povezav, potovanj, izobraževanja ali pravnih zadev.

30. decembra se tudi retrogradna faza Jupitra zaključi, na 5° Bika

Ta sprememba smeri lahko pomeni tudi preobrat za določene projekte in odnose, saj gre tudi za vaš pogled in odnos, kjer bi doživljali vedno večje navdušenje. Z direktnim Jupitrom se gradi naše zaupanje vase, v naša prepričanja in vesolje. Smo bolj lahkotni in pripravljeni deliti sebe in to, kar smo se naučili, z drugimi.

Naše sanje in cilji so v ospredju in čas je, da gredo naprej!

In, kot vsako leto, se bomo tudi ob koncu leta družili na vsakoletnem planu, kjer skupaj odpuščamo in manifestiramo po planu 12 svetih dni Božiča. Poznate? Zakaj bi delali plan?

Če imate ob koncu leta občutek, da niste naredili dovolj zase… da se še vedno ciklate v začaranem krogu nezdravih partnerskih odnosov, za vse, ki si želite izboljšati svojo komunikacijo, bolje postavljati svoje meje, se boljše izražati v svojih željah in potrebah, če imate fizične ali finančne težave in bi jih radi rešili, družinske vzorce, ki jih poznate, pa si jih želite odpraviti, bi radi naredili kakšne spremembe, pa nimate volje, motivacije ali energije, in seveda… tudi če se želite na poslovnem področju bolje izraziti in se pozicionirati…

Vstopite v 2024 zavestno, z novo energijo, odpustite staro in skreirajte novo

Izziv, ki ga imamo danes kot družba je, da nas tempo časa prisiljuje, da smo vedno manj časa v stiku s sabo. Čas, ki si ga zelo težko vzamete zase, pa posledično prinese težave v komunikaciji, zaradi tempa in nezdravega življenja z zdravjem, zaradi pomanjkanja komunikacije, pa na področju odnosov.

Pri sebi vedno bolj  lahko prepoznate, da sploh ne veste, kdaj ste izgubili stik s sabo, s svojimi potrebami in željami.

Morda ste že v fazi, ko se je v vas naselil obup in občutek, da niste dovolj dobri in vredni, saj se v odnosih počutite sami. 

Rešitev vidim v 12 dnevnem Božičnem planu, ki vam pomaga, da tudi, če si celo leto niste vzeli časa zase ali si ga iz drugih razlogov niste mogli vzeti, potem vam plan odpuščanja in manifestacije ob koncu leta prinese možnost, da lahko nekaj naredite zase, na sebi, na odnosih, na komunikaciji, financah in pri zdravju… oziroma kar na vseh področjih v vašem življenju.

S planom boste tako izpraznili in odpustili staro, da boste lahko začeli in sprejeli novo.

In, za konec… Ob koncu tega leta bi se rada z vami ozrla na pot, ki smo jo prehodili skupaj. Čas je, da se za trenutek ustavimo in premislimo o vsem, kar smo doživeli. Ne hitite, ne bežite od svojih misli in čustev. Dovolite, da se stvari razvijajo po svoje in imejte zaupanje, da se bo vse, kar je potrebno in v vaše dobro, odvijalo tako kot mora in ob pravem času. Faza retrogradnega Merkurja bo nekatere stvari zavila v meglo, zato ne boste videli realne slike… počakajte in delujte po Novem letu.

Leto, ki prihaja,  prinaša polno priložnosti, da uravnate kaos in neravnovesje povsod, kjer trenutno še vlada. Pomembno je, da ostanemo sočutni do sebe in drugih, da smo potrpežljivi v procesih, ki se odvijajo okoli nas, in da smo modri v odločitvah, ki jih bomo sprejeli. Najpomembneje pa je, da smo pripravljeni odpuščati… tudi sebi.

Odpuščanje osvobaja naša srca in nas pripravi na sprejem novih priložnosti.

Naj bo Novo leto čas, ko bomo manifestirali svoje sanje in cilje. Bodimo odprti za vse, kar nam življenje prinaša in tako s pozitivnim in ljubečim odnosom doživimo vsak trenutek.

Hvala vam za vašo podporo in zaupanje, za branje in vse uVide, ki ste jih dobili znotraj mojih vsebin. Verjamem, da bomo skupaj gradili čudovito novo poglavje tudi v prihodnjem letu.

Srečno novo leto, polno harmonije, miru, ljubezni, uspeha in izpolnjenih želja! Želim vam iz srca… Lepe praznike, dobro odpuščanje in manifestacijo. Ne pozabite, da ste vi Kreator vsega kar prihaja. Ostanite svoji.

Ohranjajte visoko naravnanost.

Iz srca,

shanapodpis

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

Shana Flogie: Napoved za marec 2024

Sporočilo ob koncu tedna…

Sporočilo ob koncu tedna…

Sporočilo ob koncu tedna…