Shana Flogie: Napoved za oktober 2022

Blog napoved oktober

Pa smo tudi uradno v jeseni in, ko se tako prilagajamo novemu letnemu času, je v zraku čutiti skorajšnjo spremembo. Oktobra boste najverjetneje doživljali povečan pritisk, da preoblikujete in korenito spremenite način življenja. Vse vas bo nagovarjalo k spremembam, ki bodo od vas zahtevale, da si postavite prioritete in preverite, kaj so vaše prednostne naloge, vrednote in prepričanja.

V tem mescu vas čaka romantika, velike spremembe in usoda!

Oktober 2022 bo prelomen mesec, saj ga bodo zaznamovale spremembe. Arhetip, ki mu vlada je Kočija in ta vas bo zdaj pognala, da se boste v življenju dobesedno premaknili, se morda preselili ali pa intenzivno o selitvi razmišljali, spremenili svojo službo ali smer dela, prekinili ali začeli nov odnos… skratka, na nek način boste izstopili iz cone udobja! Če se ne boste premaknili sami, pa vas bodo v premik priSilile okoliščine.

Mesec se začne s šestimi velikimi retrogradnimi planeti, vključno z Merkurjem, Jupitrom, Saturnom, Uranom, Neptunom in Plutonom. Ko bomo tako potovali skozi mesec, bodo prav planetarni premiki Merkurja, Plutona in Saturna usmerjali vse poti, ki se nam, kot družbi, odpirajo na globalni ravni, saj bo njihov obrat v direktno smer, sprožil nov cikel planetarnih energij.

V  oktobru kar štirje planeti tudi zaključijo svojo retrogradno fazo

Čeprav smo v sezoni Tehtnice, bi namesto, da bi se počutili družabne in bi plavali v nekem globokem introspektivnem vzdušju, vas retrogradna faza planetarnih teles osredotoča na vaše notranje procese v življenju in sili, da nekaj spremenite. Ste pripravljeni?

1.oktobra bo Venera nasproti Jupitra

Jupiter je planet širitve in Venera je planet, ki povezan z odnosi in s srcem, tako se bo ob vstopu v oktober čutila čudovita energija, ki širi in odpira srce! To je priložnost, da se osredotočite na ljubezen in sočutje, tako do sebe kot drugih. Vzemite si čas za uživanje v življenju in preverite, kako ste s svojimi vrednotami! Ob vsakem vdihu občutite ljubezen, ki jo Venera lahko aktivira skozi to rožnato svetlobo. Ob vsakem izdihu pa glejte, kako ta rožnata svetloba odstrani vse, kar je težko ali zaradi česar se počutite nevredni.

2. oktobra se obrne iz retrogradne faze planet Merkur

Merkur je retrograden od 9. septembra. Da se bo vrnil na svojo nekdanjo moč in hitrost, mu dajte še nekaj časa, do 15. oktobra, ko bo znova deloval v svoji polnosti. Merkurjev obrat v direktno smer, lahko razkrije skrite vpoglede, nove informacije in intuitivna sporočila. Stvari, ki so bile motne, lahko postanejo zdaj bolj jasne in lahko boste življenje videli z novega zornega kota. Morda se boste tudi lažje pogovarjali in se pogajali pri pogodbah, vsekakor pa bodo stvari, ki so v preteklem obdobju stale, zdaj imele možnost realizacije.

Merkur je prvi, ki gre ven iz retrogradne faze, pa vendar… Ko bo 2. oktobra postal direkten, bo v opoziciji z Neptunom, kar pomeni, da se bo megla tudi v prvem tednu meseca oktobra nadaljevala. Šele po 5. oktobru, ko se bo Merkur začel gibati s svojo običajno hitrostjo, se bo Neptunovo zasanjano vzdušje počasi zmanjševalo, dokončno pa bo izginilo, ko bo 10. oktobra vstopil v Tehtnico.

Na srečo, se še štiri druga planetarna telesa usmerijo v direktno gibanje, kar bo počasi vrnilo hitrejši tempo življenja.

Blog napoved oktober

8. oktobra se obrne v direktno gibanje planet transformacije, Pluton

Pluton, ki prebiva v podzemlju, bo prvi, ki bo od počasnih planetov, šel v direktno smer, v zemeljskemu Kozorogu. Na splošno boste verjetno začeli čutiti nekoliko večji zagon v vašem življenju, zato je to pravi čas, da pospešite tempo z vsemi lekcijami, ki ste se jih naučili na krovu retrogradne faze. Pluton je bil retrograden od 29. aprila, ki se zdaj konča, kar vam lahko povrne občutek moči. S tem se konča tudi pet mesečna pot globokega psihološkega vpogleda in dela na sebi.

Pluton je planet smrti in ponovnega rojstva, zato boste morda lahko z večjo jasnostjo videli vse načine, kako ste se preobrazili. Če ste doživeli kakšen konec, boste zdaj videli, da vas prav ti konci v biti, vodijo v novo smer. V prihodnjih tednih in mesecih boste lahko s to močjo, naredili globoke spremembe v vaših življenjih, saj boste začutili, da ste bolj vztrajni in neposredni. Manj verjetno je, da boste razmišljali o spremembah, za katere boste menili, da so vam jih znotraj obstoječega sistema vsilili, vsekakor pa boste naredili potrebne spremembe kje drugje.

Oktober prinaša tudi neverjetno zdravilno, a morda tudi nekoliko drzno soočajočo Polno luno v Ovnu, ki nas bo globoko izstrelila v sezono mrkov.

9. oktobra bo Polna luna v ognjenem Ovnu

Polna luna v Ovnu nosi nekaj nestanovitne energije, ki bo verjetno pri mnogih sprožila zdravljenje, prav zaradi povezave s Kironom. Čeprav bodo rezultati tega zdravljenja pozitivni, bo pot do tja morda nekoliko bolj težavna. Lahko bi bili razlogi za to tudi spleti okoliščin. Zdaj lahko dosežete tudi točko v svojem življenju, ko začnete osvobajati idejo o zdravljenju v korist tega, da preprosto nadaljujete s stvarmi, ki vas podpirajo. Pazite samo, da ne postanete tako obsedeni z zdravljenjem, da izgubite svojo pot in občutke umirjenosti. Morda se boste lahko zavedali tudi, da morate zrahljati svoj nadzor ali zmanjšati pričakovanja, okoli tega, kako se bo zdravljenje odvijalo.

Ta Polna luna vam lahko pomaga tudi spoznati, da se morate sčasoma tudi prepustiti in dovoliti, da tudi zdravljenje poteka ob svojem času, kjerkoli je za vas to trenutno potrebno.

Ta Luna vas bo opomnila, da razmislite o tem, kako in če se spoštujete v kontekstu vaših tesnih odnosov. Zdaj se lahko zgodijo nova razkritja, zlasti glede stanja vašega fizičnega telesa, vodstvenih sposobnosti, sposobnosti iniciacije in začetka novih stvari ter tesnih partnerstev. Spodbujala vas bo, da najdete ravnovesje med zadovoljevanjem svojih osebnih potreb in skrbjo za potrebe drugih, torej med neodvisnostjo in druženjem.

Ker tudi Sonce tvori poravnavo z Venero in trigon s Saturnom, vas lahko motivirata ljubezen ali užitek, pa vendar boste ostali razumni in praktični. V času te lunacije bo aktiven tudi kvadrat Marsa in Neptuna, zato je pametno počakati in videti, kaj dejansko drži – vezano na neka navodila, ukrepe ali zadeve povezane z avtoriteto, predno se podate v akcijo.

Ne bo vam preostalo drugega kot, da se preDate.

Doseganje te točke predaje prihaja iz nestanovitne energije Ovna. Zdaj lahko dosežete točko, ko preprosto ne boste mogli več nadaljevati tako, kot ste bili vajeni. Soočanje z rano in možnost zdravilne magije prihaja skozi povezavo te Polne lune s Kironom. Njuna povezava obljublja ozdravitev in osvetljuje vse, kar vam sporoča telo. Ozdravitev bo mogoča le skozi predajo, saj bo ta v nadaljevanju sprožila sprejemanje, opuščanje, odpuščanje in vas odprla novim možnostim, ki jih ta stanja lahko ustvarijo.

Kiron je znan kot ranjeni zdravilec, ker se je naučil najti moč, modrost in darove, ki lahko izvirajo iz njegovih ran.

Kirona ne zanima »popravljanje« njegovih ran. Sprejel je, da so nekatere rane le pregloboke, da bi ga kdaj zapustile. Namesto tega je te rane vzel in jih uporabil kot gorivo za lastno prebujenje. Kiron vas bo učil, da čeprav imate rane, ste morda zlomljeni, žalostni, osamljeni, depresivni ali bolni ali pa da tudi, če ste bili vedno znova ranjeni, lahko še vedno živite lepo življenje. Omogoča vam, da razmišljate o svojih ranah kot o skrivnih portalih v globlje razumevanje sebe, skozi sočutje, višjo intuicijo, večje znanje in celo potencial, da pomagate pri zdravljenju in vodenju drugih.

V času oktobrske polne lune bo Kiron v Ovnu še vedno retrograden. Krepil bo ognjeno energijo in potencialno priklical stvari iz preteklosti, ki jih je treba rešiti.

 

Vedite, da kadarkoli imate na voljo tako močno ognjeno energijo, jo morate usmeriti v gibanje. Ne morete kar ostati na istem mestu, morate se premikati. Luna je telo, Oven je znamenje, ki je aktivno, dinamično, saj mu vlada planet akcije, Mars. Ta zamisel o gibanju se lahko pokaže kot potreba po plesu, telovadbi ali teku. Lahko se pokaže tudi preprosto kot potreba po spremembi, da naredite končno korak v katero koli drugo smer, da lahko spremenite ali razvijete nekaj v svojem življenju. In ta korak, ni le metaforičen, je dobeseden in nameren korak za preusmeritev energije v vašem življenju. Ni nujno, da je velik, že majhen korak šteje! Saj poznate… vse se začne s prvim korakom…

Blog napoved oktober

Tudi Venera, planet ljubezni in odnosov, bo prav tako zelo aktivna pod to Polno luno, zato boste lahko zelo dobro videli, kako se bodo sprožile vaše povezave z drugimi in pod vprašaj postavile vrednote.

Če ste v katerem od svojih odnosov nosili masko, niste mogli izraziti svojega pravega jaza ali če ste težko postavljali meje, se lahko vse to, zdaj razjasni. V bistvu bodo kakršna koli razmerja, ki so vas oddaljevala od vašega pravega jaza, zasijala v svoji pravi luči, ker se bodo pokazali pravi nameni.

Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, je pomembno imeti v mislih, da je to zadnja Polna luna pred začetkom sezone mrkov. To pomeni, da če je nekaj kar se vam zdi nerazrešeno ali pa se nekaj zdaj le začne razpletati, boste vseeno morali počakati do Polnega luninega mrka, ki bo v novembru, da boste videli, kako se bo vse skupaj razpletlo.

Pika na i, tej ognjeni Polni luni, pa je popolni veliki trigon, ki ga aktivirajo Sonce, Saturn in Mars. Ta tvorba energije lahko prinese močan val kreativne energije, ki vam pomaga ustvariti status, zagnati poslovni projekt, ki vas lahko potisne na sam vrh uspeha, lahko napredujete ali pa pridobite status.

Poudarek bo še vedno na odnosih

Odnosi, ki so tema tega leta, ostajajo  v ospredju tudi v oktobru, saj potuje Venera ves mesec zelo blizu Sonca. Večina tega njenega enomesečnega potovanja se dogaja v Tehtnici, v znamenju, ki mu vlada Venera, zaradi česar je boginja užitka še močnejša od dejanskega Sonca  – zato ker, ko je Sonce v Tehtnici, pada oziroma je na dnu.

Ko se bo ponovno, vse več retrogradnih planetarnih teles začelo premikati direktno, lahko pričakujete, da se bo ponovno začel vzpostavljati občutek ravnovesja.

Pa vendar bo na tem potovanju Sonce-Venera, lahko prišlo tudi do udarca, ki se bo zgodil ob ognjeni Polni luni v Ovnu, 9. oktobra, saj bo takrat zelo aktiven tudi Kiron, ranjeni zdravilec, ki bo ob tej lunaciji in obujal stare rane in negotovosti okoli odnosov.

Vodilo bo:

Soočite se s senco svojega odnosa in ga skozi alkemični proces spremenite v moč!

Med 17. do 19. oktobrom se Sonce poravna z zvezdo Arkturus

Sonce se poravna s super zvezdo Arkturus, kar omogoča, da se visokofrekvenčna energija sidra na naš planet. Arkturus je zvezda, povezana z blaginjo, obiljem in psihičnimi energijami. Verjame se tudi, da je Arkturus dom napredne tuje rase, ki vodi z ljubeznijo in sočutjem. Če vas o tem zanima, je več pri Aktivaciji galaktične DNK.

Blog napoved oktober

22. oktobra se zgodi poravnava Venere in Sonca

Še ena subtilna, a čudovita energija se sproži, ko se Venera poravna s Soncem. To je znano kot energija zvezdne točke Venere, ki premakne Venero iz jutranje zvezde – Danice v večerno zvezdo – Večernico. Rečeno je, da ko je Venera jutranja zvezda, ljubezen, ki jo izžareva, sije navzven, ko pa Venera postane večerna zvezda, ljubezen, ki jo izžareva, sije znotraj. Ta premik pomaga vzbuditi občutke ljubezni do sebe, sočutja do samega sebe in lahko usmeri našo pozornost na to, kar potrebujemo, namesto na to, kar pričakujejo ljudje okoli nas.

Sezona Tehtnice se osredotoča na odnose in partnerstva, tako na romantično, prijateljsko, kot tudi profesionalno. To bo odličen čas, da izkoristite kvaliteto glavne energije Tehtnice za sodelovanje z obstoječimi povezavami, je pa to tudi iskriv čas za ustvarjanje novih.

To boste še posebej občutili, v času med 29. septembrom in 22. oktobrom, ko se bo Venera od premaknila v domače znamenje Tehtnice, kjer bo v konjunkciji s Soncem, v opoziciji z Jupitrom v Ovnu in v trigonu s svojim ljubimcem Marsom v Dvojčkih, kar prinaša jesensko obdobje ljubezni.⁠ Venerino potovanje doseže vrhunec v posebni poravnavi 22. oktobra, med katero Venera in Sonce tvorita popolno konjunkcijo v zodiaku.

Ta srečna povezava med Soncem in Venero, ki se zgodi zadnji polni dan sezone Tehtnice, je čudovit čas za manifestiranje ljubezni, ustvarjalnosti in bolj pristnih povezav v vašem življenju.

Tudi obrat v direktno gibanje Saturna v Vodnarju in prinese lekcije o novih temeljih, ki jih gradite kolektivno in osebno.

23. oktobra vstopi Sonce v Škorpijona, Saturn pa gre v direktno gibanje

Sonce preide iz zračne Tehtnice, v vodno znamenje, Škorpijona. Ta energijski premik lahko potegne vašo energijo navznoter in v vas vzbudi radovednost glede korenin naših miselnih vzorcev in navad. Morda boste doživeli preboj v razumevanju, zakaj tako delujete, kot delujete ali pa boste imeli trenutek ah-ha, ki vas bo vodil k spremembam v življenju. Sezona Škorpijona vas lahko naredi še posebej občutljive, a bolj ko postajamo usklajeni, večja je naša zavest, večja je naša percepcija in večje naše razumevanje.

Na ta dan se tudi Saturn obrne nazaj v direktno smer, ko je od 4. junija bil v retrogradni fazi. Ta faza predstavlja prelomnico v Saturnovi energiji in čas, ko ste morda začeli videti, kako so vas vaši izzivi oblikovali in vam odprli nove priložnosti. Saturn je znan kot gospodar karme in ko potuje retrogradno, vam daje priložnost, da očistite in presežete vse karmične dolgove.

Ob obratu nazaj v direktno gibanje, vam je najverjetneje pustil darilo, ki služi kot nagrada za vaš trud in trdo delo!

Njegov obrat vam služi kot močan opomin, da poskrbite za vaše odgovornosti in spustite svoje »visoko leteče« ideje na zemljo. S Saturnovim obratom se povečajo vaše odgovornosti in morda tudi omejitve. Postopoma pa bodo postali bolj jasni tudi vaši dolgoročni cilji in načrti.

Blog napoved oktober

Začenja se tudi sezona mrkov

Drugi razlog, zakaj oktober prinaša neizbežno spremembo, je prihod sezone mrkov, ki se začne na dan, ko Sonce vstopi v znamenje Škorpijona, 23. oktobra. Sezona znamenja Škorpijona je vedno zelo zanimiva, a letos je zelo močna, saj bo ponovno aktiviral, zgoraj že omenjeni, kvadrat Saturna in Urana.

Prvi mrk na karmični osi Bik – Škorpijon, v sezoni Škorpijona pride 25. oktobra. Ta mrk vključuje tudi Venero, boginjo ljubezni, ki je zdaj v Škorpijonu, znamenju, ki mu vlada Mars. Informacije o moči, odnosih, denarju ali naložbah bodo v tem času skrite ali pa bodo prišle na dan. Tudi vsa strupena razmerja, ki so uspela preživeti, bodo zdaj začela kazati svojo pravo plat.

Pa en prijazen opomnik: Učinki mrkov so karmični dogodki, o katerih se ni mogoče pogajati, ker so trenutki velike predaje!

Mars, vladar mrka, bo tvoril Veliki zračni trigon s Saturnom, ki bo takrat že v direktnem gibanju v Vodnarju in z Merkurjem v Dvojčkih. Zdaj bo v igri velika karma iz preteklosti, zato verjemite, da je to, kar se bo dogajalo, pošteno. Vibracije bodo več kot intenzivne, saj bo v igri Škorpijonova alkemična narava, ki bo lahko prinesla ogromno transformacijo za vse planete v stalnih znamenjih (Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar). Preverite tudi, kaj aktivira v vaši rojstni karti!

Sezona mrkov vedno predstavlja čas transformacije

Proti koncu meseca bomo v vstopili v fazo mrkov in v dvotedenskem obdobju med dvema mrkoma, bili v portalu, polnem karmičnih premikov, nepričakovanih obratov usode, kaotične energije in kvantnih skokov.

Ves čas bo zelo aktiven tudi kvadrat med Saturnom in Uranom, še posebej v času Saturnovega premika gibanja, ko se iz retrogradne faze vrne nazaj v direktno. Na kolektivni ravni lahko pričakujete nekaj motenj in nestabilnosti, pa tudi porast revolucionarne energije, ki bo klicala po korenitih in trajnih spremembah. Prav zaradi svoje retrogradnosti sta se Saturn in Uran znova približala in čeprav njun kvadrat tokrat ne bo popoln, bo vseeno sprožil močan vpliv. Ta bo spodbudil spremembe, precej aktivno bo, še posebej, ker bo Uran tako blizu Severnemu vozlu, ki je povezan z usodo.

Strukture vašega življenja so znova pripravljene na prenovo, a najprej se bodo morale zrušiti stare.

Ta proces je na eni ali drugi ravni najverjetneje že potekal. Njuna usklajenost povečuje napetost med vašimi poskusi premagovanja preteklih vzorcev in zavlačevanjem. Na drugi strani pa se boste soočali, kot da vas en del vabi da bi in drugi del, da nebi naredili koraka. Predstavlja nenehno vabilo k delu na sebi, ozaveščanju o tem, kaj vas zavira pri rasti in k poslušanju resničnih ritmov vašega telesa.

25. oktobra 2022 je Delni Sončev mrk, na 2. stopinji Škorpijona in je to drugi delni sončni mrk v letu 2022. Viden bo iz večjega dela Evrope, severne Afrike, Bližnjega vzhoda in zahodnih delov Azije.

8. novembra 2022 pa sledi Popolni Lunin mrk, ki bo na 16. stopinji Bika.

Prvi mrk jesenke sezone je sončni mrk Nove lune v Škorpijonu, drugi mrk sezone pa je mrk Krvave lune v znamenju Bika ki, ga bomo zagotovo čutili že cel mesec oktober prej, predno nastopi.

Blog napoved oktober
Mrki predstavljajo preskoke na vaši dušni poti in duševni evoluciji. Običajno prinesejo izstopajoče dogodke ali prebujenja, ki lahko vašo dušo dobesedno katapultirajo v naslednje poglavje.

S tem posebnim ciklom mrkov na karmični osi Bik – Škorpijon delamo že od novembra 2021. Od takrat smo imeli v tej seriji še dva mrka, ki sta bila aprila in maja 2022. V tem ciklu mrkov oktober-november boste zdaj lahko zelo dobro videli skupno rdečo nit ali temo, ki izhaja iz teh časov, ker bo znova lahko aktualna.

Sončni mrk, Nove lune v znamenju Škorpijona je ena glavnih značilnosti meseca, ker odpira vrata v novo poglavje v vašem življenju. Morda se boste znova soočali z izzivi, ki ste jih imeli od aprila do maja 2022. Te bo treba ponovno pregledati ali predstaviti podobne teme, s katerimi se boste soočali. Mrki običajno v vaša življenja prinesejo usojene dogodke, ki vas katapultirajo na naslednjo stopnjo evolucije. Izzivajo vas, da dvignete svojo zavest in sprejmete jasne odločitve o smeri svojega življenja.

Ker je to Sončni mrk, lahko prinese nov pogled na to, kako ste se odločali videti stvari. Nekaj iz vaše preteklosti je lahko tudi razrešeno ali dokončano, kar ustvarja prostor za nastanek nečesa novega. Ta mrk bo deloval skupaj s prihajajočim mrkom ob Krvavi luni, ki bo v naslednjem mesecu.

Delni sončni mrk spodbudi nov začetek.

Zadeve povezane z intimnostjo, nadzorom, močjo, denarjem in delitvijo, bodo močno osredotočene v tednih in celo mesecih po tem sončnem mrku v Škorpijonu. Ta mrk govori o novih začetkih na teh področjih. Gre tudi za to, da se zdaj lahko okrepite od znotraj navzven. Občutite lahko ekstremna čustva, ko se odkrijejo vaši strahovi pred izgubo, izdajo ali razkritjem vaše ranljivosti. Tesna konjunkcija Sončevega mrka z Venero bo poudarila in okrepila izzive okoli vašega vrednostnega, denarnega sistema in naložb. Ugotovili bi lahko, da ljudje pri vašem iskanju bolj sodelujejo in da so tesni osebni odnosi globoko vpleteni. Lahko pride celo do situacij, v katerih se boste počutili pod pritiskom, kar bo znak, da v svoje odnose vnesete malce več harmonije.

Ta mrk lahko osvetli vaše čustvene odnose in finančne naložbe, ki jih morda celo izzove.

Lahko naredite korake k samo obvladanju in samo opolnomočevanju tako, da se lotite stvari, ki vas spodkopavajo in jemljejo vašo moč, kot so to na primer: kompulzivno vedenje, razne zasvojenosti ali veliki dolgovi. Morda boste bolj delali na intimnosti, pa ne samo z drugimi, ampak da boste vzpostavili intimo tudi s seboj. Okoliščine vas bodo lahko vodile do točke, da boste prisiljeni ali opogumljeni, da vidite vrednote drugih in jih tudi upoštevate. Lahko pa boste zdaj sprejeli ukrepe za učinkovitejše upravljanje in ravnanje z vašimi skupnimi viri, dolgovi ali davki.

Zanimivo je omeniti še to, da se je delni Sončev mrk zgodil v Škorpijonu, poravnanem z Venero, 25. oktobra 2014. Se spomnite, kaj je bilo takrat?

  1. oktobra retrogradni Jupiter ponovno vstopi v Ribe

Še en velik premik se zgodi v tem mesecu. Jupiter, planet obilja in globalnih meja, zaščitnik in dobrotnik, zapusti za kratek čas ognjenega in dinamičnega Ovna ter v svojem retrogradnem ciklu, vstopi v vodni Ribi. Jupiter je prvič vstopil v Ribe maja 2021, vendar se je maja letos preselil v Ovna. To je prvič, da je Jupiter vstopil v Ovna po 12 letih in ustvaril nov val energije za delo. Ker je Jupiter zadnjih nekaj mesecev potoval retrogradno, se je zdaj znova prebil nazaj v Ribe zato, da bi rešil nedokončane konce in vse nedokončane posle. Morda boste opazili, da se  bo tema Jupitra v Ribah vrnila nazaj na čiščenje.

V začetku leta 2022, od 13. maja do 28. julija, je Jupiter obiskal Ribe, zato lahko pričakujete, da se bodo nekatere teme iz tega časa vrnile z namero, da pride do nekega zaključka. Jupiter ostaja retrograden v znamenju Rib vse do 23. novembra, kar pomeni, da je idealen mesec, za osredotočanje na ustvarjalnost, počitek in izgubo v domišljijskem svetu.

Še en velik kozmični dogodek tega meseca je retrogradni Mars

30. oktobra nastopi tudi Mars svojo retrogradno fazo. Ta bo druga komponenta intenzivnosti mrka v tem mesecu. Tudi retrogradnost Marsa lahko čutite že prej, saj je že 3. septembra vstopil v svojo senčno obdobje.

Mars je planet akcije, energije in motivacije. Ko vstopi retrogradno fazo, ste izzvani razmišljati o tem, kako porabljate svojo energijo in kaj poganja vašo motivacijo. Morda se boste morali ozreti tudi na pretekla dejanja in na to, kako vam lahko ta dejanja pomagajo ali škodijo.

Blog napoved oktober

Mars je eden od planetov, ki je najbolj redko v svoji retrogradni fazi, saj se zgodi le enkrat na dve leti.

Tokrat bo Mars retrograden v Dvojčkih in bo obvladoval Merkurja, kar šest mesecev! Retrogradni Mars lahko zagotovo vpliva na vašo raven energije, to pa zato, ker imate kar nekaj dela, preden lahko napredujete. Ko je Mars v retrogradnem položaju, se lahko stvari zdijo še posebej počasne, lahko pa bi  čutili tudi, da vsak vaš korak naprej prinaša potrebo po koraku nazaj.

Čeprav je retrogradni Mars frustrirajoč, je tanka linija do izgorelosti!

Tako boste vse do 12. januarja 2023 skoraj, da »prisiljeni« upočasniti tempo, saj bo produktivnost padla. To ne pomeni nobenega pritiska pri pisanju novoletnih zaobljub, saj bo na splošno leto 2023 v stanju globoke transformacije in močnih sprememb. Če želite kar najbolje izkoristiti to retrogradnost, nahranite svoj um s pozitivnostjo tako, da se naučite nečesa novega, redno telovadite – in kar je najpomembnejše, pazite na svoj govor! Čas učenja in raziskovanja bo, še posebej podporno pa bo, da v tem času naredite kakšen preboj na področju reorganizacije svojih planov.

Mars je planet, ki vlada vaši ravni energije, vaši sposobnosti ukrepanja in vašim občutkom motivacije.

Ko Mars vstopi retrogradno, bodo ta področja našega življenja morda na nek način v središču pozornosti. Morda se vam bo zdelo težje upravljati z ravnjo energije, ukrepanje se vam bi zdelo bolj zahtevno ali pa boste začeli dvomiti v svojo motivacijo. Retrogradni Mars se lahko za vsakogar manifestira drugače, vendar je znano, da je bolj počasen čas. Lahko prinese tudi izgorelost ali potrebo po resničnem počitku in okrevanju.

Ko tik ob koncu meseca oktobra postane Mars retrograden v znamenju Dvojčkov, ostane retrograden vse do 12. januarja 2023. To bo obdobje, ko boste v položaju, da boste ponovno ocenili svoje trenutne projekte, svoj pristop pri doseganju, kar želite in preverili vašo naravo želja. Marsova energija je v bistvu obrnjena navznoter – je ponotranjena, okrepljena, personalizirana in morda … pod pritiskom.

V tem ciklu lahko pride tudi do pasivno-agresivnega vedenja.

Morda bi se lahko zgodilo, da bi celo spodbujali težave ali prepire, namesto da bi se direktno ukvarjali s težavami. Pa vendar, je to lahko pravi čas, da izveste več o vaših notranjih motivacijah in željah, pa tudi za premislek o starih projektih in interesih. Na kaj bodite pozorni?

Z retrogradnim Marsom v Dvojčkih lahko v prihodnjih mesecih pride do zastoja intelektualnih in mentalnih pobud. Zdravstvene težave so lahko tudi dejavnik, ki bodo pod vprašajem –  zlasti na področjih, ki jim vlada Dvojček, vključno s pljuči. Možnosti, ki jih retrogradna faza Marsa prinaša so tudi raznovrstne nesreče, ki se lahko dogodijo v celotnem obdobju retrogradnosti Marsa.

31. 0ktobra bo Noč čarovnic in Plejade

Noč čarovnic izvira iz poganskega festivala Samhain, ki praznuje sredino med enakonočjem in solsticijem. To je čas, ko se verjame, da je tančica med svetovi tanka in da lahko z večjo lahkoto dostopamo do višjih kraljestev. Ozvezdje Plejad bo na ta dan zelo aktivno, več pa vam napišem še…

Ohranjajte visoko vibracijo. Hvala, ker ste.

Iz srca,

shanapodpis

Kmalu sledi tudi novost: AUDIO – zvočna oblika Napovedi za oktober 2022!

Da me ne boste samo brali, ampak me boste lahko tudi poslušali.

Hvala, ker ste.

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

Sporočilo ob koncu tedna…

Shana Flogie: Napoved za maj 2024

Sporočilo ob koncu tedna…

Sporočilo ob koncu tedna…