Shana Flogie: Napoved za september 2023

Jesen bo zaznamoval povratek k ravnotežju, pravičnosti in harmoniji

Mesec september zaznamuje arhetip Pravice, ki nosi splošno načelo ravnotežja in povezave. Po turbulentnih spremembah preteklega poletja, ki ga resnično ne bomo pozabili, nas ta čas vabi, da si oddahnemo in okrepimo. To obdobje bo prineslo možnost za uravnoteženje tistega, kar je bilo doslej neuravnoteženo v vaših življenjih. Prav tako bo to obdobje primerno za usmerjanje pozornosti k urejanju denarnih in pravnih zadev ter vzpostavljanju novih praks na praktičen način.

Čas sodbe bo

Arhetip Pravice nas vodi v razmišljanje o pravilnosti in pravičnosti zato se boste lahko povezali tudi skozi arhetip boginje Maat, starodavne egipčanske boginje resnice, pravičnosti in ravnovesja. Podoba boginje Maat s svojim peresom resnice in tehtnico kaže, kako pomembno je uravnotežiti naša dejanja in srce, da bi lahko dosegli resnično ravnovesje v življenju. Kot boginja sodišča Maat, bomo postavljeni pred soočenje in odločitve, ki se nanašajo na pravičnost. Morda bo to obdobje, ko se bodo sprejemale nove listine, zakoni ali uredbe, ki bodo usmerjale našo družbo v bolj pravično in uravnoteženo prihodnost. Lahko pa bo to začetek nečesa, kar bomo spremljali v letu 2024.

V tem mesecu imamo tako možnost razreševanja tako pravnih kot tudi formalnih zadev.

Tako kot nas arhetip Pravice vabi k uravnoteženju stvari v našem življenju, nas tudi boginja Maat opozarja, da se moramo osredotočiti na harmonijo med našimi dejanji, odnosi in pravnimi zadevami. Sprejemanje pravičnih odločitev bo prineslo pozitivne posledice za nas in za celotno družbo, zato bo pomembno, da se zavedamo tudi etičnih vprašanj, ko sprejemamo odločitve. Naša odgovornost bo, da se ne pustimo zaslepiti iluzijam ali kratkoročnim dobičkom. Namesto tega se bomo osredotočili na dolgoročno dobrobit in trajno ravnovesje. Boginja Maat nas opominja, da moramo biti pošteni do sebe in drugih ter se zavzemati za pravico in resnico, kar je v današnjem času velik izziv.

V tem času se boste morda želeli osredotočiti na poenostavljanje svojega življenja in iskanje harmonije.

Občutili boste potrebo po redu, jasnosti in ravnotežju. Vaša pozornost bo usmerjena k čiščenju in organizaciji, tako fizičnega kot tudi čustvenega prostora. Vaša percepcija do iluzij, razočaranj in samoprevar ne bo več enaka. Zdaj se boste postavili v bran pravice, resnice in pristnosti, tako pri sebi kot tudi pri drugih. To obdobja vam bo prineslo možnost, da znova osvojite svojo lastno moč, da razumete pravo vrednost stvari in da se zavedate, kaj je resnično pomembno v vašem življenju. Čas bo ugoden tudi ugoden za reševanje konfliktov in odpiranje dialoga. Sodišča, na katerih se srečujeta različni pogledi in interesi, lahko prinesejo razsvetljenje in nov vpogled. Ravno kot tehtnica boginje Maat se bomo morali soočiti z izzivom uravnoteženja različnih vidikov in najti skupno točko.

blog saturn

September je čas preboja in zdravljenja

Na nas je, da se osredotočimo na pomembnost ravnotežja, resnice, pravičnosti in odgovornosti ter tako soustvarimo svet, kjer se lahko vsakdo razvija in raste v skladu s svojo resnično naravo. Ko sledimo načelom Pravice in sledimo zgledu boginje Maat, se bomo dvignili nad iluzije in neskladja, ustvarili harmoničen življenjski ritem ter se bolj zavestno in etično povezali z našo skupnostjo ter svetom.

Narava in bivanje v njenem objemu bosta postala vaše orodje za zdravljenje in pomladitev. Zelena barva, voda in sončna svetloba bodo prinašali občutek ravnotežja v vašem življenju ter bodo imeli zdravilni vpliv na vašo notranjo naravo. Izkoristite lepe sončne dni za izlete v naravo, saj vam bo stik z naravo pomagal ohranjati duševno in fizično ravnovesje.

V tem obdobju bodo ljudje, rojeni v znamenju Tehtnice, imeli posebno vlogo kot naša zunanja ogledala ali učitelji. Njihova sposobnost uravnotežanja odnosov nas bo učila umetnosti ravnovesja, ki nam bo pomagala ohranjati harmonijo v življenju. Tako kot boginja Maat nas spodbujajo k pravičnosti, umirjenosti in premišljenim odločitvam.

To je čas, da se odpremo za novo razumevanje in premislimo, kako lahko bolje služimo skupnosti. S pravičnimi odločitvami, odgovornim ravnanjem in pravno formalnimi pristopi bomo prispevali k bolj uravnoteženemu in harmoničnemu svetu, ki se rojeva.

V septembru bomo priča tudi edinstveni kozmični poravnavi imenovani, Veliki trigon.

Ta izjemna poravnava bo aktualna ves mesec, saj se planeti Merkur, Uran in Pluton, združeni v zemeljskih znamenjih, povežejo in ustvarijo energijo, ki bo delovala kot močna stabilizacijska sila. Iskreno, je ta stabilizacija več kot dobrodošla, saj se po zahtevnih spremenljivih avgustovskih energijah zdi, da nam vesolje končno ponuja trenutek, da zadihamo. Omogoča nam, da okoli vseh izzivov, ki so se manifestirali v naših življenjih, vzpostavimo občutek varnosti in strukture (element zemlja). Energije, ki nas obdajajo v času Velikega trigona, bodo olajšale ta proces, kar nam bo omogočilo, da dosežemo to stanje s precejšnjo lahkoto.

Veliki trigon je poravnava treh planetov, kot – aspekt med njimi – pa je 120 stopinj. V septembru bodo Uran v Biku, Merkur v Devici in Pluton v Kozorogu znotraj nekaj stopinj natančnega velikega trigona, zlasti v zadnjih 10 dneh septembra. Kadarkoli se planeti povežejo v trigon, je njihova energija vzajemno koristna ter izjemno harmonična in produktivna. Znamenja, ki jih aktivira Veliki trigon, so tako zemeljska znamenja, Kozorog, Bik in Devica. To nakazuje, da lahko to energijo uporabimo na načine, ki izboljšajo praktične, prizemljene in fizične dele našega življenja. Upoštevajte področja –  katere hiše v vaši karti – aktivirajo ti planeti v tem obdobju. To bi bila področja vašega življenja, ki bi jim koristila metodična uporaba teh energij.

Ta aspekt lahko vpliva na različna področja našega življenja, od financ do odnosov in karierne poti.

Ta veliki zemeljski trigon v septembru 2023 bo prinesel poudarek na praktičnih zadevah in uresničevanju ciljev. Ljudje bodo bolj osredotočeni na svoje materialne potrebe, kariero in dolgoročno stabilnost. To je lahko čas, ko boste bolj pragmatični in usmerjeni v doseganje konkretnih rezultatov. Zemeljski trigon lahko tudi pomaga pri vzpostavljanju trdnih temeljev v odnosih in karieri. Pomembno je, da izkoristite to energijo za gradnjo, izgradnjo novega in krepitev tistega, kar vam je pomembno v življenju. Prav tako lahko prinese priložnosti za finančno stabilnost in materialno napredovanje, vendar se morate še vedno zavedati svojih dejanj in se izogibati pretiranim tveganjem.

Vsak astrološki vidik ima lahko različne učinke na posameznike, odvisno od njihove rojstne karte in trenutnih življenjskih okoliščin. Zato je vedno dobro razumeti, kako ti aspekti vplivajo na vas osebno, in se jih naučiti izkoristiti na najboljši možen način.

Planeta, vključena v Veliki trigon, Uran in Pluton, predstavljata največji potencial za spremembo katerega koli planeta. Merkur pa je arhetip komunikacije, povezovanja, prodaje in potovanj. Je tisti, ki povezuje, zato lahko domnevamo, da bo ta Veliki trigon aktiviral možnost, da izrazimo svojo edinstvenost (Uran) in na določene načine preobrazimo (Pluton) naša življenja. Če smo se počutili blokirane, negotove ali preveč ranljive, da bi se izrazili, je to dober prehod, da se prebijemo. Uranova energija je inovativna in eksperimentalna. Tudi če si nismo povsem na jasnem, kakšne spremembe želimo narediti, nam ta tranzit daje nekaj orodij, da vsaj začnemo proces in se za začetek poskušamo vsaj obnašati na povsem nov način.

Največja težava pri Velikem trigonu je, da morda lahko jemljemo harmonijo za samoumevno in energije ne uporabimo za koristen namen. To še posebej velja, če ga imamo v svoji rojstni karti. Energija teče tako enostavno, da ni izziva. Rezultat je, da lahko posamezniki izkoristijo potencial, kadar koli se odločijo, pa vendar se tega dejansko nikoli ne lotijo. Ta tranzitni Veliki trigon, pa bo na voljo le zadnjo tretjino meseca. Izkoristite jo tako, da uporabite energijo premika in komunikacije (Merkurja), da aktivirate svojo željo po individualnosti (Uran) in svojo potrebo po osebni preobrazbi (Pluton) v hišah (na področjih), v katerih ti planeti prehajajo.

Ta tranzit lahko uporabimo tudi tako, da ocenimo naše neizbežne in trenutne izzive, da zaznamo eksistencialno grožnjo podnebnih sprememb in našo potrebo po ustvarjanju novih strategij za njihovo obravnavo. Kar je lahko slabša plat te ustvarjalne energije, da se s pomočjo napredne inovativne tehnologije (Uran), prebudijo podzemlje in notranjost zemlje, vulkane (Pluton), ki bi povzročili spremembe, selitve in migracije ali pa povsem novo obliko komunikacije ter povsem drugačen način potovanj in povezave z infrastrukturo (Merkur). Dobra plat pa bi ta konfiguracija lahko privedla do napredka v tehnologiji (Uran) in sprememb v skupnih finančnih prednostnih nalogah (Pluton), tako da se lahko začnemo premikati, povezovati, preseljevati (Merkur), naprej na pozitivne, delujoče načine za stabilizacijo našega okolja in zagotovitev preživetja številnih vrst.

Zdaj bo več kot očitno, da smo priča razdvajanju svetov.

3. septembra se Venera po nekaj tednih retrogradnega gibanja obrne direktno na 12° Leva 13′.

Venera bo končala svoj izjemno prebujen in izzivalen karmični cikel v zvezi z našimi odnosi. Končno bo zaključila svojo retrogradno fazo, ki jo je začela 22. julija pri 28° Leva 36 in se zdaj obrnila direktno pri 12° Leva 13. V tem času ste se ukvarjali z vprašanji v zvezi z vašimi odnosi ali pa ste se znašli v težavah v zvezi z denarjem ali lastno vrednostjo. Celo poletje so bili v ospredju odnosi, vrednote in lastna vrednost. Bili smo na poti raziskovanja, kjer smo se srečevali s karmičnimi odnosi in trikotniki.

Morda ste si morali priznati, ko ste pogledali globoko v svoje srce in v svojo resnico in ste ugotovili, ali ste sploh na pravi poti ali je morda pomembno, da naredite spremembo. Pogosto so spremembe, ki jih spodbuja retrogradna Venera, vezane na odnose v našem življenju. Morda ste prekinili vezi z nekom ali pa ste bili primorani raziskati, zakaj se določene teme ali negotovosti pojavljajo in ponavljajo v vaših odnosih. Retrogradna Venera spodbuja k delu na srčnih zadevah in povezanosti, obenem pa razkriva karmične niti, ki so povezane s preteklimi izkušnjami.

Pomagala nam je ponovno oceniti tisto, kar je pomembno in kar ni več v skladu z našimi vrednotami.

Ko se naše srce odpre, lahko nekateri odnosi stečejo in se srečajo globlje, medtem pa lahko nekateri drugi odnosi zahtevajo rez, odmik in prekinitev. Obrat Venere v direktno smer bo razjasnil potovanje skozi karmične odnose in partnerske trikotnike. Na ta dan se bodo naša srca odprla novim ravnem Ljubezni in Resnice, kar bo pomagalo osvetliti pot naprej.

Vprašanje: »Kdo sem jaz v odnosu do tebe in kdo si ti v odnosu do mene?« bo zdaj veliko bolj jasno.

Dan kasneje, 4. septembra, se začne faza retrogradnega Jupitra v Biku

Na ta dan se Jupiter obrne v svojo retrogradno fazo, kjer ostane do 30. decembra 2023. Svoje potovanje v podzemlje začne na 15° Bika 35′, ob svojem obratu nazaj v direktno gibanje pa zaključi na 5° Bika 35′. Svoj retrogradni cikel preživi v celoti v znamenju zemeljskega Bika, kjer se nahaja tudi spremenljivi, ekscentrični, revolucionarni Uran. Tudi ta je zdaj do konca leta v svoji retrogradni fazi, kaj prinašata pa v nadaljevanju.

Jupiter, planet obilja, rasti in modrosti, nam med svojim retrogradnim potovanjem nudi priložnost za notranje raziskovanje in preobrazbo. Retrogradni Jupiter v Biku nas spodbuja k preučevanju lastnih vrednot, odnosov in materialnih ciljev. To je čas, ko lahko globlje razmislimo o svojih ambicijah ter pretehtamo, ali sledimo pravi poti za svojo osebno rast. To je čas spraševanja o tem, kar smo mislili, da že vemo, in razvijanja novega pogleda na dogodke in prepričanja.

Pomaga vam lahko pri prepoznavanju področij presežkov ali ekstravagance. Morda boste morali upočasniti določena prizadevanja, če so se premikala prehitro ali pa se to zgodi na fizični ravni, skozi okoliščine na katere ne boste imeli vpliva. Tudi nekaj navdušenja vam lahko zmanjka, ko nastopijo določene realnosti časa in energije. Retrogradnost je povezana z notranjimi, refleksivnimi in introspektivnimi procesi, zato retrogradni planeti naj bi poudarili področje, ki ga planet predstavlja, na bolj notranji ravni. V primeru Jupitra, ki je planet širitve, rasti, modrosti, priložnosti in obilja, retrogradno gibanje lahko prinese priložnost za globlje razumevanje teh vidikov v naših življenjih.

Poudarjena bo notranja rast in modrost, saj nas bo Retrogradni Jupiter spodbujal, da preučimo svoje notranje prepričanja, filozofije in vrednote.

To je čas, ko se lahko bolj poglobimo v svoje notranje želje in razmislimo, ali sledimo pravim ciljem za svojo osebno rast. Ponovno ocenjevanje priložnosti nam lahko omogoča, da ponovno pretehtamo pretekla dejanja in odločitve ter ocenimo, ali smo izkoristili vse priložnosti za rast in razvoj. Morda bomo opazili, da so se nekatere možnosti iz preteklosti odprle na novo. Veliko se bomo ukvarjali s prepričanji, idejami in filozofijo, ki jih spremljamo v življenju. Ali so še vedno relevantna? Ali morda potrebujemo nove pristope? To bo zdaj res veliko vprašanje.

To bo tudi pravi čas, ko lahko poiščemo dodatna znanja, izboljšamo svoje veščine in se posvetimo osebnemu razvoju. Retrogradni Jupiter nam lahko pomaga najti notranji navdih za učenje in rast.

Spremembe v odnosih

V odnosih se lahko pojavi več refleksije in priložnosti za rast. Retrogradni Jupiter nas lahko spodbudi k razmisleku o tem, kako se odnosom posvečamo in kako lahko prispevamo k njihovi rasti.

Pomembno je razumeti, da retrogradni planeti ne prinašajo nujno negativnih vplivov. Namesto tega nam omogočajo bolj notranjo perspektivo in priložnost za preoblikovanje v skladu s svojimi odkritji. Retrogradni Jupiter nam lahko pomaga globlje razumeti, kaj potrebujemo za osebno izpolnitev in kako lahko rastemo ter se razvijamo na duhovni, intelektualni in čustveni ravni.

Potovanje na poti preobrazbe

Nebesna telesa nosijo s seboj edinstvene vplive, ki oblikujejo naša življenja in vplivajo na različna področja naše izkušnje. Eden izmed teh vplivov je retrogradnost planetov, ki prinaša notranjo refleksijo, preoblikovanje in priložnost za osebno rast. Retrogradni Jupiter v Biku prinaša edinstvene vplive, ki nas vabijo k notranjemu raziskovanju in preoblikovanju. Bika, kot zemeljsko znamenje, zaznamujejo lastnosti kot so stabilnost, materialna varnost, in osredotočenost na praktične vidike življenja. Jupiter v svoji retrogradni poti skozi Bika osvetljuje področja, povezana z našimi vrednotami, materialnimi cilji, in načini, kako gradimo stabilnost v svojem življenju. Notranja preobrazba in rast bosta zdaj ključna, zato se med retrogradnim obdobjem osredotočimo na notranje vrednote, ki jih nosimo v sebi.

To je čas, ko se lahko vprašamo, ali sledimo svojim pravim ambicijam in ali načrtujemo svojo prihodnost v skladu s tem, kar resnično cenimo.

Jupiter nas spodbuja, da se poglobimo v svoje notranje prepričanja in prepoznamo, katere cilje želimo resnično doseči. Velik razmislek bo na materialnih ciljih, saj je vpliv Bika poudarja tudi materialno varnost in praktične aspekte življenja. Retrogradni Jupiter nas izziva, da pretehtamo svoje materialne cilje. Ali sledimo poti, ki nas resnično izpolnjujejo, ali pa smo se ujeli v iluzijo, da več pomeni resnično tudi bolje? To je čas za prepoznavanje, kaj nam prinaša pravo zadovoljstvo in izpolnitev.

Jupiter je tudi planet obilja in rasti. V svojem retrogradnem ciklu v Biku nas vabi, da razmislimo o svojem odnosu do obilja. Ali se odpiramo možnostim in sprejemamo nove priložnosti za rast, ali pa se zaradi strahu pred spremembami omejujemo? To obdobje nas spodbuja, da prepoznamo, kako lahko izboljšamo svojo naravnanost do prejemanja in dovolimo obilju, da vstopi v naša življenja. Pomembno je vedeti, da retrogradni Jupiter v Biku prinaša raznolike poti za osebno rast. To ne pomeni nujno velikih zunanji sprememb, temveč predvsem notranje preobrazbe.

To je čas za prilagoditev svojih ciljev, vrednot in pristopov, da se bolj ujemajo z resnično naravo vaše duše.

Retrogradni Jupiter v Biku nam prinaša edinstveno priložnost za notranjo preobrazbo, refleksijo in rast na področjih vrednot, materialnih ciljev ter odnosa do obilja. To je čas, da pretehtamo svoje ambicije, sprejmemo nove priložnosti in se osredotočimo na praktične korake za uresničitev naših ciljev. Pomembno je prisluhniti svoji notranji modrosti in se odpreti za raznolike poti razvoja, ki nam jih ponuja retrogradni Jupiter v Biku.

Retrogradno potovanje Jupitra in Urana v Biku bosta zaznamovala jesen in zadnji kvartal tega leta

Odsevi globokih sprememb

Nebesna telesa so kot vplivni akterji, ki oblikujejo naša življenja in svet okoli nas. Eden od ključnih dogodkov, ki jih astrologi spremljamo, je retrogradno gibanje planetov. V letu 2023 se odvija izjemno pomembno retrogradno potovanje Jupitra in Urana skozi zemeljsko znamenje Bika. To je obdobje, ko se odpirajo priložnosti za globoko razmišljanje, preobrazbo in spremembe.

Posebej zanimivo je, da se retrogradno gibanje Jupitra v celoti odvija v istem znamenju kot je Uran, planet nenavadnosti, inovacij in nepričakovanih sprememb, na katere ne moremo vplivati. Uran je svojo retrogradno fazo začel pred Jupitrom in bo ostal retrograden do konca leta. Ta sovpadajoča retrogradna potovanja teh dveh planetov v Biku poudarjajo povezanost med notranjim preoblikovanjem (Jupiter) in potrebo po osvežitvi naših življenjskih praks (Uran). Jupiter se bo širil preko meja, Uran pa bo to naredil na povsem inovativen in drugačen način, še boljše tako, kot si sploh ne predstavljamo. Ta sinergija nam ponuja edinstveno priložnost za združevanje svojih notranjih spoznanj s praktičnimi koraki za uresničitev pozitivnih sprememb v svojem življenju.

Jupiter in Uran nas spodbujata, da razmislimo o tem, kaj resnično cenimo in kaj želimo doseči v svojem življenju.

Ta obdobja nas lahko opomnijo, da so spremembe neizogibne in da se prilagodljivost ter odprtost za novosti lahko izkažeta za ključni na poti do lastne rasti in napredka. Vsi retrogradni premiki zahtevajo, da se ozremo v preteklost, da ocenimo, ponovno pregledamo in pregledamo stvari, ki še potrebujejo našo pozornost. Obdobje, ki ga pokrivamo v tej retrogradnosti Jupitra, je od maja do septembra 2023. Torej… Če se je v tem obdobju v vašem življenju zgodilo nekaj pomembnega, pričakujte, da bo retrogradni Jupiter prinesel več vpogledov, več jasnosti in nov, razširjen pogled.

Retrogradni Jupiter v Biku bo razširil vse tisto, na kar moramo usmeriti pozornost, verjetno pa bomo poudarili fokus tudi na naše finančno stanje.

V tem času bodo morda v novicah tudi finančni trgi in se bo dogajalo okoli te teme kaj pomembnega.

Jupiter v Biku oznanja čas za načrtovanje za prihodnost, še posebej ko gre za naše finance. Njegova energija daje prednost varni, trdni in stabilni organizaciji in rasti, zato poskušajte razmišljati v tej smeri, ko gre za morebitne denarne zadeve.

Če povzamem pa, retrogradno potovanje Jupitra in Urana skozi znamenje Bika v letu 2023 prinaša dragocene priložnosti za notranjo refleksijo, preobrazbo in inovacije. Ta obdobja nas spodbujajo k premisleku o svojih vrednotah, ciljih in načinih življenja ter nas vabijo k ustvarjanju pozitivnih sprememb na vseh ravneh našega življenja. Združitev vpliva obeh planetov nas spominja, da lahko globoko notranje raziskovanje in praktični koraki hodijo z roko v roki za doseganje trajne pozitivne transformacije.

6. septembra bo Merkurjeva poravnava s Soncem ali »Merkur kazimi«

Ko se en planet znajde v natančni konjunkciji s Soncem, se ta konjunkcija imenuje kazimi. Merkur je trenutno retrograden, zato bo njegova poravnava s Soncem pomagala razjasniti vse, kar so v vašem življenju vznemirile retrogradne energije. Zdaj bo čas, ko lahko prinese jasnost v misli, pa vendar se hkrati lahko tudi poveča vpliv Merkurjevih energij na naše življenje. Če ste imeli opravka z napačno komunikacijo, pogodbenimi spori, težavami s potovanji ali pretiranim razmišljanjem, si boste ravno v tem času lahko malce oddahnili. Odgovori se bodo verjetno razkrili sami, zato bodite odprti za vsa sporočila, ki jih boste morda prejeli v tem trenutku.

9. septembra pa je otvoritev Portala 9/9

Na ta dan se boste lahko pridružili v živo Katarini Marinč na 99 Readingu, saj bo na srečanju izpostavljena zelo aktualna tema: kode izvorne ljubezni in Destiny Slovenije: tista resnična, izvorna usoda, ne karmična usoda (fate). Kako smo lahko ujeti v karmo države ali družine, če ste radovedni vabljeni, da se pridružite na 99 Readingu.

9/9 Portal je portal brezpogojne ljubezni: ta nas povezuje s seboj, ljudmi, naravo, življenjem, Univerzumom, pogojna ljubezen nas ločuje od sebe, ljudi, resnice, svobode, sreče, poslanstva, smisla in namena. 99 Univerzalni Portal brezpogojne ljubezni nas spodbuja, da stopimo v zavest Brezpogojne Ljubezni, kot posamezniki in kot človeštvo. Najbolj pomembno sporočilo tega portala je, da Ljubezen že si, da ljubezen ne rabiš postati. Potrebno pa je prepoznati in na varne načine postopoma osvoboditi vse kar je neljubezni (strahov, dvomov, jeze, nevedenja, nemoči…) v nas oziroma aktivirati ljubezen, ki že smo in ki je skrita pod plastmi neljubezni. Postavljanje meja, »brutalno« sočutje, jasen »ne«, odločen »ja« in spominjanje visoke zavesti Izvorne brezpogojne ljubezni iz katere izhajamo, so pomembna praktična znanja 99 Portala.

Pogojna ljubezen sploh ni ljubezen. Brezpogojna ljubezen nam želi dobro, pogojna nam laže kaj je dobro za nas. Tema srečanja na readingu 99 tako bo tudi Destiny Slovenije, njena resnična usoda, ki jo lahko skreiramo le mi sami in individualni izstop iz njene karmične usode kar prinese dodatno in potrebno slovo tudi od družinskih zgodb mnogih generacij pred nami in postavljanje novih temeljev osebnih, poklicnih in človeških odnosov in identitete.

15. septembra bo Nova luna v Devici: Priložnost za uresničitev Novega začetka

Mlada, Nova luna ali mlaj v Devici, se bo zgodila na 21 stopinjah in 59 minutah tega natančnega znamenja. Ta ciklus Lune se bo poravnal s Soncem v Devici, kar označuje obdobje novega začetka in priložnosti za osebno rast. Ta posebna mlada luna bo prinesla harmonijo z Uranom, a hkrati nasprotovanje z Neptunom, kar nam nakazuje, da je ta čas poln inovacij, vendar zahteva previdnost pri zaznavanju stvari jasno. Izziv bo morda tudi zavajanje (Neptun) s pomočjo novodobne tehnologije (Uran), s katero bi obvladovali naše čustveno stanje, način odzivanja (Luna) in fizično počutje (Luna v Devici).

Nova luna v Devici je kot poziv k delu na sebi in svojem vsakodnevnem življenju. To je čas, ko lahko osredotočimo svojo pozornost na organizacijo, analizo in konstruktivno delo. Zdaj bo morda čas, za kakšne plan in spremembo povsem izven okvira, ki bo prinesla konstruktivno spremembo. Ključne lastnosti tega zemeljskega znamenja, kot so analitičnost, inteligentnost, kritičnost in natančnost boste lahko uporabili pri povesem novem načrtovanju. Uran, planet presenečenja, je med to mlado luno zelo aktiven, zato lahko pride do nepričakovanih novih dogodkov.

Merkurjeva retrogradnost v Devici se zaključuje

Ob mlaju, 15. septembra 2023, tako nastopi še en pomemben astrološki trenutek: Dan, ko postane Merkur direkten na 8° Device. To označuje prehod iz retrogradnega v direktno gibanje, kar prinaša olajšanje v komunikaciji, razmišljanju in odločanju. Velja vedeti, da dan, ko se planet spremeni iz direktnega v retrogradno in obratno, je običajno čas, ko je komunikacija veliko bolj izpostavljena. To je dan, ko po navadi vlada kaos in nič ne gre, kot smo si zamislili, zato pazimo, kaj izgovarjamo in kako interpretiramo informacije, ki jih prejemamo. V tem obdobju lahko pride do večjih nesporazumov ali težav v komunikaciji, zato vse pomembne sestanke, dogovore in pogodbe podpisujte ali se dogovarjajte, ko se Merkur utiri nazaj v direktni smeri.

Merkur, planet komunikacije, misli in razmišljanja, je znan po svojih rednih retrogradnih obdobjih, ki vplivajo na naš način izražanja, razumevanja in odločanja. Ena od teh obdobij se je odvijala med avgustom in septembrom 2023 v znamenju Device. V tem času so se pojavile določene energijske dinamike, ki so vplivale na naša komunikacijska prizadevanja, odnose in načrtovanje.

Merkurjeva retrogradnost se pojavi približno trikrat na leto za približno tri tedne. Med tem časom ste lahko tudi, od konca poletja do zdaj, opazili več nesporazumov, težav pri komunikaciji in celo zapletene situacije. Pa vendar to obdobje ni nujno negativno. Lahko vam je pomagalo prepoznati, kako bolje izražati sebe in kako z odnosi do drugih. Čas je bil namenjen notranjemu vpogledu, planiranju in da ste postorili vse, s čimer ste bili v zamudi.

Ko se Merkur vrne v direktno gibanje, kot je to zgodi 15. septembra, se bodo nedavne težave s komunikacijo začele izboljševati. Načrti, projekti in odgovori, ki smo jih čakali, bodo postopoma prihajali na plano. Kljub temu je pomembno, da ostanemo osredotočeni, umirjeni in pazljivi, saj so dnevi ko »stoji«, ne glede na smer gibanja, ključni za jasnost in zavedanje v naših besedah in dejanjih. Teden dni zatem se bo zgodilo tudi enakonočje, ki bo premaknilo kolo časa in nas usmerilo v novo sezono.

Ob jesenskem enakonočju vstopi Sonce v Tehtnico: Iskanje Ravnovesja in Harmonije

Od 23. septembra do 23. oktobra 2023 se Sonce premakne v znamenje Tehtnice, ki s seboj prinese energijo harmonije, ravnotežja in medosebnih odnosov. Tehtnica, znana kot znamenje mirovnika, nas vabi k sklepanju kompromisov in vzpostavljanju ravnotežja skozi interakcije z drugimi.

Iskanje ravnovesja skozi odnos bo vodilo meseca.

S Soncem v Tehtnici se osredotočamo na odnose z drugimi kot zrcali nas samih. V tem obdobju se srečujemo na pol poti, pripravljeni na kompromise in pogajanja, da bi dosegli skupno ravnovesje. Tehtnica nas uči, kako najti srednjo pot med različnimi stališči in kako vzpostaviti harmonijo, ne da bi pri tem izgubili svojo identiteto. Ta čas lahko mnogim prinaša posebne izzive saj bi odločanje lahko postalo zahtevno, ker Tehtnica pretehta vse strani situacije, kar pa se včasih zato ta proces zdi neskončen. V tem obdobju smo pozorni, da ne zanemarimo nobene strani ali ne prizadenemo drugih. Pomembno je, da se zavedamo taktičnosti, stila, strpnosti in družabnosti, ki so ključne lastnosti Tehtnice.

Izzivi tega obdobja, ki ga prinaša taktirka Tehtnice pa je , da v njeni senci lahko postanemo sebični, neodločni, pasivno-agresivni ali površni. Skupna harmonija lahko postane cilj, pa vendar lahko to vodi k izogibanju globljim vidikom situacij ali pa k njihovemu zanikanju. Pozitivni vidiki tega obdobja vključujejo večjo družabnost in pravičnost. Sprejemamo občutek, da je vljudnost in prijaznost do drugih ključna. S svojo zmožnostjo vzpostavljanja dobrega vzdušja in obravnavanja drugih kot enakovrednih posameznikov, prispevamo k svoji lastni blaginji.

Zdaj se boste znova zavedali pomena partnerstva in skupnega razumevanja.

Vsakokrat, ko se nahaja Sonce v Tehtnici, smo pripravljeni popraviti napake in ponovno vzpostaviti ravnovesje in harmonijo tako v sebi, kot v odnosih. Naša zmožnost, da razumemo in spodbujamo druge, se povečuje. Večja ozaveščenost o svojih pravicah in pravicah drugih nas lahko vodi do močnejšega občutka lastne vrednosti. Partnerstva so v tem času izjemno pomembna, saj se osredotočamo na mediacijo, svetovanje, odnose z javnostmi, partnerstvo in pravo. Ena od največjih prednosti Sonca v Tehtnici je njegova sposobnost, da najde skupno točko med različnimi stališči. To je čas, ko lahko izboljšamo svoje medosebne odnose, razvijemo večje zavedanje o potrebah drugih in izboljšamo ravnotežje med lastnimi potrebami in potrebami drugih. Umetnost lahko postane sredstvo za izražanje notranjega ravnotežja, saj Tehtnica ceni simetrijo, estetiko in estetsko ravnovesje.

Izboljšanje osebnih odnosov

To obdobje je tudi ugodno za izboljšanje osebnih odnosov. Skozi umetnost komunikacije in diplomacije lahko preprečimo nesporazume in konflikte. Naučimo se, kako konstruktivno izražati svoje potrebe in želje ter prisluhniti tistim drugih. Partnerji in bližnji nam postanejo ogledalo, skozi katerega spoznavamo več o sebi in svojih potrebah.

Izkoristite obdobje Sonca v Tehtnici, saj prinaša čas, ko se osredotočimo na gradnjo medosebnih odnosov, sklepanje kompromisov in doseganje harmonije. Tehtnica nas uči, kako vzpostaviti ravnovesje med lastnimi potrebami in potrebami drugih ter kako se odzvati na konflikte s taktom in razumevanjem. To je tudi čas za uživanje v lepoti umetnosti in iskanje notranjega miru skozi harmonijo in druženje.

Južni lunin vozel je povezan s karmo, z duševno rastjo in preteklimi izkušnjami. Predstavlja točko, na katero Luna, med svojo potjo okoli Zemlje, prečka ravnino ekliptike, kjer se Sonce giblje med letom. Južni lunin vozel simbolizira pretekle karmične izkušnje in izzive, s katerimi se duša sooča v tem življenju.

Ko se Južni lunin vozel nahaja v Tehtnici, se poudarja tema harmonije, odnosov in sklepanja kompromisov. To je čas, ko lahko osvetlimo svoje pretekle odnose, družbene interakcije in načine, kako smo se v preteklih življenjih obnašali do drugih. Tehtnica kot znamenje ravnotežja nam omogoča, da se poglobimo v preteklost in prepoznamo, kje smo morda prevzeli neravnovesja ali preveč odvisnosti od drugih.

Gledano skozi karmično lečo, ima postavitev Južnega lunega vozla v Tehtnici lahko več pomenov, zato teme, ki bi lahko bile aktualne v tem obdobju naslednje:

Odnosi iz preteklosti bodo znova aktualna tema. Lahko se pojavijo situacije ali odnosi, ki se ponavljajo iz preteklih življenj. To je priložnost, da prepoznamo vzorce in jih presežemo, da bi dosegli pristnejšo in bolj uravnoteženo povezanost.

Preseganje neravnovesij v odnosih. V nas se bo zbudila močna potreba, ki bo poudarila potrebo po reševanju neravnovesij v odnosih. Morda se moramo soočiti s situacijami, kjer smo v preteklosti prevzeli preveliko breme ali pa smo se izogibali lastnim potrebam zaradi pretirane pozornosti do drugih.

Učenje sklepanja kompromisov in vzpostavljanje ravnovesja med svojimi potrebami in potrebami drugih. To je čas, da se naučimo, kako pravilno zavzeti svoj prostor v odnosih.

Razvijanje harmoničnih in spoštljivih interakcij. To je čas za učenje, kako vzpostaviti enakopraven odnos, ki temelji na medsebojnem spoštovanju.

Pa vendar se spomnite, da je karmično delo globoko in individualno. Vsak posameznik ima svoje edinstvene preteklosti, izkušnje in izzive. Razmišljanje o Južnem luninem vozlu v Tehtnici lahko služi kot spodbuda za raziskovanje svojega karmičnega potenciala in razvoj bolj uravnoteženih odnosov.

Bolj, ko se mesec bliža koncu, se obeta še polna luna v znamenju Ovna, ki bo lahko pospešila razcvet že zasnovanih projektov. Gre za izjemno močno Polno luno, ki ima tudi pomembno povezavo s prejšnjimi meseci: marcem in aprilom tega leta. Kaj je bilo takrat aktualna tema v vašem življenju?

blog napoved april

29. septembra bo Polna Luna v Ovnu, ki prinaša iskanje ravnovesja v odnosih

Polna luna v Ovnu, ki se zgodi, ko Sonce v Tehtnici tvori opozicijo z Luno v Ovnu, je čas, ko energije različnih znamenj prihajajo v ospredje. To je kulminacija cikla med mlajem in polno luno ter čas, ko se obljube, začete ob mlaju, lahko tudi izpolnijo. Polna luna prinaša čustven naboj in čas, ki poudarja romantiko, izražanje čustev ter povezovanje z drugimi. V ospredju bo dinamika aktivirane karmične osi Oven – Tehtnica, zato bo ta Polna luna še toliko bolj pomembna.

Polariteta Oven-Tehtnica in sklepanje kompromisov

Os Oven-Tehtnica predstavlja os odnosa med »jaz« in »ti«. Oven se osredotoča na samouveljavljanje, medtem ko Tehtnica predstavlja potrebo po kompromisih. V tem času Polne lune se združujeta energija Sonca v Tehtnici, ki poudarja potrebo po uravnoteženju in sklepanju kompromisov v odnosih, ter energija Lune v Ovnu, ki je samozavestna, odločna in osebno pogumna.

Iskanje Ravnovesja, to vam bo nadvse pomembno.

Polna luna v Ovnu nas spodbuja k iskanju ravnovesja med lastnimi potrebami (Oven) in skrbjo za potrebe drugih (Tehtnica). Ta energija nas opominja, da je pomembno ohraniti neodvisnost in avtonomijo, hkrati pa se tudi povezovati in deliti z drugimi. Gre za ravnotežje med izražanjem lastnih želja ter upoštevanjem in poslušanjem potreb drugih.

Sonce v Tehtnici spodbuja diplomacijo, enakopravnost in poštenost v odnosih. Nasproti temu je Luna v Ovnu samozavestna, vodilna in neodvisna. Polna luna osvetljuje konflikt med temi energijami ter nas vabi, da najdemo načine za usklajevanje obeh vidikov. Ta polna luna poudarja izražanje čustev. V nas se nekaj gradi, morda osebnega pomena, in sedaj je čas, da energija vesolja zahteva, da to izpustimo.

Razkritja, ki se bodo zgodila v naslednjih tednih, nas bodo usmerila k razumevanju, kaj ta izjava pomeni za nas.

Vendar pa je treba biti previden, saj so ti novi občutki lahko čustveni in ne vedno racionalni. Osvetlitev in Razkritje bo osrednja tema te Polne lune.

Polna luna osvetljuje konflikt med »jaz« in »ti«, med avtonomijo in povezovanjem. Svetla in polna luna na nebu simbolizira osvetlitev v naših življenjih. Ta čas nas spodbuja, da se izrazimo in sprostimo, kar je bilo potisnjeno v ozadje. To je priložnost za odkritje novih čustev, a hkrati moramo biti previdni in se zavedati, da so ti občutki še vedno sveži in nepredvidljivi. Čas bo idealen za uravnoteženje potreb »jaz-ti«, za sklepanje kompromisov in iskanje pravičnosti v odnosih. Ta energija nas spodbuja k izražanju čustev in razkritju tistega, kar smo morda potlačili. Gre za raziskovanje ravnotežja med osebno samostojnostjo in skrbjo za druge ter med iskanjem resnice in diplomatskim pristopom.

Glavno sporočilo tega meseca je, da se osredotočite na uravnoteženje in poenostavitev stvari ter odnosov, ki so trenutno neuravnoteženi ali kaotični. Iskali boste jasnost v pomembnih zadevah, hkrati pa boste uspešno podajali predloge, zaprosili za finančno pomoč ali se posvetili pisalnim, uredniškim ali raziskovalnim projektom.

In, za konec še to… Vse spremembe, ki ste jih naredili v preteklem mesecu, zdaj dobivajo svojo težo. Pomembno je, da se soočite z ovirami ali problemi na dva načina: z odprtim sporazumevanjem in hitrimi ukrepi ter modrim delovanjem, brez nepotrebnega oklevanja ali prizadevanja. S pretiranim razčlenjevanjem sebe ali prekomernim razsipavanjem energije lahko prekinita svoje ravnovesje, vodi pa to tudi v zmedo in dvom. Pomembno je, da ne dvomite v pretekle odločitve, ki so bile posledica sprememb, saj je zdaj čas, da ponovno vzpostavite harmonijo in ravnotežje v svojem življenju. S svojimi dejanji in odločitvami vedite, da ste kreator svojega življenja, zato boste zdaj videli, kako dobro so se semena, ki ste jih posejali, razvila in vzklila.

Ohranite visoko naravnanost.

Iz srca,

shanapodpis

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

Sporočilo ob koncu tedna…

Sporočilo ob koncu tedna…

BLOG ( x px) ()

Shana Flogie: Napoved za junij 2024

Sporočilo ob koncu tedna…