Shana Flogie: Iskanje Ravnovesja in Harmonije

Ob jesenskem enakonočju vstopi Sonce v Tehtnico

Od 23. septembra do 23. oktobra 2023 se Sonce premakne v znamenje Tehtnice, ki s seboj prinese energijo harmonije, ravnotežja in medosebnih odnosov. Tehtnica, znana kot znamenje mirovnika, nas vabi k sklepanju kompromisov in vzpostavljanju ravnotežja skozi interakcije z drugimi.

Jesensko enakonočje je čas, ko narava postopoma prehaja v svojo zimsko fazo, ko noči postajajo daljše in dnevi krajši. Ta prelomni trenutek v letnem ciklu je pomemben tudi v duhovnem in kulturnem smislu, še posebej za Kelte, katerih tradicije in verovanja so globoko zakoreninjena v spoštovanju narave.

Ena ključnih figur tega obdobja je Mabon, keltski bog svetlobe, ki simbolizira ravnovesje med temo in svetlobo, po njem se jesensko enakonočje imenuje, saj je eden izmed pomembnih keltskih praznikov. To obdobje je opomnik o nujnosti ohranjanja ravnovesja in harmonije v življenju, tako kot narava sama to počne med tem letnim prehodom. Glavne teme tega praznovanja so harmonija in uravnoteženost, ki sta ključna za zdravo in izpolnjeno življenje.

Sonce ob tem času vstopi v astrološko znamenje Tehtnice, kar simbolizira uravnovešanje med temo in svetlobo. Noč in dan postaneta enako dolga, vendar so energije noči sedaj močnejše, kar naznanja prihajajoče hladnejše mesece in čas druge jesenske žetve. Ta prehod v jesen je zaznamovan s pobiranjem grozdja, pri čemer se pojavijo keltski bogovi, kot sta Dioniz in Bakus, ki simbolizirajo užitek, praznovanje, čutnost in senzualnost.

Jesensko enakonočje nas spominja, da je čas, ko svojo pozornost posvetimo pripravi na zimske mesece pred nami. Spoštovanje zrnja, iz katerega bodo zrasle nove rastline, postane ključno. To nas povezuje z naravnim ciklom življenja, smrti in ponovnega rojstva.

V tem obdobju prevzame vladavino nadangel Uriel, ki prinaša željo po učenju, modrosti in globokem notranjem razumevanju življenja.

To je čas, ko se bolj zavedamo svojega duhovnega razvoja.

in… je čas ravnovesja, ko se moramo ustaviti in spočiti. Je trenutek enotnosti med svetlobo in temo, ognjem in vodo, jinom in jangom. Pomeni tudi uravnovešenje vseh delov nas samih – tako aktivnih kot pasivnih, tako znanih kot neznanih. To je čas za notranje popotovanje in uravnoteženje vidnega in nevidnega sveta.

Pomembno je, da v tem času znamo uživati v sadovih svojega dela, tako kot pobiranje grozdja. Oceniti moramo, kaj smo že dosegli, kaj še želimo doseči in kakšno smer si želimo zastaviti za prihodnost. Jesensko enakonočje nas spodbuja, da se obrnemo vase, da odkrijemo svojo pravo naravo ter bolj pogosto stopimo v stik s svojo notranjo modrostjo.

Jesensko enakonočje nas tako opominja, da je pomembno ohranjati ravnovesje in harmonijo v svojem življenju ter ceniti darove narave in lastne duše v tem času prehoda med letnimi časi.

Iskanje ravnovesja skozi spremembe v odnosih je vodilo meseca

S Soncem v Tehtnici se osredotočamo na odnose z drugimi kot zrcali nas samih. V tem obdobju se srečujemo na pol poti, pripravljeni na kompromise in pogajanja, da bi dosegli skupno ravnovesje. Tehtnica nas uči, kako najti srednjo pot med različnimi stališči in kako vzpostaviti harmonijo, ne da bi pri tem izgubili svojo identiteto. Ta čas lahko mnogim prinaša posebne izzive saj bi odločanje lahko postalo zahtevno, ker Tehtnica pretehta vse strani situacije, kar pa se včasih zato ta proces zdi neskončen. V tem obdobju smo pozorni, da ne zanemarimo nobene strani ali ne prizadenemo drugih. Pomembno je, da se zavedamo taktičnosti, stila, strpnosti in družabnosti, ki so ključne lastnosti Tehtnice.

Izzivi tega obdobja, ki ga prinaša taktirka Tehtnice pa je , da v njeni senci lahko postanemo sebični, neodločni, pasivno-agresivni ali površni. Skupna harmonija lahko postane cilj, pa vendar lahko to vodi k izogibanju globljim vidikom situacij ali pa k njihovemu zanikanju. Pozitivni vidiki tega obdobja vključujejo večjo družabnost in pravičnost. Sprejemamo občutek, da je vljudnost in prijaznost do drugih ključna. S svojo zmožnostjo vzpostavljanja dobrega vzdušja in obravnavanja drugih kot enakovrednih posameznikov, prispevamo k svoji lastni blaginji.

Zdaj se boste znova zavedali pomena partnerstva in skupnega razumevanja.

Vsakokrat, ko se nahaja Sonce v Tehtnici, smo pripravljeni popraviti napake in ponovno vzpostaviti ravnovesje in harmonijo tako v sebi, kot v odnosih. Naša zmožnost, da razumemo in spodbujamo druge, se povečuje. Večja ozaveščenost o svojih pravicah in pravicah drugih nas lahko vodi do močnejšega občutka lastne vrednosti. Partnerstva so v tem času izjemno pomembna, saj se osredotočamo na mediacijo, svetovanje, odnose z javnostmi, partnerstvo in pravo. Ena od največjih prednosti Sonca v Tehtnici je njegova sposobnost, da najde skupno točko med različnimi stališči. To je čas, ko lahko izboljšamo svoje medosebne odnose, razvijemo večje zavedanje o potrebah drugih in izboljšamo ravnotežje med lastnimi potrebami in potrebami drugih. Umetnost lahko postane sredstvo za izražanje notranjega ravnotežja, saj Tehtnica ceni simetrijo, estetiko in estetsko ravnovesje.

Izboljšanje osebnih odnosov

To obdobje je tudi ugodno za izboljšanje osebnih odnosov. Skozi umetnost komunikacije in diplomacije lahko preprečimo nesporazume in konflikte. Naučimo se, kako konstruktivno izražati svoje potrebe in želje ter prisluhniti tistim drugih. Partnerji in bližnji nam postanejo ogledalo, skozi katerega spoznavamo več o sebi in svojih potrebah.

Izkoristite obdobje Sonca v Tehtnici, saj prinaša čas, ko se osredotočimo na gradnjo medosebnih odnosov, sklepanje kompromisov in doseganje harmonije. Tehtnica nas uči, kako vzpostaviti ravnovesje med lastnimi potrebami in potrebami drugih ter kako se odzvati na konflikte s taktom in razumevanjem. To je tudi čas za uživanje v lepoti umetnosti in iskanje notranjega miru skozi harmonijo in druženje.

Južni lunin vozel je povezan s karmo, z duševno rastjo in preteklimi izkušnjami. Predstavlja točko, na katero Luna, med svojo potjo okoli Zemlje, prečka ravnino ekliptike, kjer se Sonce giblje med letom. Južni lunin vozel simbolizira pretekle karmične izkušnje in izzive, s katerimi se duša sooča v tem življenju.

Ko se Južni lunin vozel nahaja v Tehtnici, se poudarja tema harmonije, odnosov in sklepanja kompromisov.

Zdaj je čas, ko lahko osvetlimo svoje pretekle odnose, družbene interakcije in načine, kako smo se v preteklih življenjih obnašali do drugih. Tehtnica kot znamenje ravnotežja nam omogoča, da se poglobimo v preteklost in prepoznamo, kje smo morda prevzeli neravnovesja ali preveč odvisnosti od drugih.

Gledano skozi karmično lečo, ima postavitev Južnega lunega vozla v Tehtnici lahko več pomenov, zato teme, ki bi lahko bile aktualne v tem obdobju naslednje:

Odnosi iz preteklosti bodo znova aktualna tema. Lahko se pojavijo situacije ali odnosi, ki se ponavljajo iz preteklih življenj. To je priložnost, da prepoznamo vzorce in jih presežemo, da bi dosegli pristnejšo in bolj uravnoteženo povezanost.

Preseganje neravnovesij v odnosih. V nas se bo zbudila močna potreba, ki bo poudarila potrebo po reševanju neravnovesij v odnosih. Morda se moramo soočiti s situacijami, kjer smo v preteklosti prevzeli preveliko breme ali pa smo se izogibali lastnim potrebam zaradi pretirane pozornosti do drugih.

Učenje sklepanja kompromisov in vzpostavljanje ravnovesja med svojimi potrebami in potrebami drugih. Zdaj je čas, da se naučimo, kako pravilno zavzeti svoj prostor v odnosih. Vse bolj se boste spraševali ali razvijate sami harmonične in spoštljive interakcije z drugimi. Če boste ugotovili, da ste na tem šibki vedite, da je vedno pravi čas za učenje, kako vzpostaviti enakopraven odnos, ki temelji na medsebojnem spoštovanju.

Kar pričakujete od drugih in si želite v odnosih, prakticirajte sprva sami.

Pa vendar se spomnite, da je karmično delo globoko in individualno. Vsak posameznik ima svoje edinstvene preteklosti, izkušnje in izzive. Razmišljanje o Južnem luninem vozlu v Tehtnici lahko služi kot spodbuda za raziskovanje svojega karmičnega potenciala in razvoj bolj uravnoteženih odnosov.

Jesensko enakonočje, pa pomeni iskanje ravnovesja in manifestacijo obilja.

Veste, da vsako leto doživimo dve enakonočji in dva solsticija – prelomni točki vsakega letnega časa. Jeseni in spomladi je popolno ravnovesje med dnevom in nočjo. Poleti imamo najdaljši dan in najkrajšo noč. Zima poskrbi za nasprotno. Te prelomnice se že dolgo praznujejo v različnih kulturah, saj so začele novo sezono in se poslovile od preteklosti.

Obredi za jesensko enakonočje vam pomagajo prinesti ravnovesje, obilje in hvaležnost v svoje življenje in življenja vaših najdražjih. 

Kot smernico navajam 3 obrede jesenskega enakonočja, ki bodo v vaše življenje vnesli ravnovesje in obilje.

Običajno so med jesenskim enakonočjem ljudje uživali v bogastvu, ki ga je poletno sonce raslo med prijatelji, družinami in vasmi. Razdelili so si obilje hrane in se po dolgi in naporni sezoni žetve ponovno povezali. Sami lahko uporabite te tri rituale jesenskega enakonočja, da postavite namero. Priporočljivo je, da jih izvedete v 48 urah ob jesenskem enakonočju (pred ali po njem).

  1. Premišljeno si pripravite čudovit obrok

Obiranje in zorenje sadja in zelenjave energijsko kažeta na energijo poletja in poznejše odpadanje za jesensko enakonočje. Priprava čudovitega, skrbno pripravljenega obroka s sezonskim sadjem in zelenjavo je močan način za praznovanje spremembe sezone.

Jabolka so tradicionalno bogastvo jeseni.

Torej pripravite vroč jabolčni mošt ali jabolčno pito kot čudovit način, da uporabite tisto, kar je v izobilju in to delite naokoli! To je tudi način za počastitev in žetev lastnih manifestacij, posajenih ob poletnem solsticiju.

Uporabite to v praksi: svojo mizo postavite z osrednjim delom iz roga izobilja in elementi, ki predstavljajo jesen. Sedite za mizo in, medtem ko uživate v obroku, delite ali razmišljajte o tem, za kaj ste hvaležni ali kaj ste pokazali od poletnega solsticija. Jejte počasi in si dovolite, da resnično doživite in okusite vsak grižljaj.

Glasna potrditev vaših namenov je močan način za začetek manifestacije.

Jesensko enakonočje je pravi čas, da poiščete hvaležnost in začnete delovati svoje manifestne moči. Ko skupaj ali virtualno delite obrok s svojimi najdražjimi ali prijatelji, določite namere, kaj želite uresničiti v tej sezoni.

Glasna potrditev vaših namenov je močan način za začetek manifestacije.

  1. Povežite se z Zemljo

Jesensko enakonočje nas vabi, da spoštujemo obilje v svojem življenju in tako kot odpadajoče listje odvržemo plasti tistega, kar nam ne služi več. Tako kot Zemlja tudi mi doživljamo letne čase in ritme narave. Pomembno je, da v tem času prehoda ostanete prizemljeni.

Ozemljitev: In, kako ta praksa poveže vaš um in telo…

Ozemljitev je praksa povezovanja z zemljo tako, da noge ali celotno telo položimo na tla. Energijo zemlje lahko absorbiramo in tudi spustimo vse, kar držimo v zemljo, da se za nas preobrazi.

Uporabite to v praksi: pojdite v park, na svoje dvorišče, v naravo ali kamor koli, kjer se lahko neposredno povežete z zemeljskim.

Meditirajte o sprejemanju in odpuščanju.

Zahvaljujte se zemlji za podporo, ljubezen, obilje in življenje, ki ga imamo srečo izkusiti.

  1. Vzemite si čas za razmislek

Ko slavimo obilje in se pripravljamo na izločanje, saj nas bo ta naravni ritem spodbudil k ustvarjanju ravnovesja v našem življenju. V tem času naredite ritual samorefleksije. To je lahko v obliki dnevnika, meditacije ali celo pogovora z ljubljeno osebo.

Uporabite ta obred jesenskega enakonočja, da ugotovite, ali ste dajali preveč in si niste dovolili prejemati ali dajati? Ali v vašem življenju obstajajo odnosi, ki vam jemljejo energijo in se počutite izčrpani? Si želite več časa posvetiti stvarem, ki vas napolnijo?

Prenesite to v prakso: razmislite o teh vprašanjih in razmislite o tem, kar se pojavi. Napišite o različnih področjih iz svojega življenja, kjer dajete in prejemate. Prizadevajte si vzpostaviti ravnovesje in prinesti več miru ter enakomeren tok izmenjave. Pri vsem tem, vam bo v  pomoč energija jesenskega enakonočja.

Negujte ravnovesje in slavite obilje s temi obredi jesenskega enakonočja

Morda je težko najti ravnovesje med osebnim življenjem, poklicnim življenjem, vsakodnevnimi obveznostmi, odnosi in vsem drugim, kar doživljamo kot ljudje. A prav zato je lahko tako blagodejno, če se uglasimo z ritmom narave.

V pomoč vam bo energija jesenskega enakonočja, izkoristite jo.

Nikoli se ne soočimo z ničemer, česar ne moremo premagati.

Zemlja nas nenehno spominja na to. Ko se uglasimo z letnimi časi in nihanji, vidimo, da nismo nič drugačni od dreves in čebel. To preprosto spoznanje je neverjetno močno in prav v časih, kot sta solsticij in enakonočje (ko so energije Zemlje otipljive), se zlahka dotaknemo svojega bistva.

Dragi moji… naredite si lep dan in čudovit konec tedna.

Ohranjajte visoko naravnanost. Iz srca, 

shanapodpis

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

Sporočilo ob koncu tedna…

Shana Flogie: Napoved za december 2023

Sporočilo ob koncu tedna…

Shana Flogie: Napoved za november 2023