Shana Flogie: Ob koncu leta…

blog dec

30. decembra je Polna luna v Raku

Zadnja polna luna ob koncu leta, bo malo posebna, saj bo to druga Polna luna v znamenju Raka, ki jo bomo doživeli letos. Prva je bila ob Luninem mrku, ki se je zgodil v začetku leta v januarju. Energija te Polne lune sicer ne bodo tako močna kot ob januarskem mrku, kaže pa na obračanje novega lista v življenju. Ponovno predstavlja ta Luna, narod, kolektiv in nekaj se bo na kolektivnem planu začelo odvijati.

Ne pozabite da je bila v začetku leta osrednja tema luninega mrka v Raku komunikacija. Zaradi konjunkcije Sonca in Merkurja ter avtoritarnega Saturna in diktatorskega vpliva Plutona, je imela pridih hladne, neusmiljene in nasprotujoče sile, ki je sporočila naredila celo brutalna. Januarski Lunin mrk je bil čustveno zelo zahteven, saj sta v ospredje vstopila tiranija in zatiranje. Ne pozabite, mrki so sprožilci dinamike, ki se nato v naslednjih 6-ih mesecih odvijajo in poglejmo zdaj  kaj nam je prinesel.

Poglejmo iz distance… Na osebni ravni so misli in besede postale hladne, preračunane in neusmiljene. Občutki so ostali v ozadju, v ospredju pa so bili nasilneži, ki so se razkazovali skozi posmeh, žaljenje in hvalisanje. Prav ta vsebina, je bila na kolektivnem nivoju ključna, saj je povečala čustveno občutljivost in živčno napetost – tej smo bili priča potem vse do poletja. Se strinjate? Enako kot zdaj smo bili tudi takrat že v neki negotovosti, kot narod, kaj se bo zgodilo, kaj lahko pričakujemo…  Osredotočenost je bila na razmišljanje in komunikacijo, pa tudi na trgovino in prevoz. Sonce, Saturn in Pluton so moški in avtoritarni planeti, prav zaradi tega so bila čustva, ki jih pooseblja Luna, zelo ranljiva. Na svetovni ravni so vlade in celo večnacionalne organizacije zmanjšale svobodo govora in neodvisnost medijev. Saj veste, kako javnost, ki jo je zastopala Luna, je bila predmet laži in propagande. Celo svoboda gibanja in svoboda združevanja sta bila ogrožena, saj se je vladarjem in državi povečal njihov položaj, nekateri pa so svoj položaj izgubili skozi intrige in manipulacijo ustrahovanja. Človekove pravice so bile izgubljene v imenu nacionalne varnosti. Vam je znano? No, vse to sem zapisala v januarski obrazložitvi kaj nam prinaša ta mrk… in zdaj lahko z gotovostjo potrdimo in potegnemo smernice, da je ta mrk favoriziral močne in bogate.

Lunin mrk je takrat stal nasproti Saturna, ki je povzročil nihanje in slabo razpoloženje zaradi žalosti, dolgčasa ali osamljenosti. Ker ste o svojih čustvih in počutju težko govorili ali sploh niste, je to lahko privedlo takrat tudi  do težav v partnerski zvezi. Melanholija, pesimizem in čustvena hladnost bi lahko tudi prispevali, da vam ni bilo do druženja. Lahko ste se počutili obremenjene ali krive zaradi odgovornosti do partnerja ali nekoga, veliko starejšega ali mlajšega od vas, kot je otrok ali vnuk, starš ali stari starši. S to temo, bi se zdaj lahko ponovno soočali na način, ko boste iskali končni epilog v svojih odnosih. Lahko se boste ločili ali menjali svoje delo, lahko pa se boste odločali za povsem nov način življenja.

Zdaj ob koncu leta je drugače, kajti, Saturn je na strani ljudi. Ta nemoč in popolni obup, da se ne da ničesar spremeniti v sistemu, vas zdaj vsekakor ne more doseči, saj vam Vodnarjeva energija prinaša možnost novega pristopa in možnost k rušenju sistema. Ukrepi, ki bi jih sprejemali v tem času in odredbe, ki jih bodo postavljali narodu, ne bodo v skladu s človekovimi pravicami. To pa je domena Vodnarja, ki se bo množično začel upirati skozi povezovanja ljudi v skupine, ki bodo postajale vse bolj glasne in odločne.

Še en namig iz začetka leta, ki vam bo približal dinamiko ob koncu leta…

Lunin mrk v Raku je bil nasproti Plutona, ki je povzročal notranje pretrese in drame v odnosih. Vaši občutki so se takrat lahko okrepili do tako skrajne ravni, da niste mogli več nadzorovati lastnih reakcij in vedenja. Morda ste v enem trenutku doživeli dramatične spremembe razpoloženja; od tega da ste se počutili močne in seksi, takoj zatem pa ste lahko bili povsem negotovi in povsem izžeti. Nekateri občutki, ki bi jih lahko doživljali so tudi brezup, strah, ljubosumje in obsesija. Morda se ti zdaj malce plazijo okoli vas, zato znova pazite tudi zdaj, ker boste ranljivi, sploh, če boste čustveno zmanipulirani in nadzorovani. Nikar tega ne poskušajte ignorirati ali zatreti lastne intenzivne občutke, saj lahko nekdo, na katerega ste čustveno (bili) navezani, deluje tako zelo ekstremno. Čas bo da stvari pripeljete h koncu. Samo tako boste lahko začeli znova.

Enako kot se je dogajalo v januarju, bi se tudi tokrat lahko zgodil manjši poskus na kolektivni ravni, ob nadzorovanju drugih, bi se lahko znova valjali le v krivdi in sramu.

blog dec

In zdaj? Tokratno Polno luno bo spremljala močna energija zdravljenja, zaradi aktivnosti planetoida Kirona. Vi boste ta vpliv lahko čutili, skozi svojo močno občutljivost, saj bi na dan lahko izplavale vaše rane in bolečine. Te vas bodo preplavile z namenom, da jih odpustite in odložite vsa bremena preteklosti. Rojevate se v novi svet in vi odločate, kaj boste nesli s sabo!

Vaš občutek varnosti bo zdaj povezan z vašim domom, družino in z njimi povezanimi dejavnostmi, kot sta kuhanje in morda celo vrtnarjenje. Ta polna Luna bo odprla dinamiko družine, ki bo rdeča nit leta 2021. Če ste morda nagnjeni k čustvenim nihanjem, potem je skrajni čas, saj se morate naučiti odpuščati in puščati preteklost v preteklosti. Samo tako se lahko izognete depresiji, sicer če boste še naprej preveč razmišljali o stvareh, veste, v kaj vas te misli na koncu pahnejo. V obup, krivdo, občutek sramu… pretiravanje, no, na vsa našteta stanja, ki jih malce kasneje navajam… In potem? Je kaj bolje? Ali res to potrebujete? Odložite.

Tudi vaše dojemanje sveta bi lahko bilo zdaj zelo subjektivno, zato poskusite ustvariti določeno distanco, ne da bi bili zagrenjeni ali da se vpletate v kolektivno situacijo, na katero zaenkrat še nimate vpliva. Še malo… pomlad nam prinese kot družbi povsem svež veter. Zavedajte pa se, da lahko prav zaradi vaše bogate čustvene izkušnje in trenutne manifestacije, ustvarite pravi občutek pripadnosti svetu. Odločitev je zdaj na vas. Čas bo, da odpustite bremena preteklosti in sprejmete zdravljenje.

In ob koncu leta…

Kar lahko spremenite, spremenite zdaj! Kajti, jasno zastavljen cilj in fokus sta ključ do uspeha v letu, ki prihaja.

Ne čakajte. Ne bojte se. Vse spremembe, ki so se zgodile v vašem življenju ob koncu leta, vodile v razcvet in razvoj, četudi so te prinesle obilo napora, težkih trenutkov in sprememb, ki vam sprva niso bile po volji. Kar ne boste spremenili zdaj, lahko pričakujete vnovične izzive takoj po novem letu, v februarju 2021… Vedite pa, da boste končno realizacijo občutili v številu 7, kar pomeni; v roku 7-ih dni, 7 mesecev, 7 mesec – julij 2021 ali v 7-ih tednih.

Zdaj bodite še posebej pozorni na naslednja čustvena stanja, ki bi vas lahko ovirala ob koncu leta ali pa bi lahko celo ustavila vaš premik, spremembo in razvoj naprej, zato bodite pozorni na:

Vaše »jalove misli«, kar pomeni, da si hkrati nekaj res močno želite in hrepenite po nečem ali nekom, zraven pa verjamete, da tega tako ali tako ne morete dobiti.

Pozorni bodite tudi na »Razvrat« vseh vrst, kar pomeni, da se ne boste pretirano vdajali navadam ali načinov vedenja, ki pijejo vašo energijo; to so lahko pretirano delo – s tem bežite, skozi uživanje hrane, alkohola, predajanju seksa brez emocij, kajenju, opojnim snovem in substancam…

Morda se spopadate tudi s fazo obupa, slabe vesti in poraza… »Poraz« pomeni strah pred propadom; ki se nanaša se na denar, zdravje, medsebojne odnose ali druge zunanje situacije. Vaša vrednost bo pod drobnogledom, v smislu: Sem sploh kaj vreden-a? Si zaslužim?

Vse ta čustvena stanja, vas lahko dobijo v svoj primež. Da pa se boste temu stanju ognili, delujte iz srca in presezite svoje vzorce preteklosti. Zdaj lahko izGradite svoj Nov vrednostni sistem. Kako? Skozi zavestno delovanje. Sprememba vam omogoča, da res začnete znova. Odpustite staro. Izkoristite ta val energije in presezite starega sebe, svoj ego in svoj prav. Torej, kaj je vredno vam? Kakšni želite biti v svetu, ki ga ustvarjate zdaj?

Naj vas ob koncu leta vodi »Drznost«. Ta bo zdaj tudi pot, s katero si lahko pomagate do rasti in sprememb. Če si zdaj drznete podpreti tisto, kar cenite in verjamete, si boste to olajšali in omogočili rast in napredek. In, to velja tudi na družbeni ravni! Zdaj si odpirate pretok obilja v svoje življenje, isto pa lahko to storite tudi za druge, da jih začnete podpirati in se začnete tudi sami povezovati.

Poseben mejnik tega leta je bila vsekakor velika poravnava obeh socialnih planetov, Jupitra in Saturna, ki sta ob Solsticiju začela svojo pot v znamenju Vodnarja.

blog dec

Začetek Vodnarjeve dobe

Jupiter se v vsakem znamenju nahaja približno 12 mesecev, zato vam lahko njegova postavitev nakaže, kaj vas čaka prihodnje leto, ko bo domoval v Vodnarju. Ker Kozorog ne velja za najbolj ugodno namestitev za izražanje Jupitra, kar smo bili priča v tem letu, bomo v začetku leta lahko začutili, kot da bomo kot družba dali v višjo prestavo.

Jupiter je planet širjenja in obilja. Stvari osvetli stvari, tako da lahko jasneje vidite. Vodi vas, da pogledate širšo sliko in razširite svojo miselnost, da pridobite nova spoznanja in informacije. Jupiter tudi razširi vse, česar se dotakne, tako da tisto, za kar se odločite in se osredotočite ima moč, da se razširi.

Ker je Vodnar znamenje, ki vlada inovacijam in početjem stvari na edinstven način, lahko ugotovite, da vas bo leto 2021 resnično pozivalo k novemu pristopu, k novemu načinu življenja. Stari načini delovanja in tradicija preteklosti preprosto ne bodo več dovolj.

Svet se spreminja. Vi se spreminjate in ta močna Vodnarjeva energija bo to samo še spodbujala.

Jupiter bo z vstopom v Vodnarja prinesel tudi premike, ki jih boste lahko videli na globalni ravni. K temu pripomore tudi dejstvo, da Jupiter na turneji po Vodnarju ne bo sam, saj bo poleg tudi Saturn, planet meja, strukture in učenja.

Čeprav se veliko razpravlja o tem, kdaj se točno začne Vodnarjeva doba, ni nobenega dvoma, da bosta oba socialna planeta, prinesla temo Vodnarjeve dobe v ospredju, ko bosta domovala v tem zračnem znamenju.

Teme, ki jih bota osvetlila vključujejo hiter napredek v tehnologiji, prehod na pristop, ki temelji bolj na skupnosti, začetek novih inovacij in poudarek bo na humanitarnem delovanju.

Vodnarjevi energiji je pomembno vse tisto, kar je dobro za kolektiv. Omogoča razumevanje, da gre za dobrobit družbe v celoti, ne le za nekaj posameznikov.

Ker bosta Jupiter in Saturn v Vodnarju večino leta 2021, bosta verjetno spremenila družbena pravila in predpise, kako se bomo odločali za življenje in kaj bodo vrednote. Obstaja močan poudarek na odmiku od starih načinov delovanja k sprejemanju novih načinov, ki so bolj pravični in enaki.

Nekaj kar vam bo v izziv in na kar morate biti pozorni pri tej prisotnosti energije Vodnarja je, da nebi zapadli v miselnost »skupinskega razmišljanja« in nebi na tej poti izgubili svoje individualne svobode. Res je, da družba uspeva, ko uspevamo vsi, pa vendar moramo poskrbeti, da se posamezne potrebe zaradi skupine pretirano ne žrtvujejo.

Saturn v Vodnarju 2020-2023

17. decembra 2020 je tudi Saturn zapustil Kozoroga, kjer je gostoval skoraj tri leta ter vstopil v Vodnarja, kjer bo ostal vse do leta 2023. Saturn je že v začetku leta za kratek čas vstopil v Vodnarja, od marca do julija. Med tem kratkim bivanjem smo dobili manjši uvid o tem, kaj nas čaka, ko se bo Saturn premikal skozi znamenje Vodnarja.

Zanimivo je omeniti, da je približno ob istem času, ko je Saturn prvič vstopil v Vodnarja, marca 2020, veliko držav po vsem svetu začelo zapirati svoje meje in doživeli smo kolektivni »lock down«.

Zdaj, ko je Saturn dokončno vstopil in bo ostal v Vodnarju, so številne države bodisi spet zaprte ali pa razmišljajo o tem. Zdaj lahko že z gotovostjo vidimo, da so na tapeti ponovno iste teme kot marca, a tokrat bomo morda dobili več informacij ali vpogleda v to, kar se dogaja v ozadju. Razburjale nas bodo znova teme, ki smo jih doživljali že marca, le s to razliko da so tokrat veliko večje, zadnjo besedo, pa bo imela revolucija in razpad sistema, kot smo ga poznali do sedaj.

Saturn velja za planet pravil, predpisov in odgovornosti. Znan je tudi pod imenom Gospodar Karme. Pomembno je, da veste, da pri karmi ne gre za kaznovanje, temveč lahko nanjo gledate kot na gorivo za rast vaše duše. Karma je neke vrste poplačilo, možnost popravnega izpita, saj vam prinese vse, kar potrebuje vaša duša, da se dvigne in razvija višje.

Simbolika Saturna v Vodnarju

Kot Gospodarja Karme lahko na Saturna gledate kot na strogega učitelja. Delo, ki vam ga predstavlja, je zahtevno, težko in se zdi skoraj nemogoče, a ko se ga začnete lotevati, lahko rastete, napredujete in postajate veliko modrejši kot prej. Vodnar je zračno znamenje, predstavlja pa ga nosilec vode. Simbolika je lahko za koga zmedena, toda element zraka vam ponuja alkimijo in magijo, ki jo prinese nosilec vode. Ta ima dar, da vzame vso vodo, ki simbolizira težka čustva naše kolektivne zavesti, jih preoblikuje in nevtralizira z močjo zraka – misli in idej, preden jih izlije nazaj na Zemljo.

blog dec

Vodnar je zdravilec kolektiva

Osredotočen je na skupnost, humanitarnost in delovanje za dobro vseh. Je revolucionaren in želi stvari početi drugače. Gre predvsem za inovacije, tehnologijo in za poglobitev v digitalno dobo. Vstopamo vsekakor v dobo močnega tehnološkega napredka, izboljšave humanitarnih prizadevanj in osredotočenost na skupnost. Razmah bo doživelo področje umetne inteligence in druge visokotehnološke novosti, za katere še nismo slišali in bomo težko dojeli.

Vodnarjeva energija nam lahko pomaga tudi pri odklepanju notranjega zdravilca v nas in nas naredi bolj sprejemljive do ljudi, ki niso v skladu s trenutnim stanjem. Na globljih nivojih pa nas lahko Saturn, ki se premika skozi Vodnarja lahko vodi do izziva lastne osebne identitete in razlogov za naše početje, saj bi nas soočal z vprašanjem: Zakaj počnemo to, kar počnemo? Kakšna je motivacija za naša dejanja?

Počutili se bomo svobodnejše, da se lahko izrazimo brez meja in smo bolj odprti za preizkušanje novih stvari. Morda bomo tudi lažje opustili pretekle tradicije in namesto tega sprejeli inovacije. Ne glede na to, s kakšnimi osebnimi izzivi se v tem času srečujete, ne pozabite, da ste tokrat poklicani, da to storite drugače. Stari načini morda ne bodo več delovali, namesto tega se morate dvigniti in poiskati nove načine delovanja, da bo prišlo do napredovanja.

Inovativnost je ključna beseda za energijo, s katero zapuščamo leto 2020 in vstopamo v novo leto.

Kako lahko torej uvajate novosti in se odločite, da bi stvari videli drugače? Kaj pa če lahko stvari obrnete na glavo in si tako zagotovite nov in boljši izid?

Morda se lahko ob koncu leta ozrete še malce dlje, nazaj v svojo zgodovino, da vidite, katere glavne teme so bile prisotne v vašem življenju, ko je bil Saturn zadnjič v Vodnarju; to je bilo med letoma 1991 in 1994. Ne pozabite, da se ne bodo ponovile popolnoma enake stvari, ampak se boste soočali z izzivi in lekcijami, ki so se odvijale v tistem obdobju.

Leto 2020 je bilo zelo zahtevno leto in naredite manjšo bilanco saj, je pomembno razmisliti o vsem, za kar morate biti hvaležni, o vseh močeh, ki ste si jih nabrali, in o vsej rasti, ki ste jo naredili. Na to leto se lahko enostavno ozrete in ga vidite kot leto, ki ga je treba čim prej pozabiti, če pa nanj pogledate z druge plati, lahko najdete nekaj biserov modrosti, ki so za vas pomembni, da greste lahko naprej, na novo potovanje v leto 2021. Vse kar bo v Novem zares štelo bo, kako jasen fokus boste imeli, kako boste delovali in kako jasne cilje boste imeli.

Z novim letom se odpira obdobje v katerem se bo pokazala priložnost za preizkušnjo starih načinov obnašanja in vzorcev. Čas vsrkavanja in povezovanja bo vsega, kar ste začeli v 2020, v letu Cesarja. Zelo primeren čas bo, za uresničitev ustvarjalnih zamisli, saj si boste z aktivnostjo zagotovili varnost in stabilnost.

Konec decembra je čas praznovanja in družine, za nekatere pa je letošnje leto morda videti drugače. Odpustite vsa pričakovanja, za katera se morda držite in poiščite načine da samo ste. Konec leta izkoristite za razvoj globlje duhovne prakse. Preživite čas v krogu svojih najdražjih, morda v tišini in samoti, da se osredotočite na povezovanje z mirom in ljubeznijo, ki prebivata v njej. Da se začutite in slišite, kaj želite vi.

Vsem želim, da se prebudite in ugledate luč tega zlaganega sveta. Vedite, da imate vi moč, da s svojo aktivno prisotnostjo tukaj in zdaj začnete aktivno ustvarjati svet, v katerem želite bivati, živeti, se razvijati in ga tudi Videti v prihodnjih mesecih, letih. Odpuščajte s srcem skozi sočutje in bodite drzni, v korakih, ki si jih boste zastavili v novem letu.

Ohranjajte visoko vibracijo.

Se beremo, iz srca

shanapodpis

Deli vsebino:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Preberite tudi

blog napoved za leto

Shana Flogie: Napoved za leto 2021

blog sporocilo ob koncu tedna jan

Sporočilo ob koncu tedna

blog januar

Shana Flogie: Napoved za januar 2021

blog sporocilo ob koncu tedna dec

Sporočilo ob koncu tedna

Naroči se na E-novice
To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!

© 2020 | mychi.si | Vse pravice pridržane