Shana Flogie: Prvi obrat retrogradnega Merkurja v letu 2022

Prvi obrat Merkurja v retrogradno gibanje se začne 14. januarja, v znamenju Vodnarja, ob zaključku svoje retrogradne faze pa se bo vrnil nazaj v znamenje Kozoroga, ko se 3. februarja znova obrne v svojo direktno smer.

Merkur običajno vstopi v svojo retrogradno fazo trikrat na leto, vendar pa vsake toliko v letu doživimo štiri. Leto 2022 je eno tistih let, ki kaže, da vesolje resnično želi, da upočasnimo, razmislimo in razmislimo o svojem duševnem zdravju, predno bomo naredili svoje korake naprej in se odločali.

Merkur vlada vašemu umu in kadar koli vstopi v retrogradno stanje, vam daje priložnost, da ocenite svoje misli, vaše duševno zdravje in tisto, na kar se osredotočate. Merkur vlada tudi pogodbam, zato se lahko zgodi, da boste morali pogledati in nekoliko prilagoditi vse obljube in zaveze, ki ste jih dali. To bo čas vpogleda, bilance, razmisleka, dokončanja kar ste začeli, vsekakor pa ne novega začetka.

V astrologiji pogosto uporabljamo izraz, da ko je planet stopil v retrogradno fazo, naj bi potoval skozi podzemlje; skozi skrite dele vaše psihe, z namenom, da bi odkrili nova spoznanja, na katera morate biti pozorni.

Merkur je tudi planet povezovanja, komunikacije, potovanja, selitve, spremembe, zato se lahko v tem časovnem obdobju njegove retrogradnosti srečate z napačno komunikacijo, morda morate spremeniti ali prilagoditi način komuniciranja z drugimi, s seboj in s svetom okoli vas.

Vaša energija je vedno v pogovoru z Vesoljem. Energija, ki jo dajete v svet, je tista, ki se vrača v vašo smer. Torej… Kakšne pogovore imate z Vesoljem?

Ob prvemu obratu Merkurja v tem letu preverite, ali si lahko vzamete čas za razmišljanje o tem, kako komunicirate s svetom okoli sebe in opazujte, kako komunicira  Svet nazaj. Vesolje vam vedno pošilja znake, le pozorni morate biti. Vrlina osebe, ki dobro komunicira je, da se nauči poslušati, zato je prav prva Merkurjeva retrogradnost v letu 2022, popoln čas za poslušanje vseh znakov, namigov in ritmov vesolja okoli vas.

Kako se lahko pridružite toku tam, kjer ste in plavate z njim?

Kako se lahko obrnete na vesolje za napotke, namesto da poskušate potiskati ali siliti svojo pot naprej?

Retrogradni Merkur se po navadi slabo razvije za vse novosti, ki jih želite speljati v tem času, pa vendar je to pravzaprav zelo duhoven čas, ko se lahko lažje povežete s svojo podzavestjo in celo z intuicijo.

Zdaj bo pravi čas, da se osredotočite na svoje sanje, saj so vaše sanje pogosto portal v vašo podzavest in tisto, kar resnično čutite pod površjem. Ko se bo Merkur premikal skozi Vodnarja od 14. do 27. januarja, se boste lahko osredotočili na svoje mentalne procese. Pod to energijo boste dobili priložnost, da preoblikujete nekatere načine razmišljanja in misli, ki vodijo vaše življenje.

Ne pozabite, kako zelo so vaše misli močne! To je torej priložnost, da se uglasite in poslušate, da Vidite, kaj govorijo vaše misli in kako vas morda zadržujejo ali vam pomagajo, da greste naprej.

Izkoristite ta čas, da boste resnično pozorni na dialog v svojih mislih in na to, kar sporočate. Ali so vaše misli usklajene z obiljem in priložnostmi? Ali pa se vam nenehno pojavljajo »čudne« misli, zaradi katerih se zaprete?

Ko bo v nadaljevanju retrogradni Merkur potoval po zodiaku Kozoroga od 27. januarja do svojega obrata nazaj,  3. februarja, se bo vaš fokus nekoliko premaknil na razmišljanje o vaših zavezah in pogodbah, ki ste jih sklenili, bodisi ustno ali pisno. Kakšne obveznosti si želite prevzeti? Katere »pogodbe« ali dogovori vam ne služijo več? Vsa ta vprašanja se lahko pojavijo, ko bo Merkur potoval skozi Kozoroga. Zanimivo bo, kaj se bo dogajalo v tem času na globalni ravni okoli pandemije, tako, da bo šlo iz ene skrajnosti ustrahovanja, do druge skrajnosti grožnje s smrtjo, saj se bo Merkurjev premik začel tik ob Saturnu – strah in končal tik ob Plutonu – grožnje s smrtjo in transformacija.

Skozi celo leto 2022 bo Merkur večino časa v svoji retrogradni poziciji v zemeljskih znamenjih, tako da bodo ta vprašanja o vaših zaVezah, zaObljubah dejansko postala aktualna tema večino leta. Retrogradni Merkur vam bo pomagal preoblikovati zaveze, ki jih sprejemate, kot tudi vse dogovore, ki ste jih sklenili. Morda boste morali odpraviti nekatere, ki vam ne služijo več, lahko se boste morali prilagoditi ali pa dodati nove obveznosti, da bi prišli tja, kamor želite priti.

Retrogradni Merkur v zemeljskih znamenjih je namenjen učenju, kako kar mislite in govorite tudi dejansko živite in je to v vaši praksi. Čeprav lahko opazujete svoj um in preoblikujete svoje misli, morate ukrepati tudi po navdihu! To je tisto, kar prinaša retrogradna faza Merkurja v letu 2022.

Merkur se bo v tem letu vsega skupaj kar štirikrat, večinoma v zemeljskih znamenjih. To prinaša priložnost, da svoje besede uskladite s svojimi dejanji.

Datumi retrogradnega Merkurja:

  • Od 14. januarja v Vodnarju do 3. februarja 2022 v Kozorogu
  • Od 10. maja v Dvojčku do 3. junija 2022 v Biku
  • Od 9. septembra v Tehtnici do 2. oktobra 2022 v Devici
  • Od 29. decembra 2022 do 18. januarja 2023 v Kozorogu

Velja omeniti pa tudi, da med januarskim obratom Merkurja ne bo edini planet, ki se premika skozi podzemlje. Tudi Venera je trenutno v retrogradnem stanju, vse do 29. januarja in to bo tudi obarvalo vse energije, ki jih doživljate v tem času. V prvem planu bodo vrednote, spremembe vseh vrst, ki bodo v povezavi z vašo lastno vrednostjo.

Torej, koliko je vredno vaše življenje? Vaša služba? Vaš odnos? Prihodnost vaših otrok? Glejte malce dlje od prvih počitnic, ki vas  vabijo kam na sneg. Par sto evrov, še en mali koktajl? Na to si odgovorite sami, vsak zase, ker veste najbolje vi.

V astrologiji velja splošno pravilo, da bližje kot je planet Soncu, bolj intenzivno čutimo retrogradne energije.

Tako Merkur kot Venera, ki sta blizu Soncu, ustvarjata močne energije, ki lahko povzročijo upočasnjenost. Retrogradna faza ni čas za premikanje naprej, ampak čas za premor in razmislek, zato lahko gibanje obeh planetov skozi podzemlje ustvari ta občutek v vaših energijskih telesih.

Če se v novem letu počutite brez navdiha ali morda bolj utrujeni kot običajno, vedite, da morda čutite čarobnost teh retrogradnih energij.

Namesto, da se borite proti temu, uporabite to energijo, da se osredotočite na samooskrbo, iskanje svoje tišine in zavedanje, da vam ni treba pritiskati nase, da bi začetek leta bil tako ciljno in ozko usmerjen. Tudi ta faza bo minila, planeta se bosta obrnila, vi pa lahko v tem obdobju naredite veliko dobrega zase skozi spremembe vezane na vašo lastno vrednost.

Vedite, da bo med letom veliko priložnosti za zastavljanje ciljev in ambicioznost. Ne mislite, da ste zamudili, samo zato, ker se je koledar obrnil na novo leto.

Del naše poti v letu 2022 se osredotoča na naše zdravje in zdravljenje, pod močno retrogradno energijo pa nas pogosto vodi, da se vrnemo nazaj in pogledamo nekatere svoje navade in kako lahko prispevajo k našemu splošnemu zdravju in dobremu počutju.

Uglasite se in poskrbite, da boste dali tisto, kar potrebujete. Bodite nežni, do sebe, do drugih, do narave, do drugače mislečih. Kjer koli že ste imejte v srcu modrost, da nič ne traja večno.

Trenutno so energije res močne in vas na trenutke lahko potegnejo nazaj, preden se boste lahko premaknili naprej. Počastite ta trenutek, da se ustavite, razmislite in poiščete mir v sebi, v okolju ker ste. Vedite, da bo vesolje sčasoma prineslo valove, ki vas bodo potisnili naprej, toda za zdaj je povsem v redu zadržati prostor in ste tam, kjer ste.

Ohranjajte visoko vibracijo. Hvala, ker ste.

Ostanite v Stebru Luči.

Iz srca,

shanapodpis

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

blog psihologija tarot

Shana Flogie: Povezava tarota s psihologijo

blog napoved julij avgust

Shana Flogie: Poletna napoved za 2022

Sporočilo ob koncu tedna…

blog napoved junij

Shana Flogie: Napoved za junij 2022

Naroči se na E-novice
To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!

© 2020 | mychi.si | Vse pravice pridržane