Shana Flogie: Retrogradni Merkur v Dvojčkih

blog retro merkur maj

29. maja bo planet Merkur, vladar znamenja Dvojčkov, znova vstopil v retrogradno fazo. To je čas za pavzo, kar je lahko dobrodošla energija za delo na sebi, bilanco in razmislek, saj bomo še naprej pod vplivom energije Luninega mrka. Izkoristite ta čas, da se res ustavite. Vzemite si čas za razmislek in se ukvarjajte s tistimi vsebinami, ki so izplavale na površje, tudi s pozabljenimi projekti.

Svoj drugi obrat bo Merkur v tem letu opravil kar v svojem vladajočem znamenju Dvojčka.

Retrogradna faza je pojav, ko se samo navidezno zdi, da se planet premika nazaj. Seveda tega dejansko ne počne, toda z našega vidika, ko opazujemo gibanje planeta tukaj na Zemlji, je videti, kot da planet koraka nazaj skozi zodiak. Ta faza omogoča, da se vsi vrnemo nazaj, pogledamo z distance svoje korake in še enkrat preverimo svoje navade, odnos in vedenje v preteklosti, preden nadaljujemo pot naprej.

Ker je Merkur, planet komunikacije, povezovanja, trgovanja, pogodb, tehnologije, transporta in medijev, prinaša njegova retrogradna faza čas, ko se te stvari lahko malo bolj postavijo v vaše zavestno zavedanje.

Ker bo Merkur v svojem retrogradnem obdobju, v svojem domu – to pomeni v svojem vladajočem znamenju Dvojčka, lahko poveča svoje splošne učinke in osvetli, kako se odločite za povezovanje in komunikacijo s seboj in s tistimi okoli vas. Komunikacija je resnično oblika umetnosti. Skozi svoj glas pa se lahko povežete s svojo resnico, potrdite svoja prepričanja, ustvarite odnose in celo ustvarite svojo resničnost.

Morda se zdi se, da bi morala biti komunikacija enostavna, pa vendar je pogosto vpletenih toliko plasti! Vsak ima svojo perspektivo, sisteme prepričanj in načine komuniciranja, ki lahko obarvajo vaše izkušnje. Zelo pogosto je pomanjkanje komunikacije ali celo napačna komunikacija osnova večine konfliktov. V današnjem svetu smo preplavljeni tudi s priložnostmi za komunikacijo in vsrkavanja besed drugih, prek naših telefonov in računalnikov. Tega res ne pozabite!

Z Merkurjem, ki bo retrograden v svojem domu, je to priložnost, da se ustavite, se usedete in razmislite o tem, kako se boste odločili za komunikacijo ter kaj s tem sporočate drugim in vesolju.

blog retro merkur maj

Čas retrogradnega Merkurja je čas, da globoko vdihnete in pogledate, kako informacije, ki jih sprejmete in tehnologija, ki jo uporabljate, zavestno ali nezavedno vplivajo na vaše odločitve, vaš komunikacijski slog, vaše duševno zdravje in splošno počutje.

Ko ste preplavljeni z informacijami, novicami in mnenji drugih ljudi, se lahko zgodi, da težko slišite glas vašega lastnega pristnega, resničnega jaza, ki se želi prebiti skozi. Začutite lahko pritisk, da dosežete ne status quo, ali pa se celo izgubite v miselnosti skupinskega razmišljanja.

V času retrogradnega Merkurja se lahko odločite, da boste zavestno zaužili informacije iz sveta okoli sebe ali pa si boste morda oddahnili od družabnih omrežij in brali novice neodvisnih, drugih medijev. Znamenje Dvojčka pooseblja radovednost, raznolikost in ker ju zanima vse, se ne spuščata v podrobnosti. Zanima ju širina. Namesto tega izkoristite zdaj svoj čas, da se umaknete v miren prostor in se začnete učiti zvoka svojega glasu, kaj vam govori.

Ko se povežete s svojim notranjim glasom, vam to lahko prinese veliko moč. Počutite se lahko samozavestni, prepričani vase in vam je jasno, kaj in kako komunicirate.

Ko se lahko svobodno izrazite, v smislu kako se v resnici počutite, lahko to spodbudi tudi druge, da storijo enako. To lahko zdaj ljudem okoli vas omogoči, da natančno vedo, kje smo kot družba in kako želimo, da ravnajo z nami.

Morda so včerajšnji dogodki botrovali, da se bo nekaj končno v ljudeh premaknilo. Vsekakor ni enostavno priti do tega mesta govora in povezovanja s kraja čiste avtentičnosti, toda prvi korak do tega gre, da se naučite umiriti znotraj sebe, je da razčistite svoj duševni nered in poslušate tihi glas, ki prebiva v vas. Na kaj vas nagovarja?

blog retro merkur maj

Meditacija je fantastično orodje v podporo temu, toda tudi pisanje dnevnika, preživljanje časa v naravi in ​​delo s kozmičnimi energijami vas v fazi retrogradnega Merkurja izjemno dobro podpira.

Vedite, da samo, ko se povežete s šepetom vašega resničnega, pristnega glasu, lahko začnete sprejemati tudi bolj jasne odločitve. Zaradi tega bi lahko čutili več razumevanja za morebitno napačno komunikacijo. Manj verjetno je tudi, da boste rekli ali naredili nekaj, česar boste kasneje morda obžalovali.

Tako planet Merkur kot znamenje Dvojčka sta povezana z grleno čakro, zato je zdaj dobro da se fokusirate na željeno.

Vaša grlena čakra je briljantno modra svetloba, ki kot energija živi sredi vašega vratu. Od tu se lahko povežete s svojim resničnim glasom, zato, ko svojo Resnico sporočate, govorite jasno in premišljeno.

V času retrogradnega Merkurja, od maja do junija 2021, bomo vzporedno imeli še retrogradnega Plutona in Saturna. To bo ustvarilo upočasnitev kozmičnih energij, kar je verjetno dobrodošla novica, saj se ta retrogradnost Merkurja odvija tudi v sezoni mrkov, času preobrazbe in čiščenja.

Če se vam bodo v tem času dogajale težave pri komunikaciji, je morda koristno, če vstopite, razbistrite misli, se povežete s srcem in razjasnite, kaj govori vaš verodostojni glas. Ko boste to jasno razumeli, boste lažje vodili zahtevne pogovore, svoje resnične misli in občutke, ki jih boste posredovali drugim.

Pred vami se odpira čas za povezavo s svojo intuicijo, ki bo še bolj podprta, ko se bomo približali energijam Poletnega solsticija 21. junija.

Merkur bo naredil svoje, saj bi se bi lahko tem času, morda začeli počutiti bolj povezane in samozavestne pri uporabi vašega pristnega glasu. Morda  se boste celo naučili nekaj o vašem komunikacijskem slogu in najboljših načinih, kako zaužiti informacije iz sveta okoli vas.

Ko bo 22. junija, Merkur zapuščal retrogradno fazo, bo trajalo vse do 7. julija, da se znova  vrne v prejšnjo hitrost in moč.

Ohranjajte visoko vibracijo.

Iz srca,

shanapodpis

Deli vsebino:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Preberite tudi

blog sporocilo junij

Sporočilo ob koncu tedna…

blog napoved junij

Shana Flogie: Napoved za junij 2021

blog sporocilo maj

Sporočilo ob koncu tedna…

blog retro saturn

Shana Flogie: Retrogradni Saturn

Naroči se na E-novice
To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!

© 2020 | mychi.si | Vse pravice pridržane