Shana Flogie: Retrogradni Saturn

blog retro saturn

Planet meja, učenja in pot majhnih korakov, Saturn,  ob koncu tedna vstopi v svojo letno retrogradno fazo. Od 23. maja do 10. oktobra 2021 se bo gibal od 13 do 6 stopinje znamenja Vodnarja.

V astrologiji retrogradni premik označuje »ponotranjeno« fazo, saj se energija planeta obrača navznoter. Ker je Saturn socialni planet pomeni, da bo njegova energija vplivala na vas bolj na osebni kot na zunanji, socialni ravni.

Za retrogradno fazo lahko rečemo tudi, da planet vstopa v podzemlje kjer potuje skozi sence naše podzavesti, da bi odkril sporočila in modrost, ki smo jih morda zgrešili.

Saturn velja za planet odgovornosti in trdega dela, a tudi odličnih nagrad. Trdo delo je poplačano in ker je Saturn znan tudi kot gospod »karme« zagotavlja, da nobeno dobro dejanje ne ostane nekaznovano. Vsako leto, ko je  v svoji retrogradni fazi, je čas, da ponovno pogledate preteklost, razmislite o tem, za kaj in kje morate prevzeti odgovornost in ocenite ali vaša dejanja prinašajo rezultate, za katere si prizadevate.

Saturn želi, da prevzamete popolno odgovornost nad svojim vedenjem in razjasnite, kako vaša dejanja, prepričanja in misli prispevajo k resničnosti, ki jo ustvarjate.

Če želite priti do dinamike, ki jo bo tokrat odprl za vas za veliki »mUčitelj«, poglejte v svoje življenje, razmislite o temah, ki so v vašem življenju prevladovale od septembra 2020 do maja 2021. Katere ukrepe ste sprejeli v tem času? V kakšnih situacijah ste se znašli v tem obdobju?

Kakršne koli ukrepe ste v tem času sprejeli, bo zdaj čas bilance, saj bodo to teme, s katerimi se boste znova ukvarjali oziroma jih pregledovali. Bodisi boste sami izkoristili koristi od svojih dejanj ali pa se boste morda spoprijeti s posledicami. Verjetno pa bo vsakega po malo. 

Saturn je nekoliko podoben strogemu učitelju in lahko vas sooči z nekaterimi težkimi ali bolj zahtevnimi situacijami. Pa vendar, cilj igre je zastaviti izziv, prevzeti popolno odgovornost za svoje življenje in odločitve ter vedeti, da imate vedno moč poskusiti znova, narediti boljše in uspeti.

blog retro saturn

Zdaj se lahko zgodi, da se boste z lahkoto se počutili razočarane ali bi bili celo bolj trdi do sebe. Popolnoma drugače bo, če boste spustili svoj ego in se zavedali, da vas vodi do vašega polnega potenciala in optimalne rasti. Skozi tak pristop boste lahko na stvari začeli gledati z nove perspektive. Namesto, da na Saturna gledate kot na tega strogega učitelja, ki se ga morate bati ali se ga izogibati, lahko nanj gledate kot na strogega učitelja, ki natančno ve, kako vas potiskati in izzivati, da bi izvabil najboljše. Ko se upirate, se borite, toda ko se predate, lahko začnete iskati bistvo za svoj trden temelj, kjerkoli že,  se boste počutili bolj sprejemljive za vse lekcije, ki so vas klesale. Pri Saturnu gre predvsem za rast in vam pomaga, da se povzpnete pridete tja, kjer želite biti. Saturn vam daje odločnost in moč, da greste na pot svoje usode.

Bodite pozorni, da ne boste prestrogi do sebe, prav tako ne dovolite kakršno koli ostrost drugih do vas, ki bi vam kakor koli načenjala samozavest.

Nikoli vam univerzum ne pošlje ničesar, kar nebi zmogli ali da nebi bili dovolj močni, dovolj sposobni in dovolj modri, da bi to storili, zato vedite, da v kakršnikoli situaciji ste, imate čast da je to na vaši poti!

Priznajte si vse svoje načine rasti in vse modrosti, ki jih boste na tej poti pridobili. To je eno izmed Saturnovih daril med njegovo retrogradnostjo, saj vam pokaže, koliko ste dozoreli in kaj ste premagali.

blog retro saturn

Zdaj boste modrejši in to je pomembno sprejeti.

Med to njegovo retrogradno fazo se 14. junija sreča v kvadratu s planetom Uranom. Ta povezava z Uranom je del serije, ki poteka vse do konca leta 2021. V bistvu pa lahko vidite to skozi teme upora in svobode proti nadzoru na svetovnem prizorišču. Na osebni ravni nam lahko ta povezava pomaga premakniti nekatere meje, ki ste si jih ustvarili sami, da bi dosegli novo raven svobode. Lahko pa doživite tudi nasprotno in boste morali postaviti nekaj meja, da se zaščitite in po potrebi ustvarite več strukture.

Bodite pozorni na vse teme, ki bodo v vašem življenju aktivne okoli 14. junija, saj bodo verjetno imele namig o nekaterih temah za delo na sebi, ki jih boste morali opraviti še do konca leta.

V prihajajočem tednu se v sredini tedna, 24. maja, konča faza »iztirjenega (OOB) Marsa« v Raku.

Faza, da ohranjajte mirno kri in ne delajte ničesar na silo, kajti planet akcije in fizične moči, Mars ni »utirjen ampak iztirjen«, gre h koncu. Predvsem, hitite počasi in komunicirajte še vedno po pameti, kajti zdaj sta si malce izmenjala z Merkurjem dinamiko. Točka prenove bo še vedno družina, dom in starševske relacije. Teme vaše družine ali družinskih članov bodo še vedno v aktivnem procesu. Lahko se boste soočali z družinsko dinamiko, ki ste jo morali opustiti.

In za konec… Retrogradni Saturn je subtilna energija, zato je poletni čas, vse do jeseni pravi čas, da razmislite o svojih dejanjih in se prepričate, da vas vodijo tja, kamor želite iti.

Uporabite to energijo, da prevzamete popolno odgovornost nad svojim življenjem, se spoprimete z vsemi izzivi, s katerimi se soočate, bodite nežni do sebe, sočuti do vsega in vsakogar in se spomnite, da si tako Saturn kot celotno vesolje želi, da boste uspeli!

Ohranjajte visoko vibracijo. Se beremo

Iz srca, 

shanapodpis

Deli vsebino:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Preberite tudi

blog sporocilo junij

Sporočilo ob koncu tedna…

blog napoved junij

Shana Flogie: Napoved za junij 2021

blog retro merkur maj

Shana Flogie: Retrogradni Merkur v Dvojčkih

blog sporocilo maj

Sporočilo ob koncu tedna…

Naroči se na E-novice
To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!

© 2020 | mychi.si | Vse pravice pridržane