Shana Flogie: Vstajenje ženskega aspekta

blog vstajenje zenske

Vstop Venere v Kozoroga

Ko spremljamo gibanje Venere, planet, ki vlada ljubezni in odnosom, nam ta pokaže, kaj nas čaka v odnosih in na področju romantike. Ob koncu prvega tedna v mesecu novembru je zapustila avanturističnega Strelca in vstopila v praktičnega Kozoroga, kjer bo ostala vse do 6. marca 2022.

Pred svojim vstopom v Kozoroga je prečkala galaktično središče. Domneva se, da je nekako središče naše galaksije na približno 27 stopinjah Strelca. Vsi, ki imate svoje osebne planete na teh stopinjah (orbis plus/minus 3 stopinje) je bilo to zelo pomembno obdobje, saj ko je prečkala to točko na nebesnem nebu je aktivira svojo energijo. Ko Venera planet ljubezni, vrednostnega sistema in denarja prečka galaktično središče, smo priča prebujenju Srca in globji povezavi z ljubeznijo. Če se ozremo nazaj in pogledamo, kaj se je od takrat naprej dogajalo v Sloveniji, boste videli, da je kar nekaj stvari iztirilo v smislu vrednot. V rojstni karti Slovenije imamo v Strelcu Luno in na 0 stopinj Kozoroga imamo ascendent. Sodelovanja in »partnerski odnosi« Slovenije so pod drobnogledom, sploh podoba Slovenije, kako se kažemo drugim, tako ljudem kot drugim državam. O ja, čas Resnice bo za nekatere kar hud zalogaj, saj se bodo soočili s temo in trdo, neizprosno Kozorogovo roko sistema.

Na osebni ravni se morda počutite okrepljene zaradi vaših odnosov in obnovljenega občutka lastne vrednosti. Pred vami je čas moči za ljubezen do sebe in aktiviranje vaše srčne čakre.

Pomembno vlogo bo v tem mesecu odigrala 27 stopinja, saj je v tem mesecu aktivirala kar dvakrat, ko prehaja Venera galaktično središče v Strelcu in še ob Luninem mrku, ki bo na 27 stopinji Bika.

In, kaj je glavna tema za Venero v Kozorogu?

Zavezanost. Pripadnost. Zato, če nenadoma ne čutite več zanimanja za priložnostne zaplete ali vam zveze za eno noč ne dišijo več, je razlog za vse to Venerin prehod. Ko pade Venera pod Saturnovo taktirko postane zanjo to zelo resen položaj, čutili pa boste lahko da boste postali zelo iskreni do sebe, v smislu, kaj želite.

Ta hladna, Saturnovska Venera bo povzročila, da si boste morda želeli nadeti prstan…

blog vstajenje zenske

Energije ob koncu leta bodo zelo intenzivne, zato, če še niste pripravljeni na resnejšo zvezo, se pripravite. Odnosi vseh vrst bodo celo leto 2022 pod drobnogledom, saj bo leto pod okriljem arhetipa Ljubimcev, zato se že zdaj pripravite, saj se boste soočili z realnim stanjem v svojih zvezah. Lahko se zgodi, da boste dobili željo, da nadaljujete zvezo »za vedno«, lahko prekinete, če ne boste imeli temeljev in našli smisla.

Če iščete ljubimca, bodite previdni, kako boste izbirali, saj vas bodo pod vplivom Venere v Kozorogu zanimali samo potencialni kandidati za resnejše zveze, zato poskrbite, da bo vaš bodoči partner izpolnjeval pogoje, preden se potopite v burno romanco.

Morda si zastavite vprašanje:

Kako se je v zadnjem letu spremenila vaša predstava o tem, kaj vam pomenita ljubezen in odnosi?

Kje ste dozoreli?

Kakšna je vaša zveza, v kateri ste?

Ko dobite odgovore, se pripravite na to, kar prihaja malce kasneje… retrogradna Venera. Ja, razlog, zakaj bo Venera tako dolgo v znamenju Kozoroga, je zato, ker bo od 19. decembra do 29. januarja v retrogradni fazi, kar pomeni, da bo vaše ljubezensko življenje morda nekoliko bolj kaotično kot običajno. Pravzaprav bo 17. novembra vstopila v svoje senčno območje, 19. decembra pa bo naredila obrat v retrogradno gibanje in se bo v obdobju po retrogradni senci zadržala vse do 1. marca.

To bo čas za globoko iskanje duše, zato bodite pripravljeni spoznati sebe na povsem novi ravni.

Na svoji retrogradni poti bo Venera imela nekaj večjih tranzitov in poravnav, kar pomeni, da se bo »prva zvezda« Venere v letu 2022 pojavila, 8. januarja med njeno retrogradnostjo. Ta astrološki pojav se zgodi, ko se Zemlja, Sonce in Venera poravnajo na nebu in tvorijo nekaj, kar je videti kot peterokraka zvezda. To je odličen čas za izkazovanje ljubezni in za denar, ker pa bo Venera v svoji retrogradni fazi, bo šlo bolj za razmislek o tem, kaj želite prinesti v Novo in kaj želite pustiti za seboj.

Še en tranzit, na katerega je treba biti pozoren v času njenega domovanja v Kozorogu je povezava s Plutonom. Ta se zgodi kar tri krat: 11. decembra, 25. decembra  – v njeni retrogradnosti in 3. marca 2022, ko bo v konjunkciji s Plutonom, planetom moči in transformacije, takrat postavi v ospredje vaše ambicije. To pomeni, da boste v Novem letu soočeni z veliko lekcijo o tem, kako uporabljate svojo moč ne le v odnosih, ampak tudi v svoji karieri. Ta vidik prinaša energijo, ki je kot nalašč za izdelavo načrta. Ker je Venera v Kozorogu, po navadi zelo osredotočena na kariero, se natančno vprašajte, katere korake lahko naredite, da boste dosegli svoje cilje. Nato jih naredite.

Venera vas vabi, da se nehate prodajati za drobiž in se zadovoljite z drobtinami in tako spodkopavate svojo avtoriteto.

blog vstajenje zenske

Zdaj bo čas, da pogledate pod površje v smislu odnosov in osebnih vrednot. S tem imamo tudi kot družba priložnost ugotoviti, kaj res deluje in kaj ne. Vendar pa bodite previdni – obsedenost, ljubosumje, sum in nezaupanje lahko postanejo tema tega aspekta. Ali dvomite? Res verjamete vse? Že zdaj se soočate s tem, da ne veste sploh več komu verjeti, kaj je Resnica in ali vsa zaostrovanja resnično potrebujemo? Manipulacija, hoja po robu, žogliranje s smrtjo je tematika vstajenja: dinamika Perzefone  – Venere in Hada – Plutona.  

Bolj, kot boste iskreni do svojih resničnih občutkov, tako do sebe kot drugih, prej se lahko znebite strahov, občutkov izdaje ali drugih negativnih čustev iz preteklosti.

Dinamika spoja Venere in Plutona skozi mitološko zgodbo o Perzefoni in Hadu

Pluton je rimski bog podzemlja, grški bog Had. Ime Pluton pomeni »bogat« in prihaja od grške besede »ploutos«, kar pomeni bogastvo, ki prihaja iz zemlje, žita, rudnine, rastline. Venera obvladuje vrednostni sitem, Pluton »bogastvo«, prav »bogastva zemlje« bodo zdaj pod velikim vprašajem.

Ko je Jupiter postal kralj, je vladal nebu, Neptun je dobil morje, Pluton pa podzemlje. K njemu prihajajo duše mrtvih. Spremlja ga troglavi pes Kerber, običajno pa je prikazan s čelado nevidnosti. Venera, boginja lepote in ljubezni, je želela najti ljubezen za Plutona, zato je poslala svojega sina Amora, da izstreli čarobno puščico proti Plutonu, ki ga je zadela in ta se je zaljubil v Perzefono. Ta je bila na Siciliji, ko je iz vulkana Etna prišel Pluton in jo odpeljal v podzemlje. Demetra je povsod iskala svojo hčer in ko jo je našla, je Pluton ni hotel izpustiti. Demeter je zahtevala hčer nazaj, a ne Had, ne Zevs ji nista bila pripravljena ustreči. Tako se je zatekla k svojim božanskim močem in nehala opravljati tisto, kar ji je šlo najbolje od rok – skrbeti za rast. Drevesom je prepovedal roditi sadje. Poljščine so se posušile. Vsak korak besne Demeter po zemlji, je le-to spremenil v puščavo. Ljudi je začela pestiti lakota.

Na koncu je le napravljen kompromis, kjer je Perzefona šest mesecev bivala z njim v podzemlju in šest mesecev pri mami, kjer se za nekaj časa vrne na zemljo in s seboj prinese poletje in pomlad.

Plutona povezujemo z destrukcijo in uničevanjem, v bistvu pa odkrije in osvetli vse tisto, kar je skrito, bolno in nezdravo ter to transformira in nadomesti z novim, zdravim. Deluje vedno takrat, ko se nam zdi, da smo presegli nemogoče ekstremne situacije. Po začetnih bolečinah Pluton, poskrbi za popolno preobrazbo, na različnih področjih; kot je vrednostni sistem, življenjski slog, razmišljanje, ravnanje z denarjem, bolezni…

Zdaj bo faza, ko bo šlo za močno in intenzivno prodornost v podzavestno in na dan bo prihajalo vse tisto, kar s(m)o pometali pod preprogo.

blog vstajenje zenske

V prvem planu bo ozaveščanje pozabljenih emocij, gneva, besa, strahov in želja po kontroli. Učili se boste soočiti s pozabljenimi osebnimi resursi in pokazati zavestno ali nezavedno svojo moč v preobražanju problemov. Pod drobnogledom bodo skriti motivi partnerja, okolice, poslovnih sodelavcev. V tem obdobju vas bo zapuščalo vse tisto, kar ste prerasli in ni dobro za vas. V kolikor tega ne boste storili z lastno voljo, bo Pluton poskrbel in »vzel s silo«. Kje bo grožnja? Na »bogastvu« seveda, ki vam bo lahko nekako odvzeto, skozi priSilo seveda. Pod vprašajem pa bo tudi vaš vrednostni sistem.

Čeprav lahko nosi slab prizvok, togega, hladnega, nedostopnega je Kozorog močno, ambiciozno znamenje. Z Venero v svoji domeni tako v naslednjih štirih mesecih, lahko uporabite praktičnost in vztrajnost znamenja, da ste neustavljivi na svoji poti.

Tako, da na vas je, kaj boste in da ste od zdaj, pa vse do 19. decembra pozorni, katere teme se pojavljajo na teh področjih vašega življenja, saj bodo zelo verjetno, ko bo Venera retrogradna, to lekcije, s katerimi se boste soočali. Vse spremembe, ki se vam bodo pokazale zdaj na poslovnem področju, zgrabite, čeprav ne boste najbolje vedeli, kakšen bo izid. Imejte v mislih samo eno: da potrebujete spremembo. Samo premakniti se morate.

7. novembra je galaktično središče prečkala še Juno, ki v astrologiji predstavlja »ženo«. Drug pomemben aspekt »zenskega vidika« v astrologiji. Ne pozabite, da je teden dni prej, galaktično središče prečkala tudi Venera predno je vstopila v Kozoroga, v astrologiji pa predstavlja, »ljubico«. Ko Juno, asteroid poroke in sorodne duše prečka galaktično središče, se ji je pridružila tudi Luna, ki še dodatno okrepi energije! Torej Luna, vidik »mame«, Venera »ljubica« in Juno »žena« se srečajo. Venera je vmes prestopila v trdnega, resnega Kozoroga in ženski arhetip je tako okrepljen. Vrednostni sistem je zdaj tisti, ki ga »ženska« preverja, če je dovolj varen, trden in zanesljiv.

V tem mesecu se lahko pripravite na nekakšno vstajenje ženskega aspekta.

Planetarna dinamika vam pošilja čudovite kozmične vibracije skozi nebo, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje bolj zdravih partnerskih odnosov v vašem življenju, povezovanje z močjo, kreativnostjo in modrostjo srca. Lahko se boste soočali z dinamiko, da bi se na eni strani radi združili, povezali tudi skozi status in naziv… morda se boste, kot sem že omenila spogledovali s poroko? Z zaroko? Lahko pa… z nasprotnim od tega… Energija Juno vam lahko tudi pomaga prepoznati pomen določenih odnosov, sploh relacije »poročenih«, v smislu kako lahko zgradite močnejše vezi s tistimi, ki jih imate radi.

Poročeni se bodo spraševali o smislu… So žena, mati otrok, če jih imata in ljubica v enem ali so te tri »razdeljene«, med dve, tri? Če se soočate s prvo ali drugo dinamiko v svojem odnosu, se bo zdaj začelo razreševanje in usklajevanje energij, bodisi da vse tri vidike povežete, katero izmed njih dodate, da se vajina zveza okrepi, lahko pa se odločite, da je težko na dveh, treh stolčkih in se odločite za premik, selitev ali ločitev.

blog vstajenje zenske

Polna Luna in  Delni Lunin mrk v znamenju Bika, na 27 stopinji

19. novembra bo veliki dogodek meseca, kjer se bomo tudi mi družili na 3 urnem live on-line dogodku v živo, saj se na ta dan aktivira dinamika na novi karmični osi, Bik – Škorpijon. Delni lunin mrk ni sicer tako močan kot je popolni lunin mrk, pa vendar si ga lahko predstavljate kot napol polno luno! Mrki predstavljajo preobrazbo ali prelomnico in lahko prinesejo usodne dogodke, ki vas potisnejo v naslednje poglavje vašega življenja in razvoj usode igra tukaj pomemben vidik.

Pod tem mrkom, ki bo v Biku, se lahko znajdete, da zaprete kakšno poglavje v svojem življenju in zaključite s stvarmi in odnosi v svojem življenju, ki vam ne služijo več. Bik je znamenje, ki je povezano z Zemljo, okoljem in načinom, kako uporabljate zemeljske vire, zato je to morda v tem trenutku nekaj, kar bo tudi pri vas v središču pozornosti.

Zemeljske dobrine, kot so hrana, darovi narave – kamnine, rudnine, nafta… no, tu bo dinamika naslednjih 18 mesecev.

Energija Bika je povezana tudi z vašimi financami in občutki lastne vrednosti, kar so lahko tudi teme, ki jih boste opazili, da bodo prišle v ospredje in se z njimi soočite. Morda se boste želeli ozreti tudi na teme, ki so bile dejavne v vašem življenju, ko je na zadnje  bila prisotnost mrčnega cikla v Biku, ki se je dogajal od leta 2013 do 2014. Ne pozabite, da se te teme ne bodo nujno ponavljale, temveč da boste lahko gradili na naukih in rasti, ki ste jih doživeli v tem časovnem obdobju. Zaupajte vsemu, kar koli se pojavi, in vedite, da se bo sčasoma ta dinamika izkazala kot pot, do višjih stanj zavesti.

Iz 29. na 30. novembra bo Vesta v povezavi s Soncem

Asteroid in boginja ognjišča, doma, Vesta, se poravna s Soncem, ki aktivira njegovo energijo. Še ena pomembna »ženska«. Vesta je boginja ognja in ognjišča. Njen astrološki simbol je plamen, ki predstavlja naš notranji plamen neodvisnosti. Hestia ali Vesta je mlada zavetnica družinskega ognjišča in žrtvenega ognja, ki se je zaobljubila čistosti, zaradi česar je zavrnila samega Apolona! Ljubezen je dobra stvar, vendar mora nekdo razmišljati o bistvenem. Kozorog bo o tem razmišljal. Tako kot Hestia, ki je Prometeju podarila ogenj za smrtnike, tudi Kozorogi najprej skrbijo za svoje sosede, nazadnje pa tudi zase. Vsekakor pa od zunaj izgleda tako. V resnici se Kozorogom že dobro godi. Tiho prispevajo k temu. Drugo, rimsko ime Hestia je Vesta. Njene svečenice so morale ostati nedolžne do konca svoje življenjske dobe. In potem so prejeli resno nagrado: osvoboditev očetove diktature, pravico do razpolaganja s svojim premoženjem, pravico do pomilovanja kriminalcev in usmrtitve nezaželenih.

No, če pogledate pomen zgodbe, kaj planetarna dinamika prinaša v tem mesecu, potem vam bo jasno kaj bodo teme, ki bodo v ospredju. Ukvarjali se boste s svojim domom, ali je tam energija, ki vas podpira in hrani ali ne. Če boste ugotovili, da tli samo še žerjavica, boste morali nekaj glede tega ukreniti, sicer se lahko zgodijo velike spremembe doma, možne bodo selitve ali spremembe, da se odločite za prenovo, obnovo ali širitev.

blog vstajenje zenske

Prav tako predstavlja spolno osvoboditev in vžiga našo svobodo, da izražamo svojo spolnost. Njena energija je zelo povezana z Devico in Škorpijonom in ker je njena energija v tem času zelo močna, jo lahko uporabite, da sprejmete lastno spolnost, najdete svojo neodvisnost in se povežete z lastnim občutkom osebnega poznavanja. Naj vaš notranji plamen zasije!

Vsekakor je pred vami čas, ko bodite Aktivni, saj vse stvari, ki bi jih nameravali začeti zdaj, vse kaže, da bi lahko bili uspešni. Pogoj za to je, da opustite vse staro, preživeto in vse kar vas povezuje s preteklostjo. Nova doba je pred vami in stari načini delovanja niso in ne bodo več ustrezni. Zdaj se bo stalno pred vas postavljal odnos, ki bo pred vami. Ni več čas »soliranja« ampak povezovanja, tudi na najbolj intimni ravni  in financah. Zdaj pride v poštev samo še Delovanje, ki bo iz Srca. Zaupajte. Najprej bo nekaj težav, nazadnje pa se bo vse dobro končalo… kako, pa je odvisno od vaše naravnanosti.

Odvisno je kaj gledate in kaj v resnici Vidite.

Če verjamete, da ste v situaciji, iz katere se ne morete osvoboditi, ker se Bojite, ali si ne upate pustiti in oditi…  ker mislite, da imate globok čut za odgovornost, predanost in krivdo? Ali morda mislite, da boste koga Ranili ali Razočarali, če odidete? Kakršen koli je vaš razlog, in če imate občutek, da nimate nobene druge izbire, kot da ostanete, kjer ste, potem se motite in sedite v svoji »coni ugodja«. Čustvena navezanost je velika in strah vas potem povsem obvladuje. Ženske, čas je… smo kreatorke življenja. ne dovolimo, da so nam odvzete temeljne pravice. Zaščitimo svoja semena.

Samo vi imate Moč, da svojo situacijo Spremenite. 

Vsa energija tega meseca o uprta v spremembo, od vas pa bo odvisno kako  močno si boste zagrenili vse skupaj. Dejstvo je, da se soočate s strahovi. Namig… Ne poslušajte več tega preplašenega glasu, ki diktira »kaj naj bi bilo prav«. Strah se zdaj boji, ker je razkrinkan. Zlo zre Svetlobi naravnost v oči, zato je še bolj je surov, pa vendar zdaj je v strahu sam Hudič, zato… prisluhnite Srcu, kajti onkraj strahu je kraj Ljubezni in Svetlobe, ki vas vodi in vzpodbuja, da se odcepite. Izstopite, odklopite iz Matrice… Ostanite Budni!

Ohranjajte visoko vibracijo.

Iz srca,

shanapodpis

Deli vsebino:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Preberite tudi

blog lunin mrk november

Shana Flogie: Delni Lunin mrk v Biku in aktivacija nove karmične osi, Bik – Škorpijon

blog sporocilo november

Sporočilo ob koncu tedna…

blog sporocilo november

Sporočilo ob koncu tedna…

blog napoved november

Shana Flogie: Napoved za november 2021

Naroči se na E-novice
To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!

© 2020 | mychi.si | Vse pravice pridržane