O Shani

MG ppp

Shana Flogie je svoje  življenje posvetila svetovalnemu delu pri katerem pristopa celostno. Deluje v Ljubljani, kjer predava, vodi seminarje in tečaje tako po Sloveniji kot v tujini ter je občasna gostja na radiu in televiziji. Od leta 2016 piše tedenske kolumne in članke za revijo Suzy. Njeno individualno svetovanje in terapevtsko delo bazira predvsem na znanju in dolgoletnih izkušnjah. Svojo veliko ljubezen do dela z ljudmi in mladimi je na začetku 90–ih povezala z novimi pristopi in znanji, ki so ključ pri procesu osebne in duhovne rasti. Je ustanoviteljica blagovne znamke MyChi, pod katero deluje že od leta 2003.

Že od otroštva je izjemno senzibilna, skozi odraščanje pa se je njen dar zaznave in močne intuitivne naravnanosti za druge le še poglobil. Svoj razvoj osebnostne rasti je začela povezovati v neko smiselno celoto preko izobraževanja sprva v duhovni smeri, tako doma kot v tujini. Skozi študij psihološke astrologije, transakcijske analize in psihodrame, si je izoblikovala trdno perspektivo, skozi katero lahko astrologijo uporablja kot astrologijo samo, psihoterapevtsko delo ali svetovalno delo kje drugje.

shana pri mizi tigrasta

Njen pristop… je celosten, kar pomeni, da osebe obravnava celostno na vseh nivojih; čustveno-mentalnem, duhovnem in fizičnem.

Deluje v Ljubljani, kjer vodi seminarje in tečaje tako po Sloveniji kot v tujini ter je občasna gostja na radiu in televiziji. Od leta 2016 piše tedenska sporočila in astrološke napovedi tudi za revijo Suzy, v kateri lahko spremljate njeno tedensko kolumno.

“…osnovni pomen človekove osebne rojstne karte je, da s tem, ko kartiramo položaje planetov in njihove medsebojne odnose (aspekte), skupaj s porazdelitvijo zodiakalnih znamenj na kardinalnih točkah, pridobimo sliko najprej psihične, nato pa še fizične konstitucije individuuma. V svojem bistvu rojstna karta predstavlja sistem izvornih in fundamentalnih karakternih kvalitet osebe in jo zato lahko smatramo kot ekvivalent individualne psihe.”

(C. G. Jung: Aion, §202)

Z razlago osebnega profila, pomaga posamezniku razumeti njegovo edinstvenost, življenjski cikel – osebni bioritem in izzive, s katerimi se srečuje na svoji poti. Ključno pri njenem delu je ozaveščanje klientovih rojstnih potencialov ter dane možnosti, ki jih ima posameznik za razrešitev svojih vzorcev in načinov odzivanja. Posameznikova ujetost v vzorcih, se lahko kaže skozi anksioznost, nihanje razpoloženja, depresijo, apatijo, strahove… Vsi ti, pa so pogosto shranjeni v tako imenovanem skriptu in zapisu telesnega spomina – ki kaže posameznikov vzorec v načinu odzivanja in delovanja. Veliko časa posveti ozaveščanju globoko potisnjenih vsebin, ki so shranjene v prednatalnih matricah in sproščanju vseh napetosti kot posledica. Skozi različne tehnike dihanja, ozaveščanja, zavestnega delovanja in odzivanja, kliente nauči kako si lahko kasneje v svoji praksi pomagajo pri odklepanju Pandorine skrinjice.

“Otrok, ki ni čutil, da ga imajo starši radi, ima za sabo težko izgubo: zelo težko se bo naučil ljubiti samega sebe. Ljubezni do sebe se naučimo iz ljubezni, ki smo je deležni od staršev.”​

(Jurge Bucay)

shana

Shana pravi: »Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Shanina pot

Njen moto je hoditi “po duhovni poti v praktičnih čevljih”.

Shana povezuje tako duhovno kot snovno. Ničesar ne izključuje, ker verjame, da naključij ni. Tega se drži tudi pri svojem delu. Nič se ne zgodi »kar tako« vse ima svoj razlog. Sama narava dela, želja po znanju in delo na sebi so Shano pripeljal do različnih terapevtov, mojstrov in učiteljev predvsem v tujini, od katerih se je Shana učila in si pridobila znanje, ki ga uporablja pri svojem delu.

Študij transakcijske analize (TA) pri dr. Zoranu Milivojeviću, je teorija osebnosti in sistematična psihoterapija za osebnostno rast in spremembo. Razen teorije osebnosti je TA tudi teorija komunikacije, teorija razvoja otroka in teorija psihopatologije. V praksi se TA poleg svetovanja lahko uporablja kot psihoterapija za obravnavo vseh oblih psiholoških motenj, od vsakodnevnih življenjskih problemov do resnih psihoz. Metode terapije so uporabne pri delu tako s posamezniki, skupinami, pari in družinami. Izven terapevtskega področja se TA uporablja v izobraževalne namene in povsod, kjer je potrebno razumevanje posameznikov, odnosov in komunikacije.

Osnovna domneva astrologije je, da vesolje ni naključno, da obstaja Univerzalana ali Božja volja, urejenost in povezanost. Tako si je astrologija vesolje tudi vedno razlagala. Razumevanje astroloških metod je bolj analogno kot logično – ali kot pravi reklo: »kakor zgoraj, tako spodaj«. Vesolje naj bi bila povezana celota, ogromen duhovni organizem, v katerem se vsak del nanaša na drugega. Sončni sistem v astrologiji ni naključen skupek zvezdne mase, ampak občutljivo in urejeno vesolje, katerega delovanje je povezano z zemeljskim in s človeško dejavnostjo. Za planete lahko rečemo, da so organi naše duše, saj ima vsak planet neko lastnost, ki naj bi vplivala na posameznika, rojenega v določenem znaku. Psihološka astrologija daje poseben poudarek, ki je namenjen povezovanju tradicionalne astrologije s sodobno psihologijo (C.G. Jung), astronomijo, filozofijo, mitologijo in alkimijo. Sam pristop astrološke interpretacije je obarvan s svojo sorodno vedo, arhetipsko psihologijo.

Kako se bodo stvari končale je odvisno od njihovega začetka.

TA – transakcijska analiza in psihološka astrologija sta temeljni znanji, ki ju uporablja pri svojem delu. Skozi študij psihološke astrologije in transakcijske analize, si je izoblikovala trdno perspektivo, skozi katero lahko astrologijo uporablja kot astrologijo samo, psihoterapevtsko delo ali svetovalno delo kje drugje.

Kasneje je tudi to nadgradila z izobraževalnim programom psihodrame, pri mag. Lidiji Vasiljević in mag. Ivani Mandarić, ki jo je popolnoma prevzela. S pomočjo psihodrame se raziskuje psihološka »resnica« klienta, sočasno pa se ukvarja še z medsebojnimi odnosi in intimnim svetom posameznika. Psihodrama je uveljavljena psihoterapevtska modaliteta, ki udeležencem omogoča, da s pomočjo spontane dramatizacije in igre vlog pridobijo vpogled v svoje notranje doživljanje in čustvovanje, raziščejo in razrešijo frustracije iz preteklosti ter izboljšajo medsebojne odnose. Utemeljitelj je Jacob Levy Moreno. V psihodrami udeleženci predstavijo svoje osebne konflikte in družbene vloge, nato pa igralci in opazovalci skupaj razlagajo ter predelajo predstavljene prizore. Ker ima zelo široko uporabo se je pokazala za izjemno učinkovito pri predelavi travm, pri reedukaciji itn.  Pri delu je tako sledila še kasnejša integracija psihodrame in TA. V biti gre za psihoterapevtski modaliteti, ki se izjemno dobro dopolnjujeta – TA ponuja obilje kompleksnih, pa vendar na enostaven način opisanih teoretskih konceptov za razumevanje posameznikov, skupin in komunikacije, psihodrama pa ponuja bogat repertoar učinkovitih tehnik in metod za izkustveno predelavo teorije. Učenje psihodramskih tehnik je odličen način za doseganje fleksibilnosti in spontanosti v psihoterapevtskem procesu – kraljevska pot do Svobodnega Otroka.

“Pravi terapevt je kot mati. Postane maternica za pacienta. Pomaga mu, da se znova rodi. Omogoči mu, da svoje življenje začne znova.”

Iz Oshove knjige: Knjiga o ženski

MG ppp

Na svoji poti se je srečala z različnimi tehnikami in pristopi. Sama jih imenuje »orodja«, ki so ji v pomoč, kako najlažje priti do globjih dimenzij psihe in notranjih nezavednih vsebin, ki jih posameznik nosi v svoji notranjosti. Prav te so ključ, ki aktivirajo mehanizem celostnega zdravljenja oz. vzpostavijo ravnovesje na vseh nivojih posameznikovega bivanja; tako na čustveno-mentalnem, duhovnem in na fizičnem nivoju. Vse kar se dogaja v našem vsakdanjem življenju – fizičnem svetu – je realizacija naših misli in načinov odzivanja.

Druga vzporedna znanja, ki jih kot orodja Shana uporablja pri svojem delu so različni alternativni pristopi, ki pripomorejo k razumevanju človekovega psiho-fizičnega stanja. Je aktivatorka za aktivacije DNK, kjer gre aktiviranje »uspavanih« potencialov, ki jih posameznik nosi na latentni virtualni vijačnici DNK. Tu je izvorni zapis naloge, ki jo ima posameznikova duša. Tehniko, je razvila Vianna Stibal, Shana pa si je pri Oughten House Foundation iz Kalifornije v ZDA pridobila tudi certifikat. Njeno zanimanje za kabalo, je “prizemljila” Avigail Mor iz Izraela, ki jo je v času težke osebne transformacije popeljala do razumevanja novih dimenzij življenja. Opravila je šolanje in pridobila diplomo na The First Israeli College for Refuat Teadrim H.A.E.M. Integrive – Medicin, Metaphysics Healing in nato uspešno nadaljevala študij kart ter arhetipske simbolike in si tam preko Evropske zbornice za umetnost in nemedicinske poklice C.E.A.P.S. iz Torina pridobila spričevalo, Atestato di predizione Camera Europea delle Arti e delle Professioni Sanitarie non mediche C.E.A.P.S.

Pri Doreen Virtue Ph.D., diplomirano psihoterapevtko, psihologinjo, metazdravilko in poznavalko angelov iz Kalifornije, ZDA, pri kateri je v Kaliforniji uspešno opravila šolanje in si pridobila certifikat in naziv ATP Angel Therapy Practitioner™, v Avstraliji, Sydneyu, pa je svoje znanje poglobila in si pridobila AAI Advanced Angel Intuitive ™. Svoje znanje terapije z vodniki in mojstri – angelske terapije izpopolnjevala pri Doreen Virtue Ph.D., s katero je tudi sodelovala in asistirala na njenih seminarjih v tujini. Znanje o kristaloterapiji in vzpostavljanju ravnovesja s pomočjo frekvence – kristalov in poldragih kamnov, si je pri Judith Lukomski pridobila naziv in certifikat Crystal EnergistTM Level 1.

Shankari je alkimistka z Balija, poznavalka kristalov in oblikovalka talismanov. Pri njej je Shana pridobila znanje in certifikat »Modrega ognjenega rituala«, ki je prvi korak v zavestni zahtevi po vrnitvi svoje osebne magije. Postopek rituala Modrega ognja pomaga, da se naravnamo na novo močno elektromagnetno povezavo z mrežo zemlje, ki ustvarja: povečan mentalni fokus, močnejše, bolj zdravo telo, uravnovešeno emocionalno telo, pomaga pri spominjanju prejšnjih življenj, globoko zdravljenje na nivoju duše. Z uporabo rituala Modrega ognja je moč narediti prvi korak k aktiviranju polnega svetlobnega telesa v pripravi na vnebovzetje.

shana

Vse druge tehnike uravnovešanja elektro-magnetnega polja (EMF), vloga in pomen dihanja pri razstrupljanju čustveno-mentalnega telesa, moč in pomen pozitivne naravnanosti misli in ko-kreiranja, vpliv barve na naša življenja in zdravljenje z oljnimi esencami Aura-Some, barvne terapije je Shana pridobivala preko različnih šolanj ter seminarjev, tako doma kot v tujini.

Naziv “Heart & Soul Healing™” (Zdravljenje Srca & Duše™) je pridobila od Kena Paga, iz ZDA. Ken je čista svetlobna vibracija Melchizedekovega reda, Belega bratstva in Mesijanskega redu, kjer potekajo čiščenja, uravnavanja (zdravljenja) na povsem miren, harmoničen način. Prav bistvo njegovega dela je Shano popolnoma prevzel, kajti to kar Ken uči, uči in živi tudi sama… vrniti posamezniku stik z višjim jazom oziroma z višjimi nivoji, da jih živi Tukaj in Sedaj. To stanje Ken imenuje INscension, in pomeni obratno od vnebovzetja – pomeni da naše višje nivoje prizemljimo in da živimo Nebesa na Zemlji.

Vsa znanja so bila podlaga za kasnejša preučevanja kabale, tarota in arhetipov, katere tudi uporablja pri svojem delu. Vse našteto zgoraj, pa je močno podpiral študij Psihološke astrologije in študij Transakcijske analize (TA) pri dr. Zoranu Milivojeviću. Skozi študij psihološke astrologije, TA – transakcijske analize in psihodrame, si je izoblikovala trdno perspektivo, skozi katero lahko astrologijo uporablja kot astrologijo samo, psihoterapevtsko delo ali svetovalno delo kje drugje.

Shanina velika ljubezen so tudi potovanja. Tako so se odvijala tudi popotovanja, ko je popeljala kakšno posebno skupino na močne energetske točke, ki so po svetu. Duhovna popotovanja so namenjena povezovanju s sabo in svojo lastno sveto esenco. Čarobno popotovanje v srčno čakro sveta v Anglijo, na mesto kjer se srečata Marijina in Mihaelova linija… Glastonbury, Stonehenge in Avebury… Bali in točke petih elementov, pot oČiščenja, Egipt in transformacija. V sodelovanju z dr.Semirjem Osmanagićem je vodila tudi skupine v Bosno, na Bosansko piramido Sonca, Lune in Zmaja. Sama verjame, da je svet veliko bolj drugačen, kot so nam ga predstavili, zato se tudi sama strinja kar pravi dr. Semir Osmanagić:

»Podoba preteklosti, kot so nam jo predstavljali izobraževalni sistemi in mediji, se za vedno ruši. Osnovni postulati tega sveta so napačni: življenje na Zemlji ni nastalo po naključju, človek ni nastal skozi proces evolucije, napredne kulture niso stare zgolj 7000 let, razvoj človeške civilizacije ni evolutiven. Z generacijami znanstvenikov in učiteljev, ki so nas izkrivljeno učili, bosta odšla tudi njihovo neznanje in zaprtost. Učbenikov zgodovine ne bomo dopolnjevali in jih popravljali. Treba jih bo napisati na novo. Nova arheološka odkritja s konca 20. in začetka 21. stoletja popolnoma spreminjajo naše dojemanje začetkov naprednih človeških kultur. Toda, če se spremeni začetek, potem se mora spremeniti tudi vse, kar je nato sledilo.«

shana pri mizi velika

Na svoji poti je spoznala tudi dr. Yurija Yatska iz Rusije, ki je doktor fizike, psiholog in znanstvenik, ki raziskuje meje znanosti, paraznanosti, ezoterike ter jih prenaša v vsakdanje življenje. V svoji dolgoletni praksi uporablja znanje iz fizike in psihologije v procesih zdravljenja, je mojster za dvig mentalnih sposobnosti in pri njem je Shana opravila tudi izobraževanja – 1. tečaj Optimizacija odnosov, 2. tečaj Razvoj mentalnih sposobnosti in 3. tečaj Kreiranje dogodkov. To znanje je še dodatno pripomoglo, da je njeno delo dobilo še več globine v smislu razumevanja dogodkov, ki se dogajajo v življenju posameznika v fazi embria in dobila razumevanje mentalnih sposobnostih, ki jih kot posamezniki imamo. Pri njem se je učila, kot pravi Yuri, »mentalnega fitnesa«.

Tri leta je bila aktivna tudi v tujini, v Avstraliji, kjer je živela, se izobraževala, predavala in vodila različne seminarje na temo celostnega zdravljenja, svete geometrije, kristaloterapije, uravnovešanja energetskega telesa, frekvenčne in bi-polarne terapije ter zdravega načina prehranjevanja in razstrupljanja telesa.

Po vrnitvi je ustanovila nov program… Šolo za ženske Younique, na katero je zelo ponosna. Šola je nastala iz potrebe, ko je na individualnih srečanjih s klienti, spoznala, da je rdeča nit neuspeha partnerskih odnosov neustrezna komunikacija in nerazumevanje žensk s strani moških in obratno. Čas v katerem živimo je naredil svoje, saj so v večini ženske izgubile svojo vlogo v odnosu, vlogo »navigatorke«, ki vodi svojega »kapitana«. Program šole je namenjen ženskam, ki bi rade izboljšale svoje odnose, način komunikacije in odzivanje. Bistvo je, da se zaveda odgovornosti, ki jo nosi kot ženska v družbi in navsezadnje, da se zaveda kako pomembna je v vlogi, ki jo igra v svoji družini. Cilj je, da sPozna svoje vsebine, se nauči ustrezne komunikacije – navigacije. Ženske se opolnomočijo, skozi zavedanje, kaj je njihova vloga. Posledično vstopa v svojo moč, ki se prebuja skozi odkrivanje vidika arhetipske Boginje. Younique, je koncept, kjer notranjo duhovno lepoto ženske poudarimo z izbranim stilom, saj dodamo tudi piko na »i« zunanjemu izgledu. Tu poskrbimo za celovito prenovo osebnosti prav vsake ženske, da postane točno takšna kot si želi biti. Vsaka se nauči vsega, kar bi, ženska morala vedeti in znati. Kako biti zadovoljna, srečna, ljubeča, uspešna ženska, žena, mama, prijateljica in dobra življenjska sopotnica.

Ob koncu programa rade Younique ženske povedo:

“Vse to bi me morala naučiti že moja mama.”

»Res je… Zato ljubim svoje poslanstvo.
Delam predana Svetlobi, z Ljubeznijo in iz Srca.«

shanapodpis

Shanino avtorsko delo

Knjiga in zgoščenke

shana

Kontakt:
Shana Flogie
041 410 176
shana@mychi.si