Shana Flogie: Napoved za junij 2024

BLOG ( x px) ()

Junij je mesec, ko bomo postavljali povsem nove temelje v življenju. Še naprej se bomo ukvarjali s temeljnimi vprašanji, s koreninami v smislu od kod prihajamo, z družinsko dinamiko in domom. Konci in novi začetki, ki so se dogajali v preteklih tednih bodo zdaj pokazali dejansko realizacijo, kje ste v življenju pristali.

Vsi načini delovanja, odzivanja ali čustvenega doživljanja, ki niso ustrezni in vas vodijo konflikte, so vas lahko pripeljali tako daleč, da se boste zdaj zelo resno spogledovali s kakšnimi možnostmi resnega dela na sebi ali izobraževanjem. Čas bo zelo primeren, da greste na kakšno terapijo ali po pomoč, saj bo vse v vas bo klicalo po tem, da se morate rešiti bremen preteklosti in razrešiti družinske probleme. Morda boste ugotovili, da se vam kakšne zgodbe ponavljajo, na drugi strani pa se bi lahko odločali ali si družine sploh želite. Nekaj je misliti, a povsem drugo bodo pokazala dejanja, ki bi lahko govorila povsem nasprotno. Torej, kakšna naj bi po vašem mnenju, vaša, družina naj bila?

Soočanje s postavitvijo temeljev se bodo, seveda pod točko vprašaja, pokazala tudi na vašem poslovnem področju, na delovnem mestu, saj se boste lahko spraševali, kaj bi sploh delali in ali vas obstoječe delo še naprej izpolnjuje.

Kar bo pomembno bo, da si odgovorite tudi na to, ali vam vaše trenutno delo prinaša tisto varnost v življenju, ki si jo želite. Lahko boste celo ugotovili, da vas bo sedanja situacija, ki jo imate v življenju, postavila v položaj, ko se boste v poletnih mesecih dejansko odločali, kaj bi sploh počeli s sabo in v življenju delali. Tudi partnerski odnosi, prijateljske vezi tudi tu boste preverjali, kdo sploh so in na koga se lahko zanesete. Odnosi pridejo pod drobnogled in v ospredje v mesecu juliju.

Temelji se bodo zamajali vsem, ki v zadnjih letih, od leta 2020 (ko smo vstopili v veliki cikel Cesarja) niste gradili, ustvarjali v življenju in se razvijali ter ste nekako »srfali« na zaslugah drugih ali preteklih dosežkih. Zdaj bo čas, ko se boste morali soočiti z realno sliko, ki ni nujno, da vam bo všeč, saj boste imeli močne preizkušnje in lekcije, ko boste morda primorani skozi okoliščine začeti od začetka. Postavljane temeljev se bo seveda začelo doma!

Zdaj se boste na neki ravni ukvarjali tudi že z IZBIRO, v smislu ali so bile vaše odločitve, ki ste jih sprejeli dobre in na mestu, kajti ne pozabite, da je sončev mrk aktiviral Kironsko bolečino in odprl vašo najglobjo rano, s katero se boste ukvarjali še naslednjih nekaj mesecev. Seveda v to mineštro pride tudi trangeneracijska dinamika, ki se prečiščuje na kolektivni ravni in na vseh ravneh našega bivanja.

Kaj sploh hočem?

To bo zdaj vaše največje vprašanje. Vsi, ki slučajno sedite na »dveh stolčkih«, ko govorite eno in delate povsem drugo. Poletni čas bo čas za razkritja in lahko boste razkrinkani skozi, kaj so resnične vaše namere in poteze, ki jih delate. Največji izziv bo zdaj ego, no ta vas lahko obesi ob koncu leta, če niste iskreni, a v prvi vrsti do sebe. Čas bo tudi, da se odločite, na katerem mestu in v kakšni vlogi boste v odnosih, pa ne samo naslednji mesec, ampak v življenju nasploh! Zdaj boste jasno spoznali, kaj potrebujete na čustvenem področju in česa si želite ter kaj je tisto, česar ne potrebujete in si ne želite. Resnično pa… bodite za začetek vsaj iskreni, do sebe. Leto Pravice je, leto Resnice, torej zdaj bodo lahko dejanja dovolj zgovorna, da se izkaže, kdo v resnici ste. Če se ne boste soočili s tem vprašanje zdaj, bodo zelo očitna dejstva o tem govorila že jeseni.

Tudi na globalni ravni bodo mnoga znana imena, v vrhu same elite, zaSijala v svoji pravi luči. Tema, ki je trenutno preplavila svet, se sooča s Svetlobo, ki jo razsvetljuje, vse do zadnjega kotička. Posledično smo v fazi prehoda, to kaže tudi prehod planetov čez karmično, 29. stopinjo, ki je aktivna vse do leta 2026. Čeprav lahko tej fazi prehoda,  rečemo bolj prav, faza izbire, torej se vprašajte tudi sami, kaj izbirate zdaj vi! Tema, ki vas nagovarja, vam obljublja več… več pozornosti, več pomembnosti, več denarja, več uspeha, več prepoznanvnosti, več prijateljev… pleni vašo pozornost in vse bi naredila, kajti dela v smeri, da vas prepriča v blišč zlaganega sveta, matrice. Obljublja sanje, lažno osvoboditev pa vendar, če do danes niste postavili temeljev v življenju in imate trdno začrtane vrednote v življenju, se lahko zdaj pod težo preteklosti, karmičnih dolgov, kot vidite, mnoge duše odločijo, da se prodajo ali pa izberejo najkrajšo pot iz tega sveta, bolezen, ki vodi v smrt. Vsa teža, ki se zdaj zgrinja na vse nas, je samo jasen kazatelj, da se duše osvobajajo bremen.

Izbira je naša.

Izbira je Vaša – Tvoja, zato kaj izbirate v življenju zdaj. Premik naprej in delo? Ali sestop nazaj in »trenutna zmaga«.

Kaj izbiraš zdaj?

Lastni ego dobiva na moči, pa vendar je to lahko obljuba rablja, ki te vabi, da se mu pridružiš pod pretvezo Luči. Razkrinkani so, bodo najvišji, najvidnejši in v tem svetu »najuspešnejši«, a realnost kaže , bo pokazala, da je nad bliščem v biti ena sama beda, prodanih duš, ki so zaslepljene s svojim »jaz« in neizdelano podobo kdo, v resnični Biti sploh so. Povsem zaslepljeni, izgubljeni… v času in prostoru nove Resničnosti. Iskrenost do samega sebe je prvi korak k jasnosti in ravnovesju, ki ju potrebujete za sprejemanje pravih odločitev. Odločitve, ki jih delate iz ega, vas bodo lahko celo stale življenje, saj boste skrenili na stran poti svoje usode in tam ste v objemu Teme, izpolnili njen namen. Junij vam ponuja priložnost, da se povežete s svojo notranjo Resnico in ustvarite življenje, ki je v skladu z vašimi najglobljimi željami, danostjo, ki jo imate in potrebami. Delajte na sebi in izberite sebe.

BLOG ( x px) ()

Sezona Dvojčkov nas vabi v čarobni svet, kjer se združita materialno in duhovno.

Dvojčka, mitološka lika Kastor in Polidevk (Poluks), predstavljata ta večni ples: Kastor je smrten, vezan na zemeljske skrbi, medtem ko je Poluks nesmrten, zvezan z brezčasno modrostjo duhovnega sveta. Njuno neločljivo povezavo in prepletanje lahko vidimo kot simbol našega vsakdanjega potovanja med fizičnim in duhovnim.

Dvojčka poosebljata ples med materialnim in duhovnim svetom. Ples, ki ga plešemo med vsevednim duhovnim jazom in materialnim jazom, ki želi preživeti in je proces, ko potujemo skozi to zemeljsko kraljestvo. Čas sezone Dvojčkov, nas spomni, da se spravimo v večje ravnovesje in ne pozabimo spoštovati obeh strani svojega bitja. Dvojčka nas opominjata, da smo hkrati del dveh svetov. Na eni strani se trudimo zadostiti potrebam telesa, ustvariti varnost in stabilnost, na drugi strani pa se povezujejo naši duhovni vzgibi, želja po razumevanju in širjenju zavesti. Ta dvojnost ni konflikt, temveč priložnost za rast in harmonijo.

Od tega, kako dobro bomo lahko uravnovesili oboje, pa bo odvisno, kako dobro se bomo lahko pretakali z energijami, ki so na voljo, zlasti v prvem delu junija. To je čas, ko se lahko poglobimo v svoje notranje svetove in se soočimo s svojimi najglobjimi željami in strahovi. Spoznali bomo, da je ključ do sreče ravno v spoštovanju in negovanju obeh strani svojega bitja. Ko se podamo na to pot, nas Dvojčka spodbujata, da se ne bojimo sprejeti svoje celovitosti, da se odpremo tako materialnim užitkom kot tudi duhovnim vpogledom. S tem plesom med dvema svetovoma ustvarjamo življenje, ki je bogato in polno pomena.

Sezona Dvojčkov nas tako vodi k iskanju ravnovesja in harmonije, nas opominja, da smo več kot le telo ali duša – smo celota, ki pleše med zvezdami in zemljo, v večnem ritmu življenja.

2. junija tvori Jupiter v Dvojčku trigon s Plutonom v Vodnarju

Ko Jupiter, planet obilja, modrosti in sreče, tvori trigon s Plutonom, planetom preobrazbe, moči in globokih sprememb, se odprejo vrata za izjemno močno in pozitivno energijo.

Njuno srečanje prinaša globoko duhovno sporočilo o preobrazbi, moči in rasti.

Jupiter v Dvojčkih nas spodbuja k raziskovanju novih idej, širjenju našega obzorja in učenju. To je čas, ko lahko razmišljamo na veliko, sanjarimo o novih možnostih in se odpravimo na pot raziskovanja. Jupiter nam prinaša darove modrosti in razumevanja, ki nam pomagajo pri doseganju naših ciljev in uresničevanju naših sanj.

Pluton v Vodnarju pa predstavlja globoko preobrazbo, prehod v novo obdobje in močno notranjo moč. Ta planet nas spodbuja k temu, da se osvobodimo starih vzorcev in prepričanj ter se odpremo novim možnostim in priložnostim. Pluton nas uči, da se soočimo s svojimi strahovi, dvomi in omejitvami ter da se prepustimo procesu preobrazbe in regeneracije.

Ko Jupiter tvori trigon s Plutonom, se združita energija razširjanja in preobrazbe, kar ustvarja izjemno močno in pozitivno energijo, ki nas spodbuja k rasti in napredku na vseh področjih življenja. To je čas, ko lahko presežemo omejitve svojega uma in se odpremo novim spoznanjem in izkušnjam. Jupiter nam prinaša darove obilja, sreče in uspeha, medtem ko Pluton nas spodbuja, da se poglabljamo v svojo notranjo moč in močno spreminjamo svoje življenje na bolje.

Duhovna nota te postavitve nas spodbuja k temu, da se povežemo s svojim višjim jazom in univerzalno modrostjo. To je čas, ko lahko prepoznamo svojo resnično pot in se uskladimo z višjim namenom svojega življenja. Z meditacijo, molitvijo in duhovno prakso lahko izkoristimo energijo tega aspekta za svojo duhovno rast in razvoj.

Skupaj nam, Jupiter v trigonu s Plutonom, prinašata močno sporočilo o preobrazbi, rasti in duhovnem napredku. To je čas, ko lahko stopimo na pot svojega duhovnega razvoja in se odpremo novim spoznanjem in izkušnjam, ki nam bodo pomagale pri doseganju polnosti življenja.

3. junija vstopi Merkur v svoj dom

Ko Merkur vstopi v Dvojčka, se odprejo vrata za intelektualne razgibanosti, komunikacijske spretnosti in radovednosti. Merkur, planet povezovanja, trgovanja, komunikacije, uma in učenja, se v Dvojčkih počuti kot doma, saj je to njegovo lastno znamenje. To ustvarja izjemno pozitivno in dinamično energijo, ki nas spodbuja k izražanju svojih misli, idej in informacij na jasen, spreten in živahen način.

Dvojčki so znamenje komunikacije, radovednosti in raznolikosti, tako nas Merkur spodbuja k raziskovanju novih idej, izmenjavi informacij z drugimi in razvijanju svojega intelekta. To je čas, ko se lahko počutimo izjemno radovedne in živahne, pripravljene na pogovore, debato in učenje. Lahko bomo začutili, da se odpremo za različne perspektive, da poslušamo in se učimo od drugih ter da izražamo svoje misli na jasen, razumljiv in prepričljiv način.

To je čas, ko lahko izboljšamo svoje komunikacijske veščine, razvijamo svoj intelektualni potencial in se povezujemo z drugimi na globlji ravni.

Poleg tega je Merkur v Dvojčkih tudi odličen čas za raziskovanje novih interesov, hobijev in dejavnosti. Lahko se odločimo za branje, pisanje, študij ali druge oblike učenja, ki nas zanimajo. Ta položaj nas spodbuja k temu, da sledimo svojim radovednostim in da se odpravimo na pot osebnega in duhovnega razvoja. Pa vendar lahko ta položaj prinese tudi izzive, kot so razpršenost, hitro spreminjajoče se misli in težave pri osredotočanju. Zato je pomembno, da se zavedamo svojih misli in čustev ter da si vzamemo čas za refleksijo in notranji mir.

To je čas, ko lahko izkoristimo svoj intelektualni potencial in razvijamo svoje komunikacijske veščine, kar nam bo pomagalo pri doseganju uspeha in izpolnitvi v življenju.

6. junija nastopi Nova luna, mlaj, v Dvojčkih

Nova luna v Dvojčkih prinaša svež veter komunikacije, raziskovanja in prilagodljivosti. Dvojčki, znamenje zračnega elementa, predstavljajo radovednost, gibčnost uma in željo po raznolikosti. Ta faza Lune nastopi na 16 stopinjah Dvojčkov, kar najbolj vpliva na ljudi, rojene z osebnimi planeti in točkami na približno 12 do 20 stopinjah spremenljivih znamenj: Dvojčka, Devica, Strelec in Ribi.

Pod vplivom te Nove lune se odpiramo novim idejam, informacijam in izkušnjam. Daje nam priložnost narediti pomembne spremembe v svojem življenju.

Nova luna, prazna luna ali mlaj, je čas za začetke in osredotočenost na novo – za manifestacijo željenega. V znamenju Dvojčkov se lahko počutimo navdušene in živahne, pripravljene na raziskovanje novih področij in izmenjavo idej z drugimi. To je čas, ko lahko s svojim umom zasijemo kot nikoli prej, ko smo odprti za nova spoznanja in ko lahko svoje misli izražamo na igriv in kreativen način. Je odličen čas za izboljšanje komunikacijskih veščin in za izražanje svojih misli na jasen in prepričljiv način. Lahko se odločimo za pisanje, govorjenje ali kakršno koli drugo obliko izražanja, ki nam je blizu. Pomembno je, da se odpremo za dialog z drugimi, da smo pripravljeni poslušati in se učiti od njih. Druga plat te Nove lune pa je, da se lahko počutimo razpršene ali nemirne zaradi preobilja idej in informacij. Lahko se znajdemo v skušnjavi, da se preveč razdrobimo ali razpršimo svojo energijo na različna področja.

Izziv, ki ga prinaša ta mlaj je, da ohranjamo fokus na tistem, kar je resnično pomembno za nas, in da se zavedamo svojih prioritet.

Ta Nova luna nas spodbuja k prilagodljivosti in sprejemanju sprememb. Namesto, da se upiramo novim situacijam ali idejam, se odločimo, da bomo odprti za nove možnosti in da bomo pripravljeni prilagoditi svoje načrte glede na okoliščine. S fleksibilnim in odprtim pristopom lahko izkoristimo vse potenciale, ki jih prinaša ta Nova luna v Dvojčkih.

Ta lunacija se poravna z Venero in tvori kvadrat s Saturnom, kar prinaša globlje premisleke in izzive, preden se odločimo za nove začetke.

Venera predstavlja ljubezen, odnose, vrednote in užitke, medtem ko Saturn simbolizira odgovornost, dolžnosti, stabilnost in preizkušnje. Kvadrat je aspekt med Novo luno, Venero in Saturnom, kar nakazuje na možnost konflikta med našimi željami po uživanju v ljubezni, lepoti in harmoniji ter potrebo po disciplini, vztrajnosti in dolgoročnem načrtovanju. To lahko privede do občutka, da se soočamo z blokadami, ovirami ali resničnostjo, ki nas lahko upočasnijo ali zaustavijo na naši poti.

Saturn nas spodbuja k temu, da se soočimo s svojimi odgovornostmi in da se zavemo omejitev, ki nam jih postavlja realnost. Pod njegovim vplivom se lahko počutimo omejeni ali ovirani v svojih prizadevanjih za uresničitev svojih želja.

To je čas, ko se lahko srečamo z resničnostjo svojih odnosov, finančnih obveznosti ali omejitev našega časa in energije.

Vendar pa ta kvadrat prinaša tudi priložnost za premagovanje teh izzivov in krepitev naše notranje moči ter vztrajnosti. Če se soočimo s svojimi blokadami ali ovirami na konstruktiven način, lahko najdemo rešitve in premagamo težave, ki nas ovirajo. To je čas, ko lahko s trdim delom, disciplino in vztrajnostjo premagamo ovire na svoji poti ter se premaknemo naprej s trdnim in vzdržljivim korakom.

Čeprav so lahko v tem času prisotne blokade, ovire ali preverjanja realnosti, pa nas ta lunacija spodbuja k temu, da ne obupamo in da ostanemo osredotočeni na svoje cilje. S pravilnim pristopom, potrpežljivostjo in predvsem z vztrajnostjo lahko premagamo vse izzive, ki nam jih postavlja življenje, ter dosežemo svoje želje in sanje.

9. junija vstopi Mars v Bika, kjer ostane do 20. julija 2024

Ko vstopi Mars v zemeljskega Bika, se ustvari prizemljena in trdna energija, ki nas spodbuja k vztrajnosti, stabilnosti in praktičnosti v načinu našega delovanja. Biku vlada element zemlje, ki predstavlja materialnost, fizičnost in užitek. Bik je hedonist, zato se z Marsom v Biku osredotočamo na gradnjo trdnih temeljev, tako pri naših ciljih kot tudi v naših odnosih.

Mars, planet akcije, je v Biku sicer manj impulziven in agresiven, kot smo ga vajeni. Namesto tega nas spodbuja k vztrajnemu pristopu pri doseganju naših ciljev. To je čas, ko se lahko zavedamo svojih potreb in želja na praktičen način, ter korakov, ki jih moramo narediti, da jih uresničimo.

Zdaj se lahko osredotočimo na svoje materialne cilje, kot so finančna stabilnost, kariera in fizično zdravje.

Ta položaj Marsa nas spodbuja k delu z rokami, k praktičnim dejavnostim in k uživanju v fizičnih občutkih. No, zdaj bo primeren čas za preoblikovanje telesa, s pomočjo vadbe, hkrati pa nas opominja, da bo potrebna vztrajnost in potrpežljivost, da bi dosegli dolgoročne rezultate. V tem obdobju je pomembno, da se zavedamo svojih vrednot in da se osredotočimo na to, kar resnično cenimo v življenju. Mars v Biku nas spodbuja k temu, da si postavimo cilje, ki so v skladu z našimi vrednotami in da delamo na njih s predanostjo in doslednostjo.

Seveda, pa se lahko pojavijo tudi izzivi, da postanemo preveč trmasti ali togi, kar lahko privede do stagnacije ali zapiranja pred novimi priložnostmi. Zato je pomembno, da ohranjamo ravnovesje med vztrajnostjo in prilagodljivostjo ter se odpiramo za nove ideje in priložnosti. Mars ostane v Biku do 20. julija, kar nam daje dovolj časa, da se poglobimo v svoje materiale cilje in da zgradimo trdne temelje za prihodnost. S pravilnim pristopom lahko izkoristimo to obdobje za dosego stabilnosti, vzdržljivosti in uspeha na področjih, ki so nam pomembna.

11. junija tvori Mars v Biku kvadrat s Plutonom v Vodnarju

Ko se Mars, planet akcije, in Pluton, planet transformacije, srečata na križišču, se morata dogovoriti katera Moč, bo imela prednost. Notranja moč, moč Duha (Pluton) ali fizična moč (Mars). Ob tem srečanju se bo sprostila izjemno močna in intenzivna energija. Ta aspekt med Marsom v Biku in Plutonom v Vodnarju prinaša silovito dinamiko, ki prebuja naše najgloblje strasti, hrepenenja in skrite potenciale.

Mars v Biku nas vabi, da se poglobimo v svet čutnosti, užitka in materialnih potreb. Bik je zemeljsko znamenje, ki predstavlja stabilnost, vztrajnost in fizično zadovoljstvo. Pod vplivom Marsa v Biku čutimo močno potrebo po uresničevanju svojih želja, po fizični izpolnitvi in po gradnji trdnih temeljev za prihodnost. Mars v Biku deluje in ustvarja, ker ga motivira užitek, saj je njegova potreba po izgradnji novih oblik na fizičnem nivoju.

Pluton v Vodnarju pa nas sooča z globljimi vprašanji o moči, transformaciji in družbenih spremembah. Vodnar je znamenje inovacije, neodvisnosti in kolektivnih idej. Pluton, planet preobrazbe, nas spodbuja, da se osvobodimo starih vzorcev in se odpremo novim možnostim. Pod vplivom Plutona v Vodnarju smo pripravljeni sprejeti radikalne spremembe in se odmakniti od tradicionalnih norm.

Ko se Mars v Biku sooči s Plutonom v Vodnarju, se srečamo z napetostjo med našimi materialnimi željami in potrebo po svobodi ter inovaciji. Lahko bi rekli tudi, da bo izziv materjalizirati neke ideje, ker bi nam lahko predstavljale izziv, v smislu ali sploh upamo. Ta dinamika nas spodbuja, da se prebudimo in presežemo omejitve ter izzive, ki nam preprečujejo, da bi uresničili svoje resnične potenciale. Delajte na sebi, na vzorcih, ki bi vam držali bremzo, da bi v življenju naredili premik.

To je čas, ko se lahko znajdemo pred globokimi preizkušnjami in preobrazbami v svojem življenju. Lahko se počutimo, kot da smo na prepihu med starim in Novim, med stabilnostjo in revolucijo.

Brez konflikta ne bo šlo! Pa vendar, nas prav ta dinamika tako spodbuja, da odkrijemo svojo notranjo moč, da se soočimo s svojimi strahovi in omejitvami ter da se odločno podamo na pot sprememb.

Pod vplivom kvadrata, med Marsom v Biku in Plutonom v Vodnarju, lahko prebudimo svojo notranjo moč, da ustvarimo pozitivne spremembe v svojem življenju in v svetu okoli nas. To je čas, ko lahko s pogumom in vztrajnostjo premagamo ovire ter se usmerimo v bolj svetlo in napredno prihodnost. Dovolimo si, da se soočimo z intenzivno energijo tega aspekta, da prebudimo svojo notranjo moč in da se odločno podamo na pot preobrazbe. Bodimo odprti za nove možnosti, za inovacijo in za nujne spremembe, ki nam bodo prinesle večjo svobodo, izpolnitev in zadovoljstvo.

14. junija bo Sonce v spoju z Merkurjem v Dvojčkih

Ko Sonce postane kazimi Merkur, se odprejo vrata za izjemno močno in jasno komunikacijo ter intelektualno razumevanje. »Kazimi« pomeni, da se planet, v tem primeru Merkur, nahaja v neposredni bližini Sonca, znotraj ene stopinje natančnosti. To je redka astrološka postavitev, ki prinaša izjemno pozitivno energijo in poudarja sposobnosti Merkurja, ki vključujejo miselno jasnost, komunikacijsko spretnost in intelektualno prodornost.

Ko je Merkur kazimi, njegov vpliv postane še močnejši in bolj izrazit. Sonce, kot vir svetlobe in življenja, planetu Merkurju podari svojo moč in jasnost. To je čas, ko lahko naše misli in komunikacija zasijejo v popolni harmoniji s kozmičnimi energijami. Naš um postane kristalno jasen, naše besede postanejo izrazite in prepričljive, naša komunikacija pa se odvija brez ovir.

Spoj Sonca in Merkurja predstavlja vstop v središče sončeve svetlobe, kjer je naš um očiščen vseh zmedenosti in omejitev. To je čas, ko lahko jasno vidimo svoje cilje, razumemo kompleksnost situacij in izrazimo svoje ideje na najbolj prepričljiv in učinkovit način. Naša sposobnost učenja, poučevanja in komunikacije je na višku svoje moči.

Poleg prinaša spoj tudi globoko duhovno sporočilo. V tem trenutku smo povabljeni, da se povežemo s svojo notranjo modrostjo in resnico. To je čas, ko lahko najdemo odgovore na svoja vprašanja in se povežemo s svojim višjim jazom. Naša komunikacija s samim seboj postane bolj usklajena, naše misli pa bolj povezane z univerzalno resnico.

Ta čas je kot blagoslov za naše misli, besede in dejanja. Izkoristite ga za izražanje svojih idej, za pogovore, ki so pomembni za vas, in za jasno komunikacijo s tistimi okoli vas. Bodite pozorni na svojo intuicijo in na notranji glas, ki vas vodi k Resnici. To je trenutek, ko lahko zasijete v polnem sijaju svojega uma in se povežete s svojo resnično močjo.

17. junija vstopita planet povezovanja, komunikacije, Merkur in ljubezni, vrednot in finančnega toka, Venera v vodnega Raka

Venera se bo mudila v Raku od 17. junija do 11. julija, Merkur pa do 2. julija 2024. Ko Venera in Merkur vstopita v vodnega Raka, se kozmične energije uskladijo v nežnem plesu čustev in komunikacije. Vstop v Raka, znamenje, katerega vladarica je Luna, prinaša čas globokih čustvenih povezav in srčnih pogovorov.

Venera, planet ljubezni in lepote, se v Raku preobrazi v zaščitnico srca.

Njena energija postane mehka, negovalna in čutna. Ljubezen postane globlja, bolj intimna in domača. Čutimo potrebo po povezanosti, po varnosti in toplini, ki jo najdemo v objemu ljubljenih. To je čas, ko se odnosi poglabljajo, ko odkrivamo skrite kotičke svojih src in delimo najgloblje želje s tistimi, ki so nam najbližje. Romantika dobi nežno noto, polno sočutja in skrbi za druge. To pa je tudi dober cikel za zbiranje denarja ali naložbe, povezane z nepremičninami, nastanitvami, hrano, kovanci, srebrom ali starinami. Karkoli morate poskrbeti okoli doma, je zdaj pravi čas.  

Merkur, planet komunikacije in misli, v Raku pridobi intuitivno in čustveno globino.

Merkur v Raku postane pesnik, kar pomeni, da je dober čas za pisanje in »izlivanje duše«, saj  postane naša sposobnost izražanja bolj občutljiva in empatična. Besede imajo moč, da zdravijo, tolažijo in gradijo mostove med srcem in razumom. To je čas, ko se pogovori obračajo k domačim temam, k spominom iz preteklosti in k tistemu, kar nas globoko gane. Komunikacija postane sredstvo za negovanje duše, za izražanje čustev, ki so bila dolgo skrita.

V juniju nas bosta Venera in Merkur v Raku opominjala, da je dom tam, kjer je Srce. Povezujemo se s svojo notranjo potrebo po varnosti in pripadnosti. Ta čas je kot poletna noč ob morju, ko mesečina osvetli valove in nas nežno zaziba v miren spanec. Odnosi in pogovori v tem obdobju so lahko polni občutka domačnosti, topline in globokega razumevanja. Dovolite si, da se potopite v te nežne vode, da negujete sebe in druge. Povežite se s svojo čustveno naravo, poslušajte srce in izrazite svoja čustva brez strahu.

Ta čas prinaša priložnost za zdravljenje, za poglabljanje vezi in za ustvarjanje spominov, ki bodo trajali večno.

Vesolje vam daje priložnost, da odkrijete lepoto v najpreprostejših trenutkih življenja in da najdete svoj notranji mir v objemu ljubezni in razumevanja.

21. junija je Solsticij, znan tudi kot sončev obrat in je eden najpomembnejših trenutkov v letu, ko se narava ustavi in obrne nov list.

Duhovni pomen solsticija je globoko prežet s simboliko prenove, prehoda in ravnovesja. Solsticij nas opominja na cikličnost življenja in večni ples med Svetlobo in Temo. Poletni solsticij, najdaljši dan v letu, simbolizira vrhunec svetlobe in energije. To je čas, ko Sonce doseže svoj zenit in je narava v polnem razcvetu. Duhovno gledano, je to obdobje, ko se naše notranje luči prižgejo na najvišji točki. Solsticij prinaša priložnost za refleksijo in praznovanje naših dosežkov. Je čas, ko se lahko povežemo s svojo notranjo močjo, se osredotočimo na svoje cilje in se napolnimo z energijo, ki nas bo vodila skozi drugo polovico leta.

Solsticij prinaša tudi občutek povezanosti z naravo in njenimi cikli. Spominja nas, da smo del večjega kozmosa in naravnega reda. Ta prehodni čas nas spodbuja, da se ustavimo, se povežemo s svojim notranjim jazom in obnovimo svojo duhovno prakso ter nas opominja na ciklično naravo življenja.

Solsticij prinaša priložnost za prenovo, ravnovesje in povezavo z globljimi ritmi narave. Vabi nas, da se ustavimo, reflektiramo in se pripravimo na nove začetke, medtem ko častimo in praznujemo moč Sonca in svetlobe, ki nam osvetljujejo pot.

Kresna noč prinaša priložnost za refleksijo in obnovo.

Kresna noč, ki jo obeležujemo na poletni solsticij, je obdana s čarobnostjo in globokim duhovnim pomenom. Ta noč, najkrajša v letu, je čas, ko se Svetloba in Tema srečata v popolnem ravnovesju in ko so meje med vidnim in nevidnim, zemeljskim in duhovnim svetom, najtanjše.

Je čas za obrede in rituale, ki nas povezujejo z naravo in našimi predniki. Lahko se odpravimo na sprehod v naravo, plešemo ob ognju, se posvetimo meditaciji ali molitvi. Kresovi, ki jih prižigamo, simbolizirajo svetlobo in upanje, ki nas spremljata skozi temne čase.

Duhovni pomen Kresne noči je povezan s praznovanjem življenja, plodnosti in naravnih ciklov. To je čas, ko se narava nahaja na vrhuncu svojega razcveta, in ko tudi mi lahko dosežemo vrhunec svoje notranje moči in ustvarjalnosti. Tradicionalno je to noč, ko se kurijo kresovi, simboli sončne moči in svetlobe, ki naj bi pregnali zle duhove in prinesli blagoslov ter zaščito.

Ta noč je tudi čas za uresničitev želja in manifestacijo namer.

Verjame se, da so energije na Kresno noč še posebej močne in da se lahko naše želje uresničijo hitreje. Mnogi izkoristijo to priložnost za postavljanje namer, pisanje želja na listke in njihovo sežiganje v ognju, kar simbolizira osvobajanje in preobrazbo. Poleg tega je Kresna noč tudi čas za druženje in praznovanje s prijatelji in družino. Povezovanje z drugimi ob ognju, petje, ples in deljenje zgodb krepijo občutek skupnosti in povezanosti.

Kresna noč nas tako spominja na Moč svetlobe, na ciklično naravo življenja in na pomembnost povezovanja z naravo in drug z drugim. Je čaroben trenutek, ki nas vabi, da se prepustimo čudežem življenja, se povežemo s svojo notranjo močjo in se pripravimo na nove začetke, ki jih prinaša drugi del leta.

V ta namen bomo v petek 21. junija na Krvavcu, obeležili SEN KRESNE NOČI, kjer bom od 17h do 24h soustvarjalka pestrega programa vodila meditacijo ob ognju, z gongi skupaj s Katarino Marinč, Romanom Gostiša in drugimi čudovitimi soustvarjalci večera. Pridružite se tudi vi, kajti na voljo je le 100 mest. Prijave in več o dogodku tukaj.

Naslednji dan v soboto, 22. junija pa bomo na Krvavcu obeležili BREZPLAČEN DOGODEK ZA VSO DRUŽINO »IZBEREM PRIJAZNOST!« in pozdravili ODPRTJE ENERGIJSKEGA PARKA NA KRVAVCU.  

Pobudnica in organizatorka obeh dogodkov na Krvavcu je Maya Peron, ki jo poznate najverjetneje kot ustvarjalko vilinskih simbolov. Pridružite se nam in doživite izjemne goste, vsebine in procese, ki se vas bodo globoko dotaknili ter vam zagotovo pomagali narediti korak naprej in odstrli novo dimenzijo!

Odprtje energijskega parka bo na dan Polne Lune v Kozorogu

Ta faza Lune nastopi na 1 stopinji  Kozoroga in vpliva na vse planete in kotne točke v vaših rojstnih kartah, ki se nahajajo na približno 0 do 5 stopinjah glavnih znamenj: Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog in na 27 do 30 stopinjah spremenljivih znamenj: Dvojčka, Devica, Strelec in Ribi.

Ta Polna luna osvetljuje ta konflikt med koreninami (Rak) in potjo (Kozorog). S polno luno pride do simbolične »osvetlitve« v naših življenjih,  čustvenih razkritij, saj izbruhnejo v našo zavest čustva. Zdaj bo idealni čas, da izrazimo, kaj čutimo in odpustimo vse, kar je poVezano s koreninami, transgeneracijsko prtljago in usmerimo namere v skladu željene poti. Polna luna v Kozorogu prinaša čas globoke introspekcije in odločnosti, saj razkriva resničnost naših situacij, ne glede na to, kako težke ali zapletene so.

Dovolite si, da se soočite z resničnostjo svoje situacije, prevzemite odgovornost nad svojim življenjem in smerjo, v katero greste.

Ta polna luna vas spodbuja, da z jasnim umom in trdno voljo prepoznate in sprejmete svoje izzive. Energija zemeljskega Kozoroga vas podpira pri vzpostavljanju trdnih temeljev za prihodnost. To je odlična priložnost za očiščenje slabih navad ali tistih vzorcev, ki vas držijo v stagnaciji ali v ponavljajočih se krogih. Kozorog, znan po svoji disciplini in vztrajnosti, vas bo vodil k preobrazbi in osvoboditvi od vsega, kar vam ne služi več.

Čas je, da prekinete cikle karme in ustvarite Novo pot naprej.

V tem času je pomembno, da razumete polarnost, ki se na osi Rak-Kozorog dogaja. Polna luna osvetljuje konflikt med koreninami in smerjo, kam gremo. Rak predstavlja zasebno življenje, varnost, potrebo po domačem okolju in nego. Kozorog pa simbolizira javno življenje, kariero, ugled in odgovornost. Ta Polna luna vas vabi, da najdete ravnovesje med temi dvema vidikoma svojega življenja. Potrebujete toplino in podporo doma, hkrati pa morate izpolnjevati svoje ambicije in prevzemati odgovornost v zunanjem svetu.

Navezanosti in ljubezni vlada Rak, medtem ko Kozorog vlada dosežkom, nagradam in kaznim. Polna luna v Kozorogu je idealen čas, da pregledate svoje osebne in profesionalne odnose. Ali prejemate in dajete dovolj ljubezni in podpore? Ali sledite svojim ciljem in sprejemate odgovornost za svoje življenje? Vesolje je na vaši strani, zato izkoristite to energijo za dosego harmonije med vašimi notranjimi čustvi in zunanjimi obveznostmi.

Zdaj je čas, da se odločite, kakšno pot želite naprej.

S Polno luno v Kozorogu imate moč in podporo, da ustvarite trdne temelje za prihodnost, prekinete stare vzorce in začnete na novo.

Verjemite vase, prevzemite odgovornost in stopite na pot osebne in duhovne rasti. Vesolje vam stoji ob strani in vas podpira na vsakem koraku.

Izziv, ki vam ga bo servirala na pladenj ta Polna Luna je, da bi lahko trdno pristali na realnih, trdnih tleh, saj boste spoznali, da ste popolnoma zaslepljeni verjeli v iluzijo vaše »zrežirane« resničnosti, ki se bo zdaj razblinila, kot milnat mehurček.

Polna luna v Kozorogu, bo namreč v kvadratu z Neptunom, ki prinaša čas izzivov in preobratov, pa vendar tudi priložnosti za globoko duhovno rast in jasnost. Kvadrat med Luno in Neptunom prinaša konflikt med resničnostjo in iluzijo, med praktičnostjo in sanjami, kar lahko vodi v zmedo, negotovost in občutek nejasnosti.

Dovolite si, da se soočite z resničnostjo svoje situacije, vendar bodite pripravljeni na to, da morda ne bo vse tako, kot se zdi. Neptunova energija lahko zamegli meje in ustvari iluzije, zaradi česar je težko ločiti resnico od fikcije. V tem času je ključnega pomena, da se držite trdnih dejstev in ne dovolite, da vas prevzamejo negotovosti ali strahovi.

Ta Polna luna vas v nadaljevanju spodbuja še, da prevzamete odgovornost nad svojim življenjem in smerjo, v katero greste. Ta aspekt je dobra priložnost za očiščenje slabih navad ali vzorcev, ki vas držijo obtičane ali v ponavljajočih se krogih.

Čas je, da prekinete cikle karme in ustvarite novo pot naprej, a pri tem bodite previdni in razločite med svojimi resničnimi cilji in tistimi, ki so morda le plod vaših iluzij ali zavajanj.

Kvadrat med Luno in Neptunom lahko prinese tudi občutke razočaranja ali zmedenosti, zlasti glede vaših čustvenih potreb in sanj. Pomembno je, da se zavedate te dinamike in se izognete begu v fantazijo ali pretiranemu idealiziranju situacij in ljudi. Bodite pozorni na morebitne prevare, zavajanja ali samoprevaro.

Polarnost Rak – Kozorog, ki se nanaša na ravnovesje med zasebnim življenjem, domačnostjo, potrebo po domačem okolju in nego (ki jo predstavlja Rak) ter javnim življenjem, kariero, ugledom in odgovornostjo (ki jo predstavlja Kozorog), je zdaj še bolj izpostavljena. Navezanosti in ljubezni vlada Rak, dosežkom in nagradam ali kazni pa Kozorog. V tem času boste morda morali bolj pazljivo usklajevati svoje sanje in cilje s svojimi resničnimi odgovornostmi in obveznostmi.

Vesolje je na vaši strani, vendar vam hkrati pošilja izziv, da najdete pravo ravnovesje med vašimi sanjami in realnostjo. Uporabite energijo Kozoroga za strukturo in odgovornost, hkrati pa dovoljujte, da vas Neptun vodi k večji intuiciji in sočutju. Na ta način lahko prečistite svojo pot in ustvarite temelje za stabilno in izpolnjujočo prihodnost.

Vedite le eno, da je Polna luna v kvadratu z Neptunom priložnost za globoko duhovno rast in integracijo vaših sanj v resničnost. Bodite pogumni, prevzemite odgovornost in si dovolite sanjati, vendar ne izgubite stika z resničnostjo. Vesolje vam stoji ob strani in vam daje Moč, da premagate izzive in ustvarite jasnost v svojem življenju.

30. junija sledi Saturnov obrat v retrogradno gibanje na 19. stopinji Ribe

Ko planet Mojster, Učitelj, Saturn, postane retrograden v Ribah, vstopimo v obdobje globokega notranjega dela in refleksije. V svoji retrogradni fazi ostane do jeseni, do 16. novembra. Da pa bo faza še kako pomembna, pa bo to zato, ker se obrat zgodi na 19. stopinji, ki je stopinja aprilskega Sončevega mrka tako, da bo to poletje povezano z usodo. Sončev mrk je bil nekakšen »reset«, ki vam je omogočil v življenju, da ste se premaknili v pravi in bolj ustrezni smeri za vas. Zdaj, kaj ste naredili vi v svojem življenju v tem času veste sami in samo »Reset Luči« vodi do preboja. Ob mrku se je aktivirala rana in obrat Saturna, vam lahko prinese v prvi plan res globoko soočenje s karmičnimi vzorci, transgeneracijsko dinamiko in nepredelanimi vsebinami preteklosti. Bolelo bo, saj bi vas zdaj lahko kaj pretreslo vse do kosti, soočanja z globokimi potlačenimi vsebinami, lastno neodgovornostjo, nedelom in vsebinami, ki bodo izplavale ne bo lahko. Saturn hoče delo, red, odgovornost in če ni temeljev (strukture v življenju), vas bo vrgel z lažnega prestola v Had.

Lahko se boste znašli v svojem življenju na samem dnu, v Hadu in izziv bo soočenje, priznanje ali ste zmožni prevzeti odgovornost za svoje odLočitve.

Torej, kje ste? Ste gradili, se učili, delali premišljeno, načrtovali? Ste v fazi, ko se soočate s svojim dnom? Boste kos lekcijam, ki vam jih življenje zadaja in se boste končno začeli učiti ali boste še vedno na krilih ega vozili po prehitevalnem pasu? No, čas soočenja bo ali kot pravimo »reality check« vsega kar ste naredili in delali v življenju. Če v vašem življenju ni temeljev, se pripravite na peklensko poletje, ki se bo prevesilo tudi v jesen! Vse do 16. novembra je Saturn v svoji retrogradni fazi, zato zavihajte rokave in začnite voziti po pravilih.

Življenje bo izstavilo račun!

Saturn, znan po svoji strogi naravi in nenehni zahtevi po disciplini, odgovornosti in strukturi, pa zdaj obrne svojo energijo navznoter. Zdaj se pridruži se Plutonu v Podzemlju (Had), kar prinaša intenzivno preizkušnjo naših notranjih svetov in skritih strahov.

Retrogradni Saturn v Ribah nas sili, da se soočimo z lekcijami iz preteklosti.

Ta čas je kot starodavni učitelj, ki nas vodi nazaj skozi zgodovino naših odločitev, napak in uspehov. V Ribah, znamenju sanj, intuicije in duhovnosti, Saturn osvetljuje tista področja našega življenja, kjer smo morda bežali pred resnico ali se izogibali odgovornosti. Zdaj je čas, da se soočimo s temi sencami, jih sprejmemo in integriramo v svojo celovitost.

To obdobje pa ni samo čas preizkušenj, ampak tudi čas, ko prejmemo darila našega trdega dela.

Saturn je pravičen učitelj, ki nagrajuje vztrajnost, poštenost in trud. Vse, kar smo gradili s potrpežljivostjo in zavzetostjo, bo zdaj obrodilo sadove. V nasprotnem primeru, se bomo soočali z lekcijami in svojim lastnim dnom. Prepoznali bomo svoje notranje moči in se naučili ceniti svojo rast. Poleg tega je retrogradni Saturn v Ribah priložnost za globoko duhovno prenovo. Ribe nas povezujejo z univerzalno zavestjo, sočutjem in brezpogojno ljubeznijo. Ta čas nam omogoča, da se ponovno povežemo s svojo duhovno naravo, prepoznamo iluzije in najdemo resnico v svojem srcu. Lahko se posvetimo meditaciji, introspekciji in iskanju višjega smisla v svojem življenju.

Retrogradni Saturn v Ribah nas tudi opominja, da je rast pogosto povezana s trpljenjem in da so najtežje lekcije pogosto najbolj dragocene. Čeprav se lahko znajdemo pred izzivi, je pomembno, da ostanemo vztrajni in odprti za učenje. Ta čas je priložnost, da se osvobodimo starih vzorcev, prepričanj in omejitev ter se pripravimo na novo poglavje v svojem življenju. Ko potujemo skozi to obdobje, se zavedajmo, da smo v procesu transformacije. Retrogradni Saturn v Ribah nas vodi k večji modrosti, globljemu razumevanju sebe in večji povezanosti z univerzalnimi resnicami. Sprejmimo ta čas kot darilo, ki nas vodi k osebni in duhovni rasti, ter se z zaupanjem in pogumom podajmo na to notranje potovanje.

In, za konec… Osrednja tema meseca junija bo »reality check«, preverjanje resničnosti, kar seveda pomeni, da se boste v naslednjih nekaj tednih soočali s priložnostmi, situacijami in okoliščinami, ki lahko povzročijo trd pristanek na zemlji, da razmislite o realnih dejstvih o situaciji in ne o svojih mnenjih, idejah ali prepričanjih. Morda ugotovite, ni vse tako kot se kaže, da je resnica povsem drugačna. Odločitve, vam bodo prinesle priložnosti in odpirale vrata, ki jih trenutno še ne Vidite, da se boste premaknili v skladu svojega srca in dušnega poslanstva. Ne delajte kompromisov, izberite sebe!

Ohranjajte visoko naravnanost.

Iz srca,

shanapodpis

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

110

Sporočilo ob koncu tedna…

blog-2023-napoved-januar-7

Shana Flogie: Retrogradni Neptun na 29. karmični, stopinji – Soočenje z realnostjo  

35

Sporočilo ob koncu tedna…

BLOG (1200 x 800 px) (6)

Shana Flogie: Napoved za julij