Shana Flogie: Retrogradni Neptun na 29. karmični, stopinji – Soočenje z realnostjo  

blog-2023-napoved-januar-7

2. julija se je v retrogradno fazo obrnil na 29. stopinji Neptun v znamenju Rib

Že od pomladi se srečujemo s posebno intenzivnim obdobjem. Neptun, ki vlada sanjam, iluzijam in globokim duhovnim vprašanjem, potuje zdaj nazaj skozi zadnje stopinje vodnih Rib, tik pred prehodom v znamenje Ovna, kar se bo zgodilo šele marca 2025. Vsako leto je Neptun retrograden približno 5 mesecev, kar nam daje čas za introspekcijo in notranjo rast. V svoji retrogradni fazi ostaja vse do 7. decembra 2024. V tem času pa prinese…

Soočenje z realnostjo

Retrogradni cikel Neptuna prinaša povečano dojemljivost do notranjih svetov in skritih resnic. Čas bo za refleksijo, razmislek in duhovno rast. Izkoristimo to obdobje za introspekcijo in dovolimo, da nas vodi v globlje razumevanje nas samih in našega mesta v svetu.

Ta čas lahko prinese občutke neodločnosti ali negotovosti, saj smo prisiljeni soočiti se s stvarmi, ki smo jih morda potisnili na stran.

Morda se vam celo zdi, da se vaše sanje in ideali zamrznejo ali odložijo, vendar je to priložnost za ponovno oceno in preučitev, kaj je resnično pomembno.

Med tem ciklom lahko doživimo trenutke razočaranja, ko se soočimo z resničnostjo, ki ne ustreza našim pričakovanjem.

Lahko pridete v stik z vsemi lažnimi podobami sebe in drugih, preprosto: razkrinkani boste ali bodo. Pa vendar, ravno ta razočaranja služijo kot katalizator za osebno odkrivanje in rast. Ko se soočimo z iluzijami in se zavedamo resničnosti, ki je pred nami, lahko najdemo nove in izboljšane poti, ki nas vodijo k bolj pristnim in izpolnjujočim ciljem. Neptunov retrogradni premik nas spodbuja, da pogledamo globoko vase in se povežemo s svojo intuicijo in duhovnostjo. Ta čas bo kot so sanje, ki se začnejo razkrivati, ko jih preučujemo. Čeprav se lahko počutimo nekoliko izgubljene ali zmedene, je to del procesa, ki nas vodi k večji jasnosti in razumevanju naše notranje resnice.

V obdobju, ko se Neptun mudi na karmični stopinji, so izzivi vezani na:

»Kako se nismo naučili soočiti s problemom in smo šli kar naprej?«

 Pretvarjanje in beg pred očitno resnico, zanikanje problemov ali pretvarjanje, da to ne obstaja bo šlo tako daleč, da se bo morala vmešati roka Pravice. V tem času se bodo na globalni ravni najverjetneje dogajali dogodki vezani na preteklo obdobje, ko bodo odgovorni morali zagovarjati odločitve, ki so jih sprejemali v času globalnega eksperimenta, saj bodo zdaj žrtve iz tega obdobja zelo očitne. Odprte razprave sodišča, tožbe in obsodbe se bodo vrstile kot gobe po dežju.

Ta retrogradnost Neptuna bo na nas vplivala bolj kot prejšnja leta. To je posledica tega, da je tokrat Neptun že na 29. stopinji (anaretična, karmična, kritična stopnja), ko začne svojo retrogradnost. Neptun plava v Ribah od leta 2012 in pripeljal nas je od opioidne krize do lažnih novic, pa vse do ogromnega dviga zavesti in duhovnosti. Zdaj, ko se Neptun pripravlja na svoj odhod iz znamenja Rib, lahko pričakujemo hiter razvoj teh tem, pa tudi medijev. Navsezadnje je širjenje informacij v množice Neptunovo kraljestvo.

Ko bo Neptun povzročil razpad struktur, ki so nas vzdrževale od leta 2012, bo prejel veliko roko pomoči Urana v Biku, v celotnem retrogradnem ciklu. Ta šestmesečni sekstil Uran – Neptun bo pospešil duhovno prebujenje, ki ga doživlja ves svet, še posebej zato, ker tradicionalne religije postajajo zastarele, človeštvo pa poglablja svoje zanimanje za samoopolnomočenje in holistične prakse (Uran).

Sestopiti bo treba iz oblakov na Zemljo

Retrogradni Neptun v Ribah prinaša obdobje globoke spremembe na osebni in kolektivni ravni. Ker se nahaja na karmični stopinji, 29. stopinji, nam bo razkril resnice, ki smo jih morda dolgo časa ignorirali. Ta faza bo prinesla soočenje z realnostjo, odstranjevanje iluzij in preobrazbo, ki bo vplivala na vse vidike našega življenja.

Retrogradni Neptun nas bo popeljal na potovanje vase, kjer se bomo soočili s svojimi najglobljimi strahovi, sanjami in iluzijami. Ta planet je znan po tem, da razkriva tisto, kar je skrito pod površjem, in nas prisili, da se soočimo z resnicami, ki smo jih morda predolgo zavračali. Na karmični stopinji 29. stopinje, Neptun deluje še bolj intenzivno, saj prinaša s sabo karmične lekcije, ki jih moramo sprejeti in razrešiti. Te lahko prinese skozi ponovitve lekcij iz preteklega cikla leta 2012 – 2013, zato preverite, kaj je bila takrat tema in česa niste predelali.

V odnosih bo retrogradni Neptun deloval kot zrcalo, ki nam bo pokazalo resnico o nas samih in o naših partnerjih.

Rožnata očala, skozi katera smo morda gledali svoje odnose, bodo odstranjena, in soočiti se bomo morali z resničnostjo. To obdobje bo lahko prineslo razkritja o lažeh in prevarah, ki so bile prej skrite. Morda bomo morali sprejeti težke odločitve in narediti korake k večji iskrenosti in avtentičnosti v naših partnerskih odnosih.

Na kolektivni ravni bo retrogradni Neptun prinesel obdobje razkrivanja resnic, ki se dotikajo celotne družbe. Iluzije, v katerih smo živeli kot skupnost, bodo razkrite, in soočiti se bomo morali z resnicami o naši kolektivni dinamiki, političnih sistemih in družbenih strukturah. To je čas, ko bomo morali prevzeti odgovornost za svoje kolektivne odločitve in se zavezati k ustvarjanju bolj pravične in resnicoljubne družbe.

Na osebni ravni bo retrogradni Neptun prinesel čas globoke introspekcije.

Soočiti se bomo morali z resnicami o sebi, svojih sanjah, ciljih in iluzijah. To bo čas, ko bomo morali sneti rožnata očala in se soočiti z realnostjo svojega življenja. Morda bomo spoznali, da so nekatere naše sanje temeljile na iluzijah, s katerimi smo varali sebe in prevarali druge ter da je čas, da jih preoblikujemo ali opustimo. V praksi bo retrogradni Neptun prinesel trenutke, ko bomo morali pogledati globoko vase in prepoznati resnice, ki smo jih morda predolgo zanemarjali.

To lahko pomeni  tudi težke pogovore z našimi najbližjimi, soočenje z lastnimi napakami in sprejemanje odgovornosti za svoje odLočitve.

Prav tako bomo morda občutili potrebo po duhovnem očiščenju in iskanju globljega smisla v svojem življenju.

Retrogradni Neptun na karmični, 29. stopinji oznanja »reality check«

Ker se Neptun nahaja na karmični stopinji, bo to obdobje prineslo lekcije, ki jih moramo sprejeti za svojo duhovno rast. Karmične stopinje so povezane s preteklimi življenji in globokimi dušnimi lekcijami. Soočenje z realnostjo, ki ga prinaša retrogradni Neptun, bo priložnost, da razrešimo stare karmične vzorce in se premaknemo naprej v svoji duhovni evoluciji.

Retrogradni Neptun prinaša čas razkritij

Zdaj bodo vse skrite prevare, laži in soočenja z različnimi oblikami zasvojenosti (alkohol, droge, kockanje, seks, motnje hranjenja…)  prišle na dan. V odnosih in partnerstvih bomo morali biti pripravljeni na to, da se soočimo z resnicami, ki smo jih morda dolgo časa zavračali. Iskrenost in avtentičnost bosta ključni, da lahko gradimo zdrave in resnične odnose. Nič vam ne bo prihranjenega. Vse kar ste spretno prikrivali, skozi svoje igre se bo pokazalo v pravi luči.

Neptun ima tri faze, saj bo 29. stopinjo prehajal kar trikrat

Vse kar se bo v vsaki fazi razkrilo, vam bo življenje pokazalo, kje v vašem  življenju se bo razkritje dogajalo. Vsekakor poglejte, kje – v kateri hiši – imate znamenje Ribe v svoji rojstni karti, ker bo tu, na tem področju, aktiven proces soočenja z resnico in bo maska padla.

Nehajte lagati sebi

Prva faza nastopi, 2. julija 2024, ko postane Neptun retrograden na 29. stopinji Rib. Ta bo imela največji vpliv in bo najmočnejše delovala od teh treh obdobjih.

»Vse gre narobe!« je ključna trditev, ali na začetku ali ob koncu retrogradne faze na karmični, 29. stopnji. Morda se vam bo zdelo, kot da se nekaj v vašem življenju ponavlja, zato boste šele takrat sploh lahko povsem sneli očala. To boste ozavestili skozi okoliščino, ki se vam bo dogajala v življenju. Nekako bi lahko rekla, da bo megla v tem času še posebej močna, zato moramo biti še posebej osredotočeni in ostati realni skozi okoliščine, ki se bodo dogajale.

Drugo obdobje nastopi z Luninim mrkom v Ribah, 17. septembra 2024. Neptun takrat ne bo več na karmični, anaretični stopinji, pa vendar je ta mrk v konjunkciji, v spoju z Neptunom, tako da bo verjetno obstajal dolgotrajen učinek. Ta mrk bo še posebej pomemben, saj bo šlo ogromno energije za sproščanje, karmo in božanske načrte, zato moramo biti takrat res na vrhu, predvsem pa zavestno prisotni.

Tukaj bi bila lahko kazen za zablodo zelo visoka, saj bi se lahko zgodilo, da se v tem času lahko nenadoma zavemo nečesa, kar je izpostavljeno in razkrito, kar šokira celoten sistem, kakor ga poznamo.

Tretje obdobje sledi v naslednjem letu, od 27. do 30. marca 2025, ko je retrogradna tudi Venera in gre 27. marca v Ribe, torej je na anaretični stopinji, prav tako je na kritični stopinji retrograden Merkur in gre nazaj v Ribe 29. marca. 30. marca 2025 vstopi Neptun v ognjenega Ovna. Tako bodo retrogradna Venera, retrogradni Merkur in Neptun v konjunkciji na anaretični stopinji.

Po vsej verjetnosti, bomo priča, da se bo v svetu zgodilo nekaj zelo pomembnega, kaj natanko, težko rečem, saj je Neptun skrit, rad vara, obljublja in daje upanje. V tem primeru bi nas moralo skrbeti, da bi lahko bilo pomanjkanje empatije še posebej močno in pogubno. Upajmo, da bomo ne glede na vse lahko ostali sočutni in ne bomo dovolili, da nas prevzame krutost.

Naslednja stvar, ki je pomembna pri Neptunu pa je, da vlada toksičnosti, drogam (zakonitim in ne), tako da bomo morda zdaj lahko imeli več opravka ali lahko kakšno težavo, ki bi bila lahko povezana s posebnim zdravilom ali zdravljenjem. Neptun vlada tudi vodi, zato bi se lahko pojavile težave z vodo (izzivi s pitno vodo, težave s čistilnimi napravami, suše, pa tudi poplave, cunamiji itd.).

Ena dobra stvar, ki bi lahko prišla iz tega tranzita, je, da lahko vsi doživimo veliko prebujenje, bodisi duhovno, intuitivno ali karmično. Bodite odprti za subtilne energije, bodite pozorni na sanje. Znaki so lahko povsod, vendar se moramo prepričati, da jih vidimo in si jih pravilno razlagamo (ne samo tako, kot bi si želeli).

Ja, čaka nas divja vožnja! Zlasti s Plutonom, ki je prav tako anaretičen zaradi nekaterih od tega, in Uranom, ki se kmalu premakne v Dvojčka in prav tako anaretičen. Živimo v divjih časih. Začelo se je s stelijom v Kozorogu leta 2020, pri nas pa še ni končano!

In, moj namig? Delajte na sebi. Ne bežite v prevare, laži in druga mašila, ki so povezana z odvisnostmi in zasvojenostjo. Zavestno delajte na sebi skozi namero, da naj vam to obdobje prinese jasnost, resnico in priložnost za globoko preobrazbo. Ne bojte se soočenja z realnostjo, saj je to korak k osvoboditvi in resnični sreči. Sprejmite razkritja, ki jih prinaša retrogradni Neptun, in dovolite, da vas vodijo k popolni jasnosti, kaj je vaš naslednji korak.

Ohranite visoko naravnanost.

Iz srca, Shana

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

110

Sporočilo ob koncu tedna…

35

Sporočilo ob koncu tedna…

BLOG (1200 x 800 px) (6)

Shana Flogie: Napoved za julij

23

Sporočilo ob koncu tedna…