Shana Flogie: Napoved za maj 2024

Prelomni mesec tega leta je za nami. Kot sami opažate, so poti v letu 2024 vse prej kot lahke. Mnogi se spogledujete z ostanki preteklega življenja in ločujete zrna od plevela. Poslavljate se od vsega kar vas na Novi poti ne podpira, izzivi pa vas ustavljajo, da lahko pogledate kje sploh ste in začnete znova.

Na poti globalne dinamike je veliko konfliktov in prelivanja krvi, kar nakazuje severno sečišče v Ovnu. V tem času prihajajo na površje Strahovi in Prepričanja o nezmožnosti kot posameznika, da jih lahko pozdravimo in odpustimo. Prav tako se vidiki Jaza, ki smo jih morda postavili ob stran ali jih ignorirali, vrnejo v ospredje in nas spomnijo, kaj je pomembno in kaj si zaslužimo. Sončev mrk je aktiviral vidik karmične osi Oven – Tehtnica. Ta ponuja čas za zdravljenje strahov pred tem, kaj si drugi mislijo o nas ter kje in kako dovolimo, da nam dojemanje drugih vlada, nas nadzoruje in ovira. To obdobje od nas zahteva, da vnesemo Ljubezen v dele sebe, ki smo se jim odrekli v imenu drugih, da bi zdaj te dele sebe ponovno oživili in dosegli polnost našega individualnega jaza.

Vsakič, ko zunanji planeti – Neptun, Uran in Pluton – prehajajo v novo znamenje, se začne obdobje prilagajanja, ki pogosto prinese začetni občutek nelagodja, stresa in kaosa.

Trenutno smo sredi takega procesa prilagajanja, ki bo trajal vse do leta 2026. Ta čas nam prinaša obilico priložnosti za rast in napredek, če bomo te res modro izkoristili.

In, kakšnem prilagoditvenem obdobju smo zdaj? Vse do leta 2026, bomo imeli čas za delo na sebi in možnosti odločanja, kako bomo zastavili svoje življenje naprej. Na nas je, da ta čas uporabimo pametno. Izzivi z vodo in mejami se nadaljujejo, kar nas uči Saturn v Ribah. Izzivi z vodo –  poplave in naravne nesreče (neurja) povezane z vodo –  bolj kot ne, naša stalnica. Prisilile nas bodo, da bomo začeli delovati bolj skladno z zakoni narave in se nehali igrati boga. Voda bo v prihodnjih letih resnično velik izziv, tako da bo to tema, s katero se bomo še veliko ukvarjali tudi v prihajajočih letih, saj bo veliko vprašanje preživetja. 

Neptun, Pluton, Uran in Jupiter bodo v prihajajočih mesecih, vse do 2026, ko prestopi, kot zadnji še Saturn, prehajali 29. stopinjo!

Ko doseže planet 29. stopinjo zodiakalnega znamenja, stopijo v ospredje prelomnice. Ta stopinja nosi simboliko karmičnega zaključka, ki je povezan z energijo planeta ali točke, ki se nahaja na 29. stopinji. Začetna, 0. stopinja, pa predstavlja začetek procesa učenja lekcij in se smatra za kritično točko zaradi karmične narave znamenja, ki se začenja.

29. stopinja predstavlja konec nečesa, konec poti… prišli smo do konca, do vrha. Sam vrh pa je lahko samoten kraj, ki je povezana tudi z občutkom osamljenosti. Pa vendar, ne pozabite, da je planet na 29. stopinji nagnjen k preobratom in krizam, saj kaže na zadeve, ki so na vrhuncu in se zaključujejo, na talente, ki ste jih obvladali do visoke ravni. V tem življenju zdaj, je čas za višjo iniciacijo, usojeno misijo in vnaprej določene dogodke – vezane na vaša dejanja iz preteklih življenj ter, da ste sposobni premikati meje in porušiti vse kalupe, ki niso ustrezni za vas.

29. stopinja je na meji, saj je med dvema »svetovoma«.

Kot da en del umira, se drugi del rojeva. Najbolje lahko to fazo razumete, če gledate umirajočo osebo, ki se pogovarja s svojo živo družino, pa vendar začne videti svoje pokojne ljubljene in prizore iz višjih sfer. To je tista meja, med tukaj in tam, ko postanemo most med vidnim in nevidnim, predno se zgodi prehod na novo raven bivanja.

V prihajajočih mesecih, dveh letih res intenzivno delajte na sebi, ostanite v svojem centru, da ne boste podlegli kaosu, ki bo vladal.

Rušenje starega in izgradnja novega, pa bo tudi tema v vašem osebnem življenju, ki bo zajemala vaše delo, dom, status in delovanje v prihodnosti. Sredina leta in jesenski čas, bo za delovanje te stopinje res očitno skozi spremembe zunanjega sveta, zato se spomnite, da bo vaša zavestna prisotnost in ohranjanje visoke naravnanosti ključ, da vas ne pogoltne dobesedna norost sveta, ki bo na robu propada. Na ravni človeštva, bi se lahko spraševali ali bomo iztirili ali se bomo uspeli utiriti na Nov utrip mame Zemlje. Odgovor poznate sami. Kaj boste izbrali? Kaj nam prinaša dinamika in prehodi zunanjih planetov na osebnem nivoju, pa vam povem na 3 urnem druženju Srečanje bogov na Zemlji, ko pogledamo, kaj ti prinesejo v vaša življenja.

Pluton v Vodnarju (trenutno je v Vodnarju, a poleti znova prečka 29. stopinjo, ko se vrne za kratek čas v Kozoroga) prinaša globoko transformacijo na kolektivni ravni. Pluton je planet, ki simbolizira močne spremembe, preobrazbo in regeneracijo. Ko potuje skozi Vodnarja, se osredotoča na prenovo družbenih struktur, revolucijo in iskanje resnice. To lahko v prihodnjih letih prinese razpoke v obstoječih sistemih moči in odpre pot k novim idejam ter inovacijam. Tako lahko pričakujemo, da se bodo pojavile močne družbene in politične spremembe, ki bodo vplivale na vse nas, vključno z razbijanjem starih paradigem in iskanjem novih, bolj trajnostnih načinov življenja.

Tranzitni Uran v Biku (trenutno je na zadnjih stopinjah Bika, v juliju 2025, bo vstopil v Dvojčka) prinaša spremembe na področju materialnih vrednot, financ in narave. Uran je planet revolucije, nenadnih sprememb in svobode. V Biku poudarja potrebo po preoblikovanju našega odnosa do materialnega sveta, vključno z načini, kako upravljamo s finančnimi in naravnimi viri. To lahko prinese velike prelomne inovacije na področju trajnostnega razvoja, oblikovanje novih gospodarskih sistemov in razmišljanje o naši potrošniški kulturi.

Neptun v Ribah (zdaj, v prihajajočih mesecih, se bo mudil na 29. stopinji!, spomladi 2025 pa vstopi v znamenje Ovna) nadaljuje svoj vpliv, ki prinaša poudarek na duhovnosti, sočutju in kolektivni zavesti. Neptun je planet mističnosti, iluzij in sočutja, in v Ribah dosega svoj najmočnejši izraz – zaObljube, izpolnitev sanj in iluzije, ki nam jih prodajajo mediji, farmacija, mistiki in glasbeniki. Ta tranzit nas spodbuja k soočanju s kolektivnimi iluzijami in iskanju višjih resnic ter povezovanju na duhovni ravni. Lahko prinese tudi povečano občutljivost na kolektivno trpljenje in potrebo po sočutju ter empatiji do drugih.

In, kaj lahko pričakujemo?

Na osebni ravni bodo ti tranziti prinašali močno notranjo preobrazbo, zato mnogi čutimo, se moramo prilagoditi novim okoliščinam, sprejeti spremembe in rasti skozi izzive na poti. Na globalni ravni lahko pričakujemo prelomne dogodke in premike, ki bodo oblikovali prihodnost našega sveta v naslednjih letih. Pomembno bo, da se odzovemo na te spremembe s premišljenostjo, odprtostjo in sočutjem, saj imamo priložnost ustvariti boljšo prihodnost za vse nas.

Dinamika meseca bo »Smrt – Rojstvo«, konec in nov začetek, regeneracija ter postavljanje svojih lastnih temeljev.

Čas bo, da si uredite svoj dom, ter se vprašate kam pripadate.

Arhetip, ki nas bo vodil skozi mesec je Svečenik, ki pooseblja dom, družino in temelje v življenju. Zdaj bi vas lahko tudi okoliščine priSilile, da se postavite na svoje lastne noge, se osamosvojite in si postavite lastne temelje v življenju. Ves fokus bo na družinski dinamiki in lahko bi se zelo konkretno ukvarjali s svojim domom.

V maju se boste ukvarjali z družino, vzorci primarne družine, trans generacijskimi vzorci in dinamiko preteklosti, saj vam bodo ljudje – predvsem odnosi ali situacije kazale vse tisto, kar morate predelati, ozavestiti ali odpustiti, če se želite v življenju premakniti naprej.

Načini delovanja, odzivanja ali čustvenega doživljanja, ki niso več ustrezni in vas vodijo v stalne konflikte, tako s sabo ali z drugimi, bi vas lahko pripeljali celo tako daleč, da se boste spogledovali s kakšnimi možnostmi izobraževanja in resnega dela na sebi. Tudi, če boste razmišljali, da bi šli na kakšno terapijo ali po pomoč, bo zdaj resnično pravi čas. Morda pa posežete tudi po kakšni knjigi, saj bo to več kot dovolj, da naredite prvi korak nazaj k sebi in bo tudi to dober začetek, da boste stopili na pot osebne in duhovne rasti.

Vse v vas bo klicalo po tem, da boste želeli razrešiti družinske probleme, lahko pa se boste odločali ali si družine sploh želite in kakšna naj bi ta družina sploh bila.

Svečenik je najboljši simbol za krepitev vere v globoko duhovno delo in je arhetip poučevanja in svetovanja. Zagrizite v svoje težave, saj bo zdaj najboljši čas za odpravo družinskih vzorcev in pogojevanj, ki so vam že zdavnaj odslužili. Čas bo podpiral tudi vse tiste, ki ste si zaželeli šolanja ali dodatne izobrazbe. Lahko boste celo vi tisti, ki boste izobraževali, poučevali ali svetovali drugim. Veliko bo razmišljanja o šolanju ali posebnem urjenju, mogoče bo v vaše življenje vstopil pomemben učitelj, oziroma nekdo, od kogar se lahko naučite marsičesa. Ta lahko nastopa kot zunanja oseba ali celo kot situacija, dogodek. Največji izziv seveda pa bo, če se boste zavedali, da imate to osebo že ves čas pred svojim nosom in ne vidite, kakšna darila vam v življenje prinaša.

Čas bo za globok duhovni vpogled v vaše življenje. Kaj sploh hočete? Ali veste?

Takoj ob vstopu v mesec maj, začne Pluton, planet transformacije, smrti in ponovnega rojstva, svojo retrogradno fazo, v znamenjih Vodnarja in kasneje v Kozorogu.

Ob obratu Plutona v retrogradno gibanje, na 2. stopinji Vodnarja, ki bo trajalo od 2. maja do 11. oktobra leta 2024, lahko pričakujemo nekaj velikih sprememb. Na dan svojega obrata po navadi povzroči nekaj začetne zmede, teže in povečanja težav. Prinaša obdobje za raziskovanje in pridobivanje novega vpogleda v naše samouničevalne težnje, potrebe po nadzoru in nas vodi v iskanje resnice s pogledom vase.

Pluton je planet, ki vlada globokim instinktom in spremembam, zato je njegovo retrogradno gibanje povezano s potrebo po spremembi doma.

Pluton predstavlja globoko preobrazbo in skrite plati naše osebnosti. Retrogradno gibanje Plutona nas vabi, da se poglobimo vase in se soočimo s svojimi najtemnejšimi strahovi ter se nekaj naučimo iz preteklih izkušenj. Opazujte. V tem času se lahko bolj osredotočimo na preteklost, da bi bolje razumeli sedanje izzive, kot so finančne težave, posledice pandemije, aktualni konflikti med državami in energetska kriza. Lahko boste opazili, da se počutite bolj zaskrbljeni in da občutite frustracije, manj pa se prilagajate drugim in bolj jasno izražate svoje mnenje. Zunanji pritiski lahko v tem obdobju nekoliko popustijo, zato bi lahko v prihodnjih mesecih morda ponovno ocenili, kako uporabljate svojo Moč.

8. maja nastopi Nova luna v Biku

Mlada Luna v Biku prinaša obdobje, ki je osredotočeno na stabilnost, udobje in materialne zadeve.

Ta Mlada luna bo v prvi plan prinesla vprašanje eksistence in lastne vrednosti.

Lahko bi se spogledovali in razmišljali o kakšni naložbi ali urejanju doma, poslovno pa bi se lahko ukvarjali tudi zelo konkretno s prostorom ali zemljo, kjer ste ali delujete. Lahko bi celo razmišljali o kakšnih naložbah, ki bi vam omogočile bolj udobno poslovanje, saj boste začutili, da potrebujete spremembo, prenovo. Lahko se bo rodila ideja celo da se preselite in zamenjate lokacijo, a to bi lahko realizirali potem poleti, v mesecu juliju.

Nekaj znotraj vas vas bo gnalo, kje, na katerem področju naj bi se sprememba zgodila, pa poglejte kje imate v svoji rojstni karti znamenje Bika, saj vam je že spoj Jupitra z Uranom v aprilu, na tem področju zanetil manjši ogenj. Energija, ki se je sprožila bo aktivna še ves mesec maj. Luna v Biku je zemeljsko znamenje, ki je povezano z naravnimi viri, fizičnim udobjem in varnostjo. Bik je hedonist in ko se Luna nahaja v Biku, je čas primeren za postavljanje temeljev, tako v materialnem kot čustvenem smislu.

Ta faza Lune nastopi na 18 stopinjah Bika, zato boste njen vpliv najbolj čutili vsi, ki imate v svoji rojstni karti osebne planete in točke na približno 14 do 22 stopinjah stalnih znamenj: Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar.

V duhovnem smislu predstavlja Mlada Luna ali mlaj, čas novih začetkov in fazo »sajenje semen« ter osredotočanje na notranjo rast in razvoj. Kot temen in neviden del luninega cikla, mlada Luna simbolizira priložnost za prenovo in preobrazbo.

To je čas, ko lahko postavimo nove namene, namere in ideje ter jih posadimo kot semena v rodovitno zemljo naše zavesti.

Ker bo Luna v Biku, vas spodbuja k izgradnji novih oblik v življenju: svoje podobe –  fizičnega izgleda, stil oblačenja, prenova doma, naložba v nov dom, kreiranje novega življenja, lahko razmišljate o naraščaju, novih projektih. Zdaj bi se lahko s takimi idejami ukvarjali in bodo to semena, ki jih boste idejno kalili v tem času. Kreirajte in bodite pri tem konkretni. Mlada Luna nas spodbuja k temu, da se ozremo navznoter in se poglobimo v svoje notranje vire modrosti in intuicije. To je čas za refleksijo, meditacijo in vizualizacijo, ko lahko jasneje zasledujemo svoje cilje in si postavljamo namere in plane za prihodnost.

Kot začetek nove lunine faze, Mlada luna prinaša tudi energijo svežega začetka, ki nam omogoča, da zapustimo pretekle vzorce in začnemo na novo.

To je čas, ko lahko s svojo voljo in namero ustvarjamo pozitivne spremembe v svojem življenju ter se odpiramo novim priložnostim za rast in razvoj. Pomembno je, da v času mlade Lune posvetimo pozornost svojim notranjim občutkom in intuiciji ter sledimo svojim navdihom, saj nam ti lahko pomagajo pri usmerjanju naše poti in izpolnitvi naših najglobljih želja.

To je čas, ko lahko čutimo močno povezavo z naravo in željo po uživanju v preprostih radostih življenja, kot so hrana, udobje in lepota okolice. Lahko se boste v tem času dobesedno tudi veliko ukvarjali s hrano, seveda je to tudi čas setve in urejanje vrtov, zato dobro razmislite kakšen način pridelovanja prehrane boste izbrali. Mlada Luna v Biku nas spodbuja k temu, da se osredotočimo na svoje potrebe in želje ter si prizadevamo za njihovo uresničitev.

Bik je znan po svoji vztrajnosti, zato je to tudi dober čas za postavljanje dolgoročnih ciljev in trdo delo za njihovo dosego.

Ta Luna nas lahko spodbuja k temu, da si prizadevamo za finančno stabilnost in varnost, ter nas opominja, da cenimo in negujemo svoje materiale dobrine.

Emotivno lahko to obdobje prinaša stabilnost in občutek varnosti, vendar pa lahko tudi poudari našo željo po udobju in varnosti, kar nas lahko naredi manj prilagodljive ali odprte za spremembe. Pomembno je, da se zavedamo teh potencialnih pasti in se hkrati odpravimo na raziskovanje novih načinov rasti in razvoja v svojem življenju.

Čas bo za uživanje v preprostih in telesnih užitkih življenja – uživajte v dobri hrani in aktivnostih, ki nas pripeljejo v stik z naravo in našim telesom. Čas je, da se ustavimo in povonjamo rože ter se bolje zavemo, kaj nam daje občutek udobja in varnosti.

Da bo ta Mlada luna posebna in nenavadna, bo poskrbela poravnana z Uranom in aspekt s Saturnom.

Ta nas bo spomnila, skozi okoliščine, ki bi se dogajale takrat v našem življenju, da prisluhnemo svojim potrebam po spremembah in inovacijah ter, da vseeno spoštujemo proces, potrebo po potrpežljivosti in tisto, kar je pri nas delovalo v preteklosti.

S to močno energijo Bika imamo priložnost narediti pomembne spremembe v svojem življenju.

Čas je, da naredimo nekaj trdnih in realističnih načrtov in pripravimo temelje za pobiranje nagrad naših novih začetkov, ne glede na to, ali so majhni ali veliki, v približno dveh tednih po nastopu prihajajoče Polne lune.

pop up astro

15. maja vstopi Merkur v zemeljskega Bika, tu se mudi do 3. junija 2024

Končno bo Ovnov, bojevniško naravnani ogenj ugasnil in si bo naš um malce oddahnil. Besede ne bodo več oster nož, nepotrpežljivost pa se bo prelevila v  trdnost in odločnost. Zdaj bo prevladoval zdrav razum, ki ne bo dopuščal več domišljijskemu razmišljanju. Vstop Merkurja v zemeljskega Bika prinaša na osebni in kolektivni ravni premik v načinu razmišljanja in komunikacije. Bik je znamenje stabilnosti, vztrajnosti in praktičnosti, zato bo vpliv Merkurja v Biku poudaril te lastnosti. Na osebni ravni lahko to prinese bolj premišljeno in zemeljsko naravnanost v načinu razmišljanja in pogovorih.

Pod vplivom Merkurja v Biku smo tudi bolj osredotočeni na praktične in materialne zadeve ter manj nagnjeni k hitrim spremembam ali površinskemu razmišljanju. To je lahko čas, ko se bolj zavemo svojih vrednosti, finančnih ciljev in potreb po stabilnosti.

Na kolektivni ravni lahko vstop Merkurja v Bika prinese večji poudarek na gospodarske zadeve, finančne trge in materialne dobrine. Lahko se pojavi več debat in pogovorov o finančni stabilnosti ter upravljanju virov. Prav tako bi lahko opazili večji poudarek na tradiciji, kulturi in umetnosti, ki se ukvarjajo s temami povezanimi s tem zemeljskim znamenjem.

Izzivi, ki jih lahko prinaša ta tranzit, vključujejo možnost, da postanemo preveč trmasti ali zaprti za nove ideje in perspektive.

Lahko se soočamo tudi s težavami pri sprejemanju sprememb ali pri prilagajanju novim situacijam. Pomembno je, da ohranimo odprte misli in fleksibilnost v razmišljanju, kljub temu pa uporabimo zemeljsko stabilnost in vztrajnost Merkurja v Biku kot vir moči in stabilnosti.

Prednosti tega tranzita pa vključujejo možnost, da se bolj osredotočimo na praktične rešitve in se osredotočimo na cilje.

Prinaša nam tudi priložnost, da se bolj zavemo svojih vrednosti in potreb ter se usmerimo v gradnjo trdnih temeljev za prihodnost. Pod vplivom Merkurja v Biku lahko postanemo bolj strateški in osredotočeni na dolgoročne cilje, kar nam lahko pomaga doseči večjo stabilnost in prinese uspeh na dolgi rok.

Med 16. in 18. majem je aktivna kraljevska zvezda Algol

Ta se nahaja v ozvezdju Perzeja, ki ga predstavlja zodiak Bika. Algol, znan tudi kot Meduzina glava, je ena izmed najbolj znanih zvezd stalnic v astrologiji, ki simbolizira močno in pogosto kontroverzno energijo. V mitologiji je Algol povezan z Meduzo, pošastjo z lasmi iz kač, katere pogled je lahko kogarkoli spremenil v kamen. V astrologiji nosi Algol sloves »najbolj nesrečne zvezde« zaradi svoje povezave s fizično ali čustveno travmo, strahom in intenzivnostjo.

V rojstni karti predstavlja Algol točko, kjer se lahko manifestirajo globoki strahovi, ekstremne situacije in močne preobrazbe.

Njegov vpliv lahko prinese dramatične preobrate v življenju, ki so pogosto povezani z neko vrsto »smrti in ponovnega rojstva«. To ne pomeni nujno fizične smrti, temveč simbolično »smrt«, kot so konci odnosov, kariere ali drugih pomembnih življenjskih faz, ki pa omogočajo prostor za nove začetke.

Algol v rojstni karti lahko kaže tudi na izredne sposobnosti za regeneracijo in obnovo, saj osebe z močnim Algolom pogosto premorejo neverjetno notranjo moč in sposobnost preživetja v težkih okoliščinah. Lahko pa tudi opozarja na potencial za manipulacijo, posesivnost ali destruktivno vedenje, še posebej če je izzvan s težkimi aspekti drugih planetov v rojstni karti posameznika.

Algol je tesno povezan z mitom o Meduzi

Po legendi naj bi Algol predstavljal središče Meduzine glave ali njenega tretjega očesa, kar dodatno povečuje njegovo mitsko in simbolično pomembnost. Starodavne civilizacije so bile zmedene nad Algolom, saj se je zdela svetla, nato pa je nenadoma izginila in se spet pojavila. Danes vemo, da je to posledica dejstva, da je Algol binarna zvezda, ki se periodično zatemni vsakih nekaj dni. To nenavadno gibanje, znanstveno imenovano zatemnitev, je Algolu prineslo zlovešč sloves. Povezujejo ga z zlom, trpljenjem, bolečino, smrtjo, zastrupitvijo in tragedijo, kar je pripomoglo k njegovemu temnemu imenu »Utripajoče oko demona«.

Ključno pri delu z energijo Algola v astrološki interpretaciji je prepoznavanje in transformacija negativnih vzorcev ter izkoriščanje njegove transformacijske moči za pozitivne spremembe in osebni razvoj, kar nam v »post-mrčni« fazi kironskega mrka pomaga, pri zdravljenju rane.

Algol se nahaja na 26 stopinji Bika in je simbol moči, ki je na voljo vsakomur od nas

Kljub morebitnim težavam lahko najdemo svojo notranjo moč, se preobrazimo in najdemo nov smisel življenja. Algol nas po svoji dinamiki zelo spominja na Plutona, da se lahko dvignemo iz pepela in ponovno zasijemo. Namesto da bi se ga bali, lahko Algola uporabljamo kot orodje za zaščito in krepitev. Njegova energija je lahko močan portal psihične in fizične zaščite, podobno kot Meduzina glava, ki je pogosto uporabljena kot talisman. Algol nam daje Moč, da se soočimo s prihodnjimi izzivi in premagamo ovire na poti.

Ta zvezda lahko deluje kot močan katalizator za osebno in duhovno rast, če je njena energija usmerjena konstruktivno in zavestno.

Če imate kakšne planete ali kotne točke (ASC, DSC, MC ali IC) znotraj 1-2 stopinj 26 Bika, potem je energija Algola vir, ki ga lahko izkoristite. Enako velja, če je vaš rojstni dan med 16. in 18. majem, je Algol zelo pomembna zvezda, ki prinaša pomembno dinamiko v vaše življenje.

20. maja vstopi Sonce v Dvojčke, kjer ostane do 21. junija 2024

Ko Sonce vstopi v znamenje Dvojčka, prinaša svežino, komunikativnost in radovednost, tako na osebni kot na kolektivni ravni. Dvojčki so zračno znamenje, povezano z izmenjavo idej, raznolikostjo interesov in družabnostjo. Energija Dvojčkov spodbuja gibčnost uma, komunikacijo in raziskovanje različnih tem.

Na osebni ravni to obdobje lahko prinese večjo željo po druženju, izmenjavi mnenj in raziskovanju novih področij. Lahko se počutimo bolj odprti za nove ideje, spoznanja in izkušnje ter se z lahkoto prilagajamo spreminjajočim se situacijam. To je lahko čas, ko se lahko bolj izražamo, komuniciramo in izražamo svojo kreativnost na različne načine. Prednosti tega obdobja pa vključujejo možnost, da postanemo bolj družabni, odprti za nove izkušnje in bolj prilagodljivi v komunikaciji. Prinaša nam tudi priložnost, da razširimo svoje obzorje, se naučimo nekaj novega in izboljšamo svoje spretnosti v komunikaciji. Pod vplivom Sonca v Dvojčku lahko postanemo bolj fleksibilni, radovedni in družabni, kar nam omogoča bogatejše in bolj raznolike izkušnje v življenju. Pazite le, da ne boste razpršili svoje energije na vse strani!

Na kolektivni ravni lahko vstop Sonca v Dvojčka prinese večjo aktivnost v medijih, komunikaciji in javnih debatah. Lahko se pojavi večje zanimanje za novice, tehnologijo, literaturo in druge oblike izražanja. Prav tako lahko opazimo več dogodkov, srečanj in družabnih aktivnosti, ki spodbujajo izmenjavo idej in informacij.

Izzivi, ki jih lahko imamo v tem obdobju, vključujejo možnost, da postanemo preveč površni ali nemirni, ker se preveč razpršimo na različne interese in dejavnosti. Lahko se pojavijo težave pri ohranjanju fokusa in doslednosti v svojih prizadevanjih, saj se lahko hitro naveličamo ali raztresemo.

Pomembno je, da ohranimo ravnovesje med raznolikostjo interesov in osredotočenostjo na svoje cilje.

23. maja nastopi Polna luna v Strelcu

Polna luna nastopi, ko Sonce v Dvojčkih tvori opozicijo z Luno v Strelcu. Ta faza Lune nastopi na 2 stopinji Strelca, nasproti Sonca na isti stopinji Dvojčkov. Najbolj boste čutili njen vpliv vsi, ki ste rojeni z osebnimi planeti in točkami na 0 do 7 stopinj spremenljivih znamenj: Dvojčki, Device, Strelci in Ribe in vsi, ki imate pomembne planete ali kotne točke na 29 do 30 stopinje stalnih znamenj: Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar.

Polna luna je čas kulminacije in obljube izpolnitve tistega, kar se je začelo ob mlaju, torej kaj ste načrtovali ob mlaju? Polariteta na osi Dvojček – Strelec predstavlja mentalno os, kjer Dvojčka predstavljata »nižji um«, Strelec pa »višji um«. Sonce v Dvojčku nas spodbuja k logičnemu razmišljanju, medtem ko nas Luna v Strelcu prepričuje k intuiciji in širšemu razmišljanju. Strelec simbolizira iskanje smisla in idej, ki se širijo na »tukaj in zdaj«. Dvojčka se v svojem neposrednem okolju ali soseščini precej dobro počutita, medtem ko nas Strelec spodbuja, da se podamo izven njega. Zanemarjanje tako ene, kot drugega konca osi se bo zagotovo obrnilo proti nam, zato je idealno najti ravnovesje med obema energijama.

Tema te Polne lune je komunikacija v odnosu in ali ste ohranili občutek za avanturo. Karkoli se je v vas nakuhalo in nakopičilo, je zdaj čas, da se izrazite in odpustite stvari iz svojega življenja, ki vas ne podpirajo več. Konflikt, ki ga ta Polna luna osvetli, je med logiko in intuicijo/vero. Polna luna na nebu simbolično »osvetli« tisto, kar moramo videti v naših življenjih. Zaupajte svoji intuiciji in delujete v skladu z njo!

Luna bo v harmoniji tudi z Neptunom in Plutonom, pred tem se bo tudi Sonce poravnalo z Venero in Jupitrom, kar prinaša občutek sreče in volje, ki bi vam prineslo še dodaten navdih in odločenost, da stvari pripeljete do konca.

Na dan Polne lune vstopi tudi Venera v zračne, razpršene Dvojčke

Tu ostane do 17. junija 2024, kar pomeni, da bo zdaj boginja ljubezni, razmerij, vrednot in denarja imela potrebo po raznolikosti, na vseh ravneh. Največja motivacija bosta prav radovednost in raznolikost, saj bomo v odnosih bolj družabni, komunikativni, šarmantni in zainteresirani za več stvari hkrati. Čeprav je to čas, ko smo lahko animirani in zabavni, lahko tudi ohranjamo distanco na čustveni ravni. Privlačnosti se lahko pogosto začnejo z besedami, saj se Venera v Dvojčkih lažje poveže na mentalni ravni, zato bi nas privlačili bolj »mentalno« zanimivi ljudje.

V partnerskih odnosih to lahko pomeni večjo željo po druženju, izmenjavi mnenj in raziskovanju novih skupnih interesov.

Poveča se lahko komunikacija med partnerjema, kar omogoča izražanje ljubezni in čustev na bolj lahkoten in zabaven način.

Partnerja lahko iščeta več raznolikosti in stimulacije v svojem odnosu ter si prizadevata za bolj odprto in svobodno izražanje svojih čustev in potreb. Lahko pa nas radovednost vodi v odnose, ki jih sicer ne bi mogli vzpostaviti. Senčna stran Dvojčkov je namreč nestanovitnost ali nezanimanje za globino, zato bo to tudi čas, ko boste bolj zbirali informacije o nekom, kot se vanj tudi poglabljali.

Na področju financ lahko vstop Venere v Dvojčke prinese večjo negotovost in spremenljivost v naše finančne odločitve.

V tem obdobju se lahko se počutite tudi bolj odprti za različne ideje, saj boste bolj nagnjeni k sprejemanju novih pogledov na svet. To je lahko čas, ko preučujemo svoj vrednostni sistem in se odločamo, kaj je zares pomembno in cenimo v svojem življenju. Lahko se počutimo bolj odprti za različne možnosti in priložnosti za zaslužek ter smo bolj nagnjeni k eksperimentiranju s svojimi financami. Prav tako lahko ta položaj Venere spodbuja, da zapravljamo denar za stvari, ki nas veselijo, kot so druženja, potovanja ali zabave.

Jupiter odpira poti do drugih svetov

Do 25. maja, ko se je Jupiter še mudil v zemeljskem Biku, ste preverjali svojo lastno vrednost in ste se najverjetneje ukvarjali z zemljo, zemljiščem, naložbami ali nepremičnino. Izgon Jupitra v Dvojčkih pa prinaša porast dezinformacij in lažem ne bo konca.

Pred svojim dokončnim vstopom v zračnega Dvojčka, ker ostane do 9. junija 2025, se bo nekaj mesecev mudil na karmični stopinji, 29 stopinji in sicer od 3. maja do 2. septembra 2024.

Planet Jupiter opogumlja, da dosežemo svoje cilje. Morda bo prinesel tudi nekakšen klik »pojdi nazaj v šolo« ali se »samo-izobražuj« in preveri naučeno. Stopili bi  lahko v stik z višjem smislom življenja razmišljanja in učenja. Ljudje bodo imeli veliko novih strategij, zavezništev in naj vas ne preseneti pojav novih smeri na področju poklicnih zadev.

Nekaj pomembnega se bo zgodilo na svetovni ravni, predvsem bo vezano da se lahko v javnosti nekaj razkrije vezano na tuje svetove in zamolčana dejstva v zgodovini.

Upoštevajte, da je bil Jupiter v Dvojčkih od 11. junija 2012 do 25. junija 2013, morda poglejte v svojo preteklost, kakšne teme so bile aktualne takrat pri vas v vašem osebnem življenju, kot tudi na globalni ravni.

Pomembna časovnica prehoda

Od konca aprila do začetka junija 2024 bo Jupiter, naš dobrohotni zaščitnik, stkal več blagodejnih aspektov. Čaka nas obdobje rasti in izpolnitve.

Okrog 21. aprila sta se srečala Jupiter in Uran v Biku, kar nam je ponudilo edinstveno priložnost, da uveljavimo svojo voljo in vzpostavimo svojo avtoriteto.

Ta konjunkcija ali spoj se je v vašem življenju pokazala kot prijetno presenečenje, vesela novica ali celo konflikt, ki vas je vodila do korenite spremembe v življenju. Na vas je, da izkoristite priložnost, uvedete inovacije, se vrnete nazaj in uresničite svoje sanje. Karkoli se je takrat v vas prebudilo; konec, nov začetek, pomembna odločitev, ideja ali ste naredili korak k spremembi, sledite in delujte v skladu tega, čeprav je najverjetneje plan xy, ki ga sploh niste imeli v svojih mislih. Zgodil se je, skozi splet okoliščin in situacij. Zaupajte, da se vse dogaja, kot se mora.

23. maja bosta Jupiter v Biku in Neptun v Ribah tvorila harmoničen sekstil. Ta nebesna konfiguracija bo spodbudila sodelovanje, strpnost in aktivirala duh skupnosti, kjer boste lažje našli svoje mesto v skupinah, združenjih ali gibanjih.

Jupitrov vnovični spoj z Uranom v Biku, 26. maja 2024 prinaša nenadne, nepričakovane preboje ali prebujenje 

Njun prvi spoj se je zgodil med 17. in 21. aprilom. Tudi tokrat ima za to zasluge seveda Uran, kar pa je resnično obetajoče pa je, da Jupiter doda  vzpodbudno idejo in blagodejnost. Ta uranski potencial ima moč, da se zgodi nekaj, kar je nenadno, morda celo moteče, šokantno, kar je običajno z vključenim občutkom Prebujenja. Lahko gledate to dinamiko tudi skozi vidik karte Stolpa pri tarotu, ko lahko zaklene, izžge in uniči stvari, saj gre za izžiganje lažnih struktur, zdravljenje in prenovo.

Spomladanska konjunkcija Jupitra in Urana bi morala biti zanimiva za tiste, ki imajo lege svojih osebnih planetov in kotnih točk blizu 21-22 stopinje Bika ali delajo aspekte z njim (predvsem zemeljska, vodna ali stalna znamenja na teh stopinjah). Spremembe ali odločitve, ki bi jih sprejeli skoraj čez noč, vam prinašajo zelo podporno energijo razrešitve, čeprav bo na prvo žogo videti grozno in bi se vam lahko »podrl vaš svet«.

Kjer se Uran in Jupiter združita v istem znamenju, posadita seme in začneta nov cikel.

Začne se pot z nenadnimi hitrimi razvojnimi pozitivnimi blagoslovi, ki pridejo nekako nepričakovano in kot osvoboditev, razbiti vsakdanje in staro v običajno in navadno. Zdaj bo to doseglo vrhunec, zlasti aprila in maja, ravno takrat, ko pridemo v tisto fazo, kjer se dejanska planetarna poravnava zgodi, do takrat pa je v zraku in raste… kar pa vseeno močno čutite.

Vstop Jupitra v zračno znamenje Dvojčka prinaša spremembe in širjenje na osebni in kolektivni ravni.

Pričakujemo lahko hiter razvoj v smeri večje svobode, uspeha in inovativnosti. V tem ciklu Jupitra v Dvojčkih dajemo močan poudarek in vrednost intelektu. Priložnosti za rast in uspeh lahko zdaj vidimo skozi intelektualne, verbalne in pisne kanale. Bolj smo nagnjeni k prepričanju, da sta inteligenca in znanje glavna ključa do reševanja problemov.

Torej ena od stvari, ki se lahko zgodi je, da boste dobili idejo in ta vam bo zagotovila večjo svobodo ali prilagodljivost ali pa bi lahko naredila nekaj uspešnejšega in lahko predstavlja nekakšno inovacijo.

Med tem aspektom pazite tudi, da ne poletite previsoko in če že letite previsoko, se zavedate, da če ciljate previsoko, žal ne boste dosegli vsega, kar mislite, da boste. To je tranzit priložnosti, da sodelujete pri velikih ponovnih rojstvih in prebujanjih ter eksperimentalnih, inovativnih, revolucionarnih dejavnostih z duhom upanja, ki lahko premakne vaše življenje in vam pomaga pri razvoju in rasti. Zdaj bo idealen čas za kakšno posodobitev vašega načina in oblike sistema komunikacije, ki vam omogočijo lahko povsem nov način in nivo povezovanja z ljudmi. Sploh vsi, ki delate z ljudmi in imate opravka s strankami, prodajo in promocijami, čas bo za informacijski »update«.

Na osebni ravni lahko ta tranzit prinese večjo radovednost, željo po učenju in raziskovanju ter raznolikost interesov. Lahko bi se počutili bolj odprti za nove izkušnje, potovanja in študij ter si prizadevali za razširitev svojega obzorja. Jupitrov vpliv v Dvojčkih vas lahko spodbuja k bolj fleksibilnemu in prilagodljivemu načinu razmišljanja ter k iskanju novih idej in rešitev.

Na kolektivni ravni pa lahko vstop Jupitra v Dvojčke prinese večjo aktivnost v medijih, komunikaciji in izobraževanju. Lahko se pojavi večje zanimanje za novinarsko poročanje, raziskovalno novinarstvo in širjenje informacij. Prav tako lahko opazimo večje priložnosti za izmenjavo idej in sodelovanje na področjih, ki spodbujajo dialog in razumevanje med ljudmi.

Vse se bo prestavilo »v zrak«, kar pomeni, da se bo tok informacij prenašal »po zraku« in »v zraku«. Tudi povezovanje, trgovanje, potovanja in promet se »prestavi« v zrak (pretok informacij preko mreže, nove oblike transporta in umetna inteligenca)

Morda se pojavijo prvi prototipi novih zračnih vozil ali plovil, ki verjamem, da se bi tovrstna ideja zdela marsikomu trenutno čista znanstvena fantastika, pa vendar bo to začetek nove ureditve sveta, ki se rojeva. Večina eksperimentov v bližnji prihodnosti, se bodo dogajali na nebu, v zraku, po zraku. Razumete? Razmislite in raziskujte.

Izzivi, ki jih lahko Jupiter v Dvojčku prinese, vključujejo možnost, da postanemo preveč razpršeni ali površni v svojih prizadevanjih, ker se lahko preveč razdelimo med različne interese in dejavnosti.

Lahko se pojavijo težave pri ohranjanju fokusa in doslednosti v svojih prizadevanjih, saj se lahko hitro naveličamo ali raztresemo. Pomembno je, da ohranimo ravnovesje med raznolikostjo interesov in osredotočenostjo na svoje cilje.

Prednosti pa vključujejo možnost, da postanemo bolj odprti za nove priložnosti, ideje in izkušnje ter se učimo in rastemo na različnih področjih življenja. Prinaša nam tudi priložnost, da se bolj povežemo z drugimi in izmenjujemo znanje ter izkušnje, kar nam lahko pomaga pri širjenju svojih obzorij in doseganju večjega duhovnega in intelektualnega razvoja.

Jupitrov vstop v Dvojčka, sproži Veliki zračni trigon s Plutonom in južnim sečiščem

Jupiter vstopi v Dvojčka 25. maja 2024, kjer ostane dobro leto, vse do 9. junija 2025. Nazadnje je Jupiter prehajal skozi Dvojčke med 11. junijem 2012 in 25. junijem 2013. Spomnite se, kakšne poti in spremembe je prinesel v vaše življenje takrat, saj bi neka podobna tema lahko znova bila aktualna v vašem življenju.

Na osebni ravni lahko ta aspekt prinese globoko preobrazbo in širitev zavesti. Pluton v Vodnarju spodbuja k raziskovanju novih idej, transformaciji in inovacijam, medtem ko Jupiter v Dvojčkih spodbuja k učenju, komunikaciji in izmenjavi informacij. Trigon je kreativni aspekt, zato ta kombinacija energij lahko prinese močno željo po raziskovanju, učenju in razvoju naših misli ter prepričanj. Lahko se počutimo bolj odprti za nove ideje, filozofije in perspektive ter si prizadevamo za spremembe na osebni ravni.

Na globalni ravni lahko ta aspekt prinese tudi pomembne premike in spremembe v družbi. Pluton v Vodnarju lahko prinese poudarek na kolektivnih spremembah, revolucijah in reformah, medtem ko Jupiter v Dvojčkih spodbuja k širjenju informacij, dialogu in medsebojnemu razumevanju. Ta kombinacija energij lahko prinese večjo povezanost med ljudmi in družbenimi skupinami ter spodbuja kreativne rešitve za globalne izzive. Lahko se pojavi večja pozornost do tehnoloških in znanstvenih inovacij ter krepitve demokratičnih vrednot.

Zračni trigon med Jupitrom in Plutonom prinaša potencial za globoko preobrazbo, rast in napredek tako na osebni kot globalni ravni.

Jupiter v Dvojčkih najde veselje v navezovanju in ohranjanju stikov. To je odličen čas za izboljšanje naših komunikacijskih veščin in je odlično obdobje za nadgradnjo sistemov, strojev ali naprav, ki nas ohranjajo mobilne in povezane – na primer telefoni, avtomobili, kolesa, računalniki in tako naprej. Lahko se odprejo nove poti ali kanali za komuniciranje in potovanja. No piko na i, kar se tiče tehnologije bo dodal Uran, ki bo tudi vstopil v zračnega Dvojčka, kar še dodatno postavi v ospredje umetno inteligenco (AI), ki bo praktično postala vsakodnevna spremljevalka na vseh ravneh.

Tudi v zvezi s komunikacijo, poučevanjem in učenjem lahko pride do velikih izboljšav, nadgradenj s pomočjo nove tehnologije. Zelo je naklonjen dejavnostim in področjem, ki zahtevajo spretnost, novost, logiko, zbiranje, poročanje, hitro razmišljanje in okretnost.

Bo naša prihodnost informacijska tehnologija, ki bo vodila svet?

Bolj kot običajno bomo zdaj cenili intelekt in videli priložnosti za rast in uspeh skozi intelektualne, verbalne in pisne kanale. V tem času bomo trdno verjeli, da sta inteligenca in znanje ključnega pomena za reševanje problemov in da dobra obveščenost krepi moč.

Naložbe v komunikacijo in transport se lahko izplačajo. Informacije bodo tiste, ki jim bo zrastla cena, saj jih bi cenili bolj kot običajno. To je pravi čas za olajšanje učenja in razumevanja z zanimivimi in uporabnimi informacijami. Lahko združimo dejstva in posredujemo informacije v privlačnem paketu. Pretirano poenostavljanje ali zakrivanje globljih ali neprijetnih točk pa bi lahko predstavljalo težavo.

Zdaj ni pravi čas za osredotočenost ali koncentracijo, saj bi nas veliko bolj lahko zanimali hitri sinopsisi in zvočni posnetki kot celoten članek ali razprava.

V tem ciklu bomo bolj cenili logiko namesto vere. Prekomerna stimulacija s površnimi informacijami, pa bi lahko zdaj predstavljala večji problem. Prav zbiranje informacij je lahko zdaj tudi bolj privlačno ali bolj običajno, saj želimo biti prvi, ki bomo prejeli in posredovali informacije.

Ali veste kaj bo zanimivo? Da bi se lahko začeli bolj zanimati za zgodovino, izobraževanja, pravo in filozofijo ter bi ponovno hoteli ovrednotili moralni ali verski pouk. Nove informacije, bi lahko v sistem prinesle tudi večje sistemske spremembe o tem, kako bomo v bodoče živeli, delovali in se učili. Bazična znanja bodo dobila povsem novo razsežnost, saj se bomo znova in na novo učili vsega kar poZnamo. Tudi način kako se bomo učili, zanimivo bo, saj bo znanstvena plat nekako delovala v smeri »vlivanja informacij direktno v glavo«, torej učenje s pomočjo tehnik, ki spodbujajo nekakšno programiranje. Mnogim posameznikom bi to lahko prineslo reset na dušnem nivoju, kar pomeni, da bo veliko duš v naslednjih letih odšlo, bodisi da zbolijo duševno ali na fizični ravni.

Med 29. in 31. majem je aktivna kraljevska zvezda Aldebaran in čas, ko se odpre poseben energetski portal, imenovan Srebrna zvezdna vrata

Ko se Sonce poravna s kraljevo zvezdo Aldebaran, se ta zvezdni portal aktivira. Nahaja se na 9 stopinji znamenja Dvojčka in je znana kot ena od štirih kraljevskih zvezd. Njeno mesto na našem nebeškem nebu so številne starodavne kulture po vsem svetu dolgo štele za sveto. Aldebaran je varuh vzhodnega neba in naj bi bil vodja vseh zvezd. Je ena najsvetlejših zvezd na našem nočnem nebu.

Po šamanski astrologiji je Aldebaran tudi dom portala Srebrnih zvezdnih vrat, ki je vhodna točka za duše, ki potujejo na Zemljo ali se reinkarnirajo nazaj na Zemljo. Ko duše potujejo skozi portal Srebrnih vrat, se kopajo v zaščitni luči Aldebarana, preden se podajo v svojo novo reinkarnacijo.

Delo z energijo Aldebarana pomaga olajšati preobrazbo naših umov v višje ravni zavesti in razsvetljenje. Prebudi in izostri um.

Aldebaran velja za zvezdo razsvetljenja in vam omogoča prenos novih in navdihnjenih idej iz vesolja naravnost v vaše misli. Aktivira vašo čakro tretjega očesa, kar vam omogoča, da rastete v inteligenci in dvignete svojo zavest na nove višine. Lahko izboljša vašo inteligenco in vam omogoča inovacije, reševanje kompleksnih problemov in pogled na svet z višjega zornega kota.

Energijo Aldebarana lahko uporabite, da izostrite svoj um, odklenete globljo modrost in višjo resnico, pospešite pot do razsvetljenja, povečate svojo vzdržljivost, se zaščitite in se morda spomnite, zakaj ste se odločili za reinkarnacijo v tem življenju. Ker je Aldebaran povezan z bogastvom in uspehom, lahko ta dan izkoristite tudi za ukrepanje v smeri svojih ciljev in sanj ter za manifestacijo. Pišite manifestacijo želenega in vizualizirajte vse, kar si želite zase, svoje ljubljene in svet okoli sebe.

In, namig za mesec maj? Postavite temelje v svojem življenju tako dobesedno, kot tudi v prenesenem pomenu besede, saj jih boste še kako potrebovali. Prihajamo v res zelo nepredvidljiv čas, poln sprememb. Leta, ki so pred nami, prinašajo veliko izzivov, ki bodo od nas terjali hitre prilagoditve in zmožnosti za spremembe. Te bodo vezane na okoliščine, na katere se bomo mogli vplivati. Dihajte in se povezujte s sabo. Če kdo res ve, kaj je prav, ste to vi! No, Bogovi vam ne bodo padli na glavo, lahko pa postanete eden izmed njih.

Ohranjajte visoko naravnanost.

Iz srca, Shana

 

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest
Twitter

Preberite tudi

Sporočilo ob koncu tedna…

Sporočilo ob koncu tedna…

BLOG ( x px) ()

Shana Flogie: Napoved za junij 2024

Sporočilo ob koncu tedna…